Opera, deneysel yeni urunu olan Neon tarayıcısını tanıttı. Geleceğin internet tarayıcısı olarak lanse edilen Neon, alıştığımız tarayıcılardan oldukca farklı bir tasarıma sahip. Bugun itibariyle kullanıma sunulan Neon, Windows ve Mac icin ucretsiz indirilebiliyor.

Pazarın onde gelen tarayıcıları olan Chrome, Yandex, Firefox, Vivaldi, Safari ve hatta firmanın kendi urunu olan Opera tarayıcısından oldukca farklı olan Neon konsepti, alıştığımız sekme sistemini değiştiriyor. Sekmeleri dikey bir şekilde uygulamanın sağ tarafına alan Neon, tarayıcılara modern bir gorunuş kazandırmayı amaclıyor.

Neredeyse tum internet tarayıcılarının aynı tasarıma sahip olduğunu duşunduğumuzde ortaya cok başarılı bir iş cıkartan Neon, iki sekmeyi aynı anda kontrol etmenize de olanak sağlıyor. Alıştığımız yer imleri ve gorev cubuğunu da sahip olmayan Neon, arka plan olarak bilgisayarınızda kullandığınız arka plan fotoğrafını kullanıyor.

Video ve muzik kontrolune de imkan sunan Neon, bu yeteneğiyle rakiplerinden ayrılıyor. Orneğin Youtube‚¬Ëœdan bir video acıp başka bir sekmeye gecerseniz videonun durumunu uygulamanın sol ust tarafında bulunan kontrol kısmından gorebilir bu videoyu durdurabilir veya tekrar başlatabilirsiniz. Videonun boyutlarını değiştirerek ekranın herhangi bir bolgesine taşıyarak izlemek de mumkun tabii ki bu ozelliğin standart Opera tarayıcısında da olduğunu hatırlatalım.

İnternet siteleri icinden gorselleri kesip kaydetmenize ve sonrasında hemen uygulama icerisinden paylaşmanıza da olanak sağlayan Neon, ilginc ve kullanışlı ozelliklere sahip olsa da kısa zaman icerisinde ana tarayıcınız olamayacak gibi gorunuyor. Bunun en buyuk nedeniyse Chrome ve Firefox‚¬Ã‚„¢da bulunan ve internet dunyasında hayatı oldukca kolaylaştıran eklenti desteğinin Neon tarayıcısında bulunmaması.

Opera bugun yaptığı acıklamalarda Neon‚¬Ã‚„¢un sadece konsept calışması olduğunu ve Opera tarayıcısının yerini almayacağını belirtti. Ayrıca Neon‚¬Ã‚„¢la beraber karşımıza cıkan bazı ozelliklerin bahar aylarında Opera tarayıcısı icin de kullanıma sunulacağını iletelim. Opera Neon tarayıcısını buradan indirebilirsiniz.

Kaynak : webrazzi

---------- Spam Engelliyici 18:46 ---------- Onceki Mesaj 18:40 ----------

Arkadaşlar performans olarak cok cok iyi ben indirdim kesinlikle indirip kullanmanızı oneriyorum arayuzde ben cok sevdim fark yaratmış