PayPal‘ın kapanışıyla gundemin en sıcak konusu haline gelen sınır otesi ticaret, Amerikadaniste.com ’u da harekete gecirdi. “Benim İcin Al” hizmetini hayata geciren girişim, Amerika ’dan yapılan alışverişlerde odeme işleminin sipariş verilen ulke sınırları icinde tamamlanmasını sağlıyor. Hizmetle uluslararası bir odeme altyapısına gerek duyulmuyor.

Benim İcin Al, her ne kadar akla ilk PayPal ’ı getirse de uluslararası alışverişlerde karşılaşılan tek engel bu değil. Turk bankaların kredi kartlarını kabul etmeyen e-ticaret siteleri veya başka nedenlerle tamamlamayan siparişlerde devreye giren sistem, “Buy for Me” adıyla kuresel bir hizmet olarak kurgulanmış. Soz konusu servisi kullandığınızda Amerikadaniste.com ’a alıcı olarak vekalet vermiş oluyorsunuz.

Yani istediğiniz urunleri sizin yerinize Amerikadaniste.com satın alıyor ve sizi kredi kartı bilginizi paylaşmak veya olası guvenlik risklerine maruz kalmak gibi endişelerden kurtarıyor. Alışveriş sonunda yaptığınız odeme Amerikadaniste.com ’un kasasına giriyor yani tum odeme sureci Turkiye sınırları icinde hallediliyor. Amerikadaniste.com, tum sipariş surecine hakim olduğu icin her konuda muşterilere destek verebilir konuma geliyor.

Amerikadaniste.com, Benim İcin Al hizmetinin Turkiye ’de gecerli olmayan online odeme sistemlerinin daha guvenli bir alternatifi olarak kullanılabildiğini soyluyor.

ABD ’den online alışverişin adresi haline gelen Amerikadaniste‘nin bizimle paylaştığı 2015 verilerine gore ABD ’den alışveriş yapan Turkiye ’den tuketicilerin sayısı katlanarak buyuyor. 2015 ’te bir onceki yıla gore yuzde 45 oranında daha fazla paket teslimatı yapan Amerikadaniste.com, ciro bazında yuzde 38 buyuduğunu acıkladı.