İyi gunler,
Paylaşmak istediğim konu pek neşeli bir konu değil, fakat benim gibi bu durumu yaşayan birileri varsa benimle paylaşmayı uygun gorup kendi tecrubesini ve hikayesini dinlemek isterim.
Sorunun başlığından konu belli.
Evlendiğimde 23 yaşındaydım, 2020 senesinin Ekim ayında evlendim (10/10/2020). Aralık ayında hamile olduğumu oğrendim fakat Ocak ayında (2021) bir duşuk yaşadım. İlk cocuktu tabiki ve uzuntumu anlatmaya kelimelerim yetmez. Bu uzucu olaydan sonra taşınacağımı biliyordum ve Covid aşısını yaptırana kadar aylar gecti. Yani rahatca diğer evime gecip, iki doz aşımı yaptıktan sonra rahat bir şekilde hamileliği duşunmek istedim. Haziran ayında (2021) yeni evime taşındım, yerleşene kadar tekrar 2-3 ay hamilelik duşuncemi erteledim cunku bazı mobilyalar eksikti ve pandeminden dolayı her urunde gecikme sorunu vardı. Herşey yerine oturmasını bekledim cunku o stressle hamile kalmak istemedim. Zaman biraz gectikten sonra Kasım ayında (2021) tekrardan hamile olduğumu oğrendim (11 ay sonra), bu sefer tamam dedim fakat nerdeyse 2-3 hafta sonra kanamam başladı ilk duşuk başlangıcımda olduğu gibi. Acile gittiğimde kalbi atıyordu fakat kanamam vardı. Durması gerekirken 10 gun boyunca kanadım ve kanamalarım gittikce coğalıyordu. Tekrar acile gittiğimde işte "dekolman plasenta" tehşisi konuldu; yani kısacası bebek rahimden kopmaya başlamıştı ve ardından tam kalp atışı dinlemeye gerektiğinde hic bir şey duymadım. Ben o an anladım fakat benimle ilgilenen jinekolog bana doğruyu soylemedi duymadığına dair hic bir şey demedi. Sadece yerimden kıpırdamamayı soyledi tekrar "yapışması" imkanı var diye ama ben dediğim gibi anlamıştım. Erken bir şekilde 14 aralıkta ultrason cektiğimde bebek daha yenİ 3mm olduğunda kalbini gormuştum. Şimdi 7mm iken duymamazlık olur mu ?
3 ocağa hastaneden ultrason yapmak icin randevu verildi ama ben onun kalbi atmıyor diye soyledim, bana birşey demeyip orda goruşme sonlandırdı.
Ne yazık ki tahmin ettiğim gibiydi icimde olmuş ve o sebepten kopma yaşıyordum ve kanamalarım durmuyordu. İlk hamileliğimde neden duşuk yaşadığımı hic bilmiyorum bu ikinci hamilelik icin aynı şekilde kanamam vardı ve kalbi yerindeydi ne olduysa bu kabusu tekrar aynı senede iki kere yaşadım ikisi aynı haftada.
Bu bebeği 28 aralıkta kaybettim. Diğerini 26 ocakta . İki hamileliğim altıncı haftasında sonlandı.
Uzun lafın kısası, benim gibi iki duşuk yaşadıysanız bu haftalarda size bir neden verdiler mi ? Tekrardan sağlıklı bir hamilelik yaşadınız mı sonuna kadar?
Turkiye'de oturmuyorum, Fransa'da yaşıyorum ve burda en fazla uc tane duşuk yaptıktan sonra durumu birazcık daha ciddiye alıp araştırma yapıyorlar ondan once istediğin kadar duşuk yap kendi uzuntun ve hayal kırıklığınla yaşıyorsun.
Kan sulandırıcı kullanıyorum ama ondan değil dediler, folik asit kullanıyordum hamileliğimden once ve hamileliğimde. Oğrendiğimden beri hep uzanıyordum kendimi yormuyordum, yememe icimeme dikkat ediyordum, eşimle aramda kan uyuşmazlığı sorunu yok, tekrar annemin ve babamın evine yerleştim sırf yatakta uzanmak icin,yani insanın aklında ne varsa duzgun bir şekilde uyguluyordum.
Birde ikisinin altıncı haftasında sonlanması cok garip. Artık bu haftada ne oluyorsa anlamadım gitti. Şimdi yeni 25 yaşıma girdim ve kucağım bomboş, uzuntuden ne yapacağımı şaşırdım..
Eğer sizde bu durumu yaşadıysanız, lutfen kendi tecrubenizi, yaşantınızı paylaşırmısınız benimle ?
Teşekkurler