Adamın biri iş gezisi icin Danimarka'ya gitmiş. İşlerini
hallettikten sonra akşam barda bir kadeh icip odasına cıkmış. Tam uyumaya hazırlanırken kapı calınmış, karşısına dunya guzeli bir hatun cıkmış. Adam tam yanlış odaya geldiğini soylemeye calışırken kadın parmağını onun dudağına dayayarak susturmuş.

- Buraya senin icin geldim. Kadınla sabaha kadar beraber olduktan sonra mutlu bir şekilde aşağı inip resepsiyona uğramış.

- Benim borcum ne kadar ? Katip gulumseyerek cevaplamış.

- Borcunuz odendi efendim. Buyrun, bu da bizim hediyemiz" diyerek bir zarf uzatmış.
Adam zarfı actığında icinde 10 000 dolar para olduğunu gormuş. Yanlışlık olduğunu soylese de hic bir yanlışlık olmadığını soyleyerek kendisini alana kadar uğurlamışlar. Adam Turkiye'ye geldiğinde bunu butun arkadaşlarına anlatmış ama kimseyi inandıramamış.
Adamın anlattıklarından birinin yolu Danimarka'ya dusunce ne olur ne olmaz diye oteli denemeye karar vermiş. Aksam gelip odaya cıkmış. Bu sefer inanılmaz guzellikte bir kumral gelmis. Onunla sabaha kadar beraber olmuşlar. Adam arkadaşının
yaptığı gibi aşağı inerek hesabı sormuş. Kendisine bir zarf vermişler.Adam zarfı actığında icinde 5000 dolar gormuş. Gulumseyerek sormuş:
- Neden bana beşbin dolar?

- Burada kalan başka bir Turk arkadaşıma 10 000 dolar vermissiniz.
Katip biraz duşundukten sonra hatırlamış...
- Haaaa, o arkadaşınız. Ama onunki birinci kanalda yayınlanmıştı.

Bu papagan adam oldurtur

Kadinin biri bir hayvan dukkanına girmis. Papaganlardan birini cok
begenmis ve tezgahtara fiyatini sormus.
Adam: -"100 milyon ama size o hayvani vermem cunku genelevden geldi.Agzi
cok bozuktur." demis.
Kadin -"bosver, cok begendim bunu "diyip papagani satin almis.

Eve getirmis, salonun bir kosesine yerlestirmis.
Papaganin paketini acmasiyla papagan baslamis: -"Oooo.. yeni ev, yeni
mama.." demiş
Kadin bozuntuya vermemis.
Sonra kadinin kizlari eve gelmis.
Papagan: -"Ooo.. yeni ev.. yeni mama.. yeni sermaye.." demis.
Kadin biraz bozulmus.
Sonra kadinin erkek cocuklari eve gelmis.
Papagan: -"Ooo.... yeni ev.. yeni mama.. yeni sermaye.. eski muşteriler"
demis.
Kadin bu sefer bayagi bozulmus.
Sonra kadinin kocasi gelmis. Papagan yine baslamis: "Ooo.. yeni ev.. yeni
mama.. yeni sermaye.. eski muşteriler. OOOO... HALIL ABI HOSGELDIN....!"

Pazarlama Uzerine

Bir profesor, yuksek lisans oğrencilerine pazarlama kavramlarını anlatıyordu:

1. Katıldığınız bir partide buyuleyici bir kız gordunuz ve yanına giderek 'Cok zenginim. Evlen benimle!'
dediniz. Bu, doğrudan pazarlamadır.

2. Bir grup arkadaşınızla katıldığınız partide buyuleyici bir kız gordunuz. Arkadaşlarınızdan biri kızın
yanına gitti ve sizi işaret ederek kıza 'O cok zengin. Evlen onunla!' dedi. Bu, reklamdır.

3. Katıldığınız partide buyuleyici bir kız gordunuz ve yanına gidip telefon numarasını aldınız. Ertesi gun
arayıp 'Cok zenginim. Evlen benimle!' dediniz. Bu, telepazarlamadı r.

4. Katıldığınız partide buyuleyici bir kız gordunuz. Kalkıp kravatınızı duzelttiniz, ona doğru yuruyup ickisini
tazelediniz, arabanın kapısını actınız, cantasını duşurunce eğilip aldınız, kucuk bir gezinti teklif ettiniz ve
sonra 'Bu arada ben cok zenginim. Benimle evlenir misin?' dediniz. Bu, halkla ilişkilerdir.

5. Katıldığınız bir partide buyuleyici bir kız gordunuz. Yanınıza geldi ve 'Duyduğuma gore cok
zenginmişsiniz. Benimle evlenir misiniz?' dedi. Bu, marka bilinirliğidir.

6. Katıldığınız bir partide buyuleyici bir kız gordunuz. Yanına yaklaşıp 'Ben cok zenginim. Evlen benimle!'
dediniz. Suratınıza okkalı bir tokat yapıştırdı. Bu, muşteri geribildirimidir.

7. Katıldığınız bir partide buyuleyici bir kız gordunuz. Yanına yaklaşıp 'Ben cok zenginim. Evlen benimle!'
dediniz. O da sizi kocasıyla tanıştırdı. Bu, arz-talep uyuşmazlığıdır.

8. Katıldığınız bir partide buyuleyici bir kız gordunuz. Yanına yaklaştınız, ama siz birşeyler
soyleyemeden once biri gelip ona 'Ben cok zenginim. Benimle evlenir misin?' dedi ve kız onunla gitti.
Bu, sizin pazar payınıza goz koyan rekabettir.

9. Katıldığınız bir partide buyuleyici bir kız gordunuz. Yanına yaklaşıp 'Ben cok zenginim, evlen benimle!'
diyecekken karınız geldi. Bu, yeni pazarlara girememektir.