Kızlar herkese merhaba. 6 aylık evliyim ve PCOS olduğumu ilk universite 2. Sınıfta adet duzensizliğim icin gittiğim doktor kontrolunde oğrendim. Hatta doktor bu konu hakkında bir şey demeyerek ultrason ceken dr. Demişti sende pcos var diye. Doktora bunu soylediğimde korkulacak birşey yok ilac bile vermeyeceğim sana kendiliğinden adet oluyorsun zaten 2 ayda bir 3 ayda bir farketmez ilaca gerek yok dedi. O zamanlar bu hastalığı araştırdığımda gebeliği olumsuz etkileyen hic bir yazı gormemiştim

taa kii evlenene kadar

evlendiğimde adetim duzenliydi 1 sene oncesine kadar zamanında geliyordu. Duğun hazırlığı icin yuruyuşe başlamış zayıflamak icin cabaya girmiştim ne zaman sporsal aktiviteler yapsam 2 aydır gelmeyen adetim hemen geliyordu cunku. Bu sebepten sanırım duğunum olacak zayıflamam lazım duşuncesiyle yaptığım spor adetimi duzene sokmuştu 1 sene boyunca her ay gelmişti. Eylul ayında evlendim ve ilk 3 ay boyunca duzenli geldi. En son kasım ayında adet olduktan sonra ocak ayına kadar adet olmayınca e bide evli olunca hamilelik şuphesiyle kontrole gitmeye karat verdim once sağlık ocağına kan verip sonra da kadın doğum uzmanına gozuktum. Doktora PCOS durumumu ve duzensizliğim ile kıllanmamı anlattım.Ultrason ile alttan muayne edip PCOS teşhisimi onayladı. Teitrio kapsul ve kanama icin tarlusal verdi. Gebelik duşunmuyordum fakat araştırmalarım sonucu infertilitenin en buyuk sorununun PCOS olduğunu oğrendiğim an bu duşuncemden vazgectim. Doktor stres yapma teitrio ilacını kullan yumurtalıkların icin vitamin etkisinikaybetmesin 3 ay deneyin olmazsa tekrar kontrole gelirsin dedi. Akşamına da zaten adetim geldi. Hatta alttan muayne ettiği icin tahriş oldu diye duşundum ama adet olmuştum. O yuzden tarlusal ilacını hic kullanmadım. Ertesi gun sağlık ocağından kan tahlili sonuclarımı aldım ve tsh değerlerimin yuksek olduğunu oğrendim ve oradaki doktor tsh yuksekse gebelik oluşumunun zaten olmayacağını once bunu tedavi ettirmem gerektiğini soyledi. O an anladımki gebelik işi beni cok uğraştıracak. Araştırmalar yapıp lh, fsh, e2 prog2 değerlerinin yumurtalık sağlığında etkili hormonlar olduğunu oğrendim. Ve hemen dahiliye doktoruna gidip tum hikayeyi anlatarak yumurtalık rezervlerimin iyi olup olmadığına dair hormon testleri istedim. Bu testleri adetimin 3. Gununde yaptırdım. Tsh yuksek olduğu icin 4.5 du sanırım normalde ilac tedavisi 6 ve uzeri değerde başlatılıyormuş ancak PCOS olmamda TSHda etkili olduğu ve gebelik onunde engel olduğu icin duşuk dozda ilac tedavisine ve PCOS lu hastalarda iyi sonuc aldıklarını belirttiği matofin verdi. Bir sure kullandım bu esnada kilo değerlerimi takip etti ve kilo vermemin cok etkili olacağını soyledi. Sonra değerlerimde herhangi bir değişim olup olmadığını merak ederek 9 mart ta adetim bittikten sonra 21 martta kan kahlili yaptırdım. Ve tsh değerim cok iyi bir seviyeye gelmiş dahiliye doktoruma giderek sonucları gosterdim. 1.69 boyunda 70 kilodayım ve 10 kilo verip 60 kiloya duşmem gerektiğini soyledi ve metformin yazdı. Şuan kullanıyorum bu ilacı mutlaka sporla kullanmamı soyledi ancak spor konusunda daha faaliyete gecemedim

2 aydır surekli bu konuda araştırmalar yapıp forumda yorumları okuyorum. İnşşallah herkes gonlundekine en kısa surede ulaşır. Bende tahlil sonuclarımı sizinle paylaşıp yorumlarınızı almak istedim. Şimdiden cook teşekkur ederim. Herkese sağlıklı omurler ❤❤