Son donemlerin en cok artan incelemesi adsense odemeleri icin davetiye alanlarıns ayısı gunden gune artıyor. Tek konuda yapılacaklar tecrubeler ve detaylar paylaşılır ise daha sağlıklı olacaktır. Zira her konu ayrı bir bilgi kirliliğine neden oluyor.

Kimler Davetiye ile cağrılıyor
- Gecmiş yıllarda adsense odemelerinde ciddi rakamlar alanlar cağrılıyor, yasal olarak bu rakam yıllık 27.000 Uzeri, eğer sizde yıllık 27k uzeri gelir elde etmiş iseniz cağrılma ihtimaliniz mutlaka vardır.

Ne Yapmanız gerekiyor?
- Oncelikle cağıran birimle goruşmeye gitmeniz ve talepleri istekleri oğrenmeniz gerekiyor. Sonrasına devam edeceğiz

Sizden ne istiyorlar?
-Aldığınız paranın %18 KDV ve minimum %15 gelir vergisi olarak odenmesini istiyorlar.

Bu parayı odemek zorunda mısınız?
- Evet, odemek zorundasınız başka bir oluru yok.

Kazanclarım yurt dışından ise KDV oder miyim ?
- Ulke raporlarından durumu belgeleyebilirseniz ilgili birime ulke raporlarını ve Turkiye ile İrlanda arasındaki vergi protokulunu cıktı olarak goturebilirsiniz (bu emsal resmi yazıları akşam ekleyeceğim) bu anlaşmalara istinaden KDV den muaf olduğunuzu ve sadce vergiyi odemeniz gerektiğini bildirebilirisiniz. Burada yasal surec farklı işleyebilir karşıdaki memur ikna olmayabilir dersinizi iyi calışın ve gidin.

Ne Kadar Ceza Oderim?
Kazancınız kadar VERGİ odersiniz, henuz bir cezai işlem yok, siz 10 tl kazanmış iseniz ortalama 4.5 TL'sini devlet sizden alacaktır. KDV ve vergi dahil. Kazancınız 80k uzeri ise bu vergi dilimi gelir vergisi kanunundaki rakamlara gore artış gosterecektir.

unutmayın, Ceza değil vergi ve KDV oduyorsunuz

Bana davetiye gelir mi ?
Anlaşıldığı uzere herkese geliyor ancak bugune kadar konu acan arkadaşların rakamları 100k uzerinde, sanıyorum buyukten kucuğe incelemeler devam edecek ve herkes bir şekilde cağrılacaktır.

Firmam yok ne yapacağım
firma olmasanız dahi bu vergiyi odemeniz icin gereken yolu yordamı goruştuğunuz memurlar size bildirecektir.

Pazarlık yapabilir miyim?
hazyır boyle bir şansınız yok sadece yurt dışı gelirler icin KDV konusunda karşınızdaki memuru ikna etmeniz en azından %18'i odememenizi sağlayacaktır.

Ben bu vergileri odemeyeceğim

Devletin şakası olmaz, bu tip cumleleri gittiğiniz yerde kullanmayın.

Goruşmeye gitmsezsen ne olur ?
- Şimdilik birşey olacağını acıkcası sanmıyorum ancak goruşmeye gelmeyenler hakkında yasal surec başlatılabilir ve olay icraya kadar gidebilir.

Firmayım bu rakamları gider gosterebilir miyim ?
Hayır, artık gosteremezsiniz. Gecmişteki bu işlemleriniz kayıt dışı olarak nitelendirilmiştir. Vergi kacırdığınız tespit edilmiştir şimdi buna yapacak birşey yok. uzlaşma yolunda ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Goruşmeye gidiş onerisi

Yırtık pantolonlar, sarkan zincirler, ağızda sakız boyunda demir kolyeler yerine, sade efendi bir kıyafet gerekiyor ise bir takım elbise ile gidiniz. Neden gidiniz ? karşıdaki kişiye konuya hakim olduğunuz cocuk olmadığınız işin ciddiyetinin farkında olduğunuz goruntusunu ciziniz. laubali cumlelerden kacınınız, ciddi bir şekilde karşı tarafı dinleyip ilgili yasaları ciddi bir şekilde anlatınız. karşıdaki insanın sizi kaile alacağı bir uslup kullanınız.

konuyu surekli guncelleyeceğim, lutfen sorularınızı konu altından iletiniz, konu ile ilgili pm atmayınız

Gelen Sorular

Toplam gelirin %50 si uzerinden, ayrı ayrı %18 ve %20 vergi alındığı yazıları okudum bazı yerlerde, bunun doğruluk payı nedir?

toplam gelirin %100 u uzerinden %18 kdv odersiniz
100 lira kazandı iseniz 18 lira kdv odersiniz
kazandınız 120 bin lirayı gecerse bu rakamdan ayrı %35 de vergi odersiniz
ilgili link
bu vergi 120k kar olması demektir. giderleri duşunce kalan rakamdır yani, şirket değilseniz gider de gostermemişsiniz demektir. tamamı uzerinden hesaplanır.

yukarıdaki maddeye gore 120k yı gecmişse (yıllık) 100 liranın 35+18 lirası devletin mi yani ?

evet aynen oyle

Kazancı yıllık bir miktar altında olanlar muaf denilmiş, bu ne kadar doğru ve neye gore hesaplanıyor? (aylık mı yıllık mı)
vergi yıllık gerli uzerinden hesaplanır. vergi yıllık odenir kdv aylık odenir. siz hic odemediyseniz hepsini devlet yıllık toptam istiyor sizden ilgili link : Gelir Vergisi Tarifesi 2018 | Gelir İdaresi Başkanlığı

Adsense hesap satın almak veya devretmek ne kadar emmiyetli? (satın aldığım adsense hesabı gecen yıl muaf rakamın ustundeyse)

sizin hesabınız agelen paraya bakılır . ancak guzel bir konu olmuş hesap alıp satmak asla guvenli değil, yurt dışı gelir elde ettim diye adama raporları vereceksiniz orada size girşii olmayan paraların raporları da cıkacak problem mi olabilir yani hesap alış satışı zaten ilk gunden bu yana yasak olan google ın musade etmedigi bir olay.

Eğer aylık olarak duzenli giriş isteniyorsa, muaf edilen rakamın ustune cıkmadan başka birinin hesap cuzdanı kullanılabilir mi?

vergiden kacış yok bunları hic duşunerek zaman kaybetmeyin

Peki ben Adsense hesabını ve bu hesaba bağlı banka ve alacaklı isimlerini belirli oranlarda değiştirerek guncellesem, her 10.000 TL'de bu işlemleri yapsam o zaman nasıl bir şey olabilir?

x kişiyi ya ve z kişileri yıllık 27k altı para gişriine sahipler ise verig mukellefi değillerdir. ancak burada şuna dikkat bu kişilerin tek geliri adsense olmalıdır ki vergi mukellefi olmasınlar. bu sene odemeleri benim uzerimden aldınız diyelim benim aylık 2k da farklı yerden gelirim var sizinki ile birleşti 4k oldu 7 ay sonra vergi dilimine giriyorum ben. bir de buradaki baglantılar rahat tespit edilebilir neticede alacagınız isimler anne baba eş kardeş bu baglantı bariz tespit edilir ihale size kalırsa vergi kacırmaktan suclanacaksınız şu an bir vergi kacırma yok gelen ihbarlarda sadece devlet payını istiyor.

bilgi kirliliğine neden olmamak adına, sadece goruşmeye giden arkadaşlar paylaşımlarını iletebilirler. ana konuya ekleyelim.

son olarak vergiden ve olumden kacış yok arkadaşlar firmanızı acın kendi kabuğunuzu kırmanız icin bunları bir neden olarak gorun harekete gecin.

Multi Konu : https://www.***.net/adsense-odemeler...ek-baslik.html

Arkadaşımız toparlamış burada herkes bilgilensin.