Stil

Oğretmen oğrencilere soru soruyor: - "Ağacta 7 kuş var. Avcı ateş ediyor, 3 tanesini vuruyor. Ağacta kac kuş kaldı?" Biri cevap veriyor: - "4 kuş kalır." Başka bir cocuk da hemen atılır: - "Hayır oğretmenim ateş edince butun kuşlar ucar, ağacta hic kuş kalmaz..." Oğretmen bunun uzerine: - "Cevap yanlış ama stilini sevdim", der. Cocuk buna karşılık verir: - "Oğretmenim, ben de bir soru sormak istiyorum... Karşıdan 3 bayan geliyor, ellerinde dondurma var. Biri yalayarak yiyor, biri emerek, biri de ısırarak... Bu bayanlardan hangisi evlidir?" Oğretmen duşunuyor, duşunuyor... - "Emerek yiyen evlidir", diyor... Cocuk cevap veriyor: - "Hayır oğretmenim, parmağında alyansı olan... Ama ben de sizin stilinizi sevdim.."

Şofor olurdum

Ali okula yazılacakmış. Ama cok fırlama bir cocuk olduğundan babası bazı onlemler almaya karar vermiş ve okuldaki oğretmenine ve diğer oğretmenlere durumu anlatmış. Sıra servis şoforune gelmiş. Servis şoforune oğlunun ne kadar fırlama olduğunu anlatmış. Şofor hic oralı olmamış icinden, "ufacık cocuk ne kadar fırlama olabilir ki?" demiş... Okul gunu gelmiş ve Ali alınması gereken yerden servise binmiş. Yolculuğun ilk başlarında sakin sakin oturan Ali daha sonra şoforun yanına gelerek "amca benim annem tavuk babam horoz olsaydı ben civciv olurdum değil mi?" demiş. Şofor: - "Evet yavrum, şimdi gec yerine otur" demiş. Biraz sonra Ali yine şoforun yanına giderek "amca benim annem inek babam boğa olsaydı ben buzağı olurdum değil mi?" demiş. Şofor biraz sinirli: - "Evet, şimdi git yerine otur", demiş. Biraz sonra Ali yine şoforun yanına gelerek "amca benim annem" demeye kalmadan şofor Ali'ye "ben sana bir soru soracağım" demiş ve ardından "senin annen ****** baban :-):-):-):-):-):-):-):-) olsaydı sen ne olurdun bakayım?" demiş. Ali sırıtarak cevap vermiş: - "ŞOFOR".

Kısa kelime

Dilbilgisi dersinde ogretmen:

"Sarı saclı kız elleri pencerenin pervazına dayalı halde dışarı

baktı ve guldu." cumlesini kim bana kısaltıp soyler?" diye sorunca,

Temel;hemen ayaga kalkar ve soyle der:

- Orospi

Peltek
Cocuk peltekmiş. okulda oğretmeni tahtaya 'kedi şu sutu ic' yazmış.
Oğretmeni cocuğu tahtaya kaldırıp yazıyı okumasını istemiş.

cocuk: 'tedi tu tutu it'demiş.
Oğretmeni doğru okumasını istemiş

cocuk tekrar 'tedi tu tutu it'demiş.

Oğretmen sinirlenmiş doğru okusana demiş.

Cocuk: 'Anatını tittiminin tedisi ittene tu tutu'demiş

(mutlaka okuyan olmuştur ama ben bi yaziim dedim)

Senin Yaşındayken
Baba cocuğuna :
"Oğlum, Ataturk senin yaşındayken sınıfının birincisiydi." demiş.

Cocuk da babasına :
"Senin yaşındayken de Cumhurbaskanıydı."

Geri ZekÂlı
Okula yeni gelen oğretmen ilk dersinde oğrencilere ilginc bir cağrğda bulunmuş:
- Kendini geri zekÂli hisseden varsa ayağa kalksin...
Sınıfta cıt yok. Nihayet biri kalkmış:
- Sen kendini geri zekÂlı mı hissediyorsun? demiş hocası.
- Hayır, demiş cocuk, ama sizin tek başına ayakta kalmanıza gonlum razı
olmadı da...

Oğretmen Uyuyakalınca
Oğretmen sınıfta uyuyakalmıştı. Uyanınca hatasını ortbas etmek icin, ruyalar ulkesinin kralıyla randevum vardı, dedi. Ertesi gun uyuyakalan bir oğrenciyi sopayla uyandırıp:
- Sınıfata nasıl uyursun, diye bağırdı.
Oğrenci de kendini savundu:
- Benim de ruyalar ulkesi kralıyla randevum vardı.
Oğretmen, kralın ne dediğini sordu.
Oğrenci cevapladı:
- Kral, ben sizin oğretmeninizi dun hic gormedim, dedi!..