Arkadaşlar re10'da paylaşılmış.
Vergi Cezası alan alacak olan arkadaşlar icin faydalı olabilir.
Esas Konunun Linki Tıklayınız

Buraya da goremeyenler icin yapıştırıyorum.
En alttaki kişiye de ulaşılabilir.
---------------

Arkadaşlar daha once bahsetmiştim, Youtuber arkadaşınızın davası sonuclanacak, diye. Olumlu veya olumsuz ne varsa paylaşacağımı belirttim.

En başta şunu belirteyim, zaten karar cıkınca metni burada paylaşacağım -tabi bazı bolumlerini sildikten sonra- okuyanlar şunu anlayacaktır.
Kararda şu şu şu hukuka aykırı, doğru değil yazdığımız şeylerin neredeyse tamamı girmiş durumda. Nokta atışı yani.

Karar verildi fakat henuz tebliğ edilmedi sistem uzerinden okuyabiliyoruz. Bu karar web portal faaliyeti, mobil uygulamacılar icin de emsaldir. Cunku kazancın elde ediliş bicimi aynı.

Sonuclar şu şekilde;

1-FATURA KES(E)MEMEKTEN KAYNAKLI BANKAYA YATAN PARA+% 18 TUTARIN TOPLAMI UZERİNDEN HESAPLANAN % 10 OZEL USULSUZLUK CEZASI=35 bin kusur tl: % 100 İPTAL. SİLİNDİ.

2-KİŞİNİN HESABINA YATAN PARANIN GELİR+GECİCİ VERGİ+1 KAT VERGİ ZİYAI CEZASI= BUGUNE KADAR FAİZ EKLERSEK 400 BİN TL CİVARI: % 100 İPTAL. SİLİNDİ.
Gerekce inceleme varsayıma ve tahmine dayalı olarak yapılmıştır. Giderler somut bir şekilde tespit edilmemiştir.

3-PARANIN KDV Sİ= SONUC: YURT DIŞI GORUNTULENEN KISIM YAKLAŞIK % 40 LIK GORUNTULENME, YOK FATURA KESMEMİŞ, YOK PARAYI TL TAHSİL ETMİŞ, HİC BİRİNİ DİKKATE BİLE ALMAMIŞ MAHKEME, YURT DIŞI GORUNTULEME VARSA DİREKT HİZMET İHRACI SAYILDI VE BU % 40 ORANA İSABET EDEN KISMIN KDV Sİ SİLİNDİ. FAKAT MAHKEME YURTİCİ GORUNTULEMENİN KDV SİNİ SİLMEDİ. SİLİNMEYEN KISMI BİR UST MAHKEMEDE SİLDİRMEYE CALIŞACAĞIZ.
DİĞER TARAFTAN KDV DAHİL MİDİR HARİC MİDİR KONUSUNUN SONUCU: DAHA ONCE BELİRTİĞİM GİBİ SİZİN KAZANCLARA KDV DAHİLDİR. MAHKEME BUTUN HESAPLAMALARI KDV DAHİLDİR, E GORE HESAPLAMIŞTIR.

Diğer taraftan mahkeme, Youtuber ın kazancı ticari kazanctır, demiş, maalesef mahkeme serbest meslek kazanc istisnasına sokmamış.

SONUC: VERGİ VE CEZALARIN % 90 I İPTAL OLDU. KARARI EMSAL OLARAK DİĞER DAVALARDA DA KULLANACAĞIZ. SORULARINIZ VARSA VAKTİM OLDUĞU SURECE CEVAPLAYABİLİRİM.

ARKADAŞ VARLIK VARIŞI VS YAPMAMIŞ. Banan guvenenlerin, guvenleri boşa gitmeyecektir.

Kenan GUMUŞ
Mali Muşavir felan filan
[email protected]