Bir adam yıllar boyu almanyada bir bankada calışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda donmeye karar verdiği gun lan felekten bir gun calayım bari deyip bir bara gitmiş..

Barda ickisini icerken karşısına cok guzel bir kadın oturmuş,
bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu cağırıp kağıda tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına gondermiş...

Kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri gondermiş adam kağıda bakmış bakmış hic bir şey anlamamış yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip
"ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda" diye sormuş
arkadaşı kağıdı okur okumaz
"sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi" deyip yanından gitmiş..

Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına
"ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor" diye bu sefer onlara sormuş...

Anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler
karısına gostermiş karısı boşanma davası acmış adam artık cıldırma noktasına gelmiş
"len demiş bunu en iyi anlayan doktor olur nede olsa onların yazısı karışık" deyip bir doktora gitmiş...

Doktor kağıdı okuyunca cok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 saat 2 saat gecmiş doktor yok...

Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmış ki
doktor kendini asmış, tavanda sallanıyor !

Adam en sonunda pes etmiş
"len bu kağıt başıma cok işler actı başkasınında hayatını karartmasın bari" diyerek kağıdı calıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş.

O akşamda tesaduf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki butun paraları almışlar,
tam kacacakları sırada hırsızların şefi kağıdı gormuş şef kağıdı okuyunca birden
"cabuk paraları yerine koyun demiş" ve butun paraları kasaya geri koyduktan sonra
cekip gitmişler...

Sorumuz ise şoyle
"Ne yazıyor bu kağıtta ?"