Arkadaşlar uzun zamandır Toksoplazma sıkıntısından mustaribim. Gebeliğimin 6. haftasında Toksoplazma testlerim pozitif cıktı. Muteakip haftada hemen doktorum benden "avidite" testi istedi. Bu test bağışıklığımın ne zaman kazanılmış olduğu konusunda bana yardımcı olacaktı. Eğer hamilelikten 3-4 ay once bu enfeksiyonu gecirdiysem sorun olmayacak eğer bu hastalığı gebelik suresinde gecirdiysem de bebek alınacaktı.Bu avidite testi ozel hastane laboratuvarında yapıldığı icin sonucu cıkmadı. Sonuc cıkmayınca doktorum beni enfeksiyona karşı Rovamycine adlı ilaca başlattı.Tabii buyuk bir sıkıntı ve korku yaşamaya başladım gebelikle ilgili. Ben hızlı bir şekilde universite kanalından da bu testi yaptırdım. Universite yuksek bağışıklık vererek problem yok, ilac da kullanmanıza gerek yok, gebelikten 4 ay once gecirmişsiniz bu hastalığı dedi. Ama ozel hastane 2. testin de sonucunu cıkaramadı.Bunun ustune ben de İstanbul'da Duzen laboratuvarına giderek bu testi tekrardan yaptırdım. Ne yazık ki uyguladığı farklı test biciminden mi bilemiyorum test yine sonuc vermedi. Cerrahpaşa ile calışan bu referans laboratuvarı da sonuc hesaplayamayınca ben de soluğu Haydarpaşa Gata'da aldım. Orada bir yuksek riskli gebelik uzmanı ile konuşmaya karar verdim. Tum sonuclarımı alıp onunla konuştum. Ama şimdi kafam daha bir karıştı gibi.

Bana once değerlerimin stabil olduğunu, hic değişmemiş olduğunu bunun iyiye işaret olduğunu soylerken universite testleri her zaman guvenilirdir, ben olsam ona guvenirim dedi. Ama daha sonra tum testlerin farklı olduğunu gorunce " cok kafanızı karıştırmışsınız bu kadar cok test yaptırarak" dedi.Ayırca "gebelik kapalı bir kutudur, karşımıza ne cıkacağını hicbir zaman bilemeyiz, madem bu kadar farklı sonuc cıkmış amniyosentez yaptırarak kendiniz rahatlatın bence" dedi.

Ben de madem bir sorunum gorunmuyor,amniyosentez gerekir mi? diye yeniden sorudum. O da sanki emin olmadı ki " size kalmış bir konu, 200'de bir duşuk riski var, bebeğin yaralanma riski de var kacamazsa uzağa ama emin olmanız icin iyi olurdu dedi".

Arkadaşlar kafam cok karışık..

Ote yandan bebişim bu haftaya kadar vardı..

Onu yurek rahatlığı icin riske atmalı mıyım? ne yapmalıyım bilemedim..((