Aşılama icin erken değil mi?
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Aşılama icin erken değil mi?
-
27-09-2022, 05:17:53Merhaba arkadaşlar 1 sene arayla iki kez aslında geri cekilme yontemiyle korunurken hamile kaldım. İlki duzgun ilerlemedi sonlandırıldı maalesef bence bekleseydim duşuk olurdu en azından daha az acı verici. İkincisinde de hemen kurtaj dediler bekledim duşuk oldu gecen hafta. Ozel hastanelere de doktorlara da pek guvenemiyorum bu surecte yaşanan şeylerden dolayı. Bu arada ben 37 yaşındayım eşim 42. Bu seferki doktorum durumu tekrarlayan duşuk olarak değerlendirdi ve gelecek ay icin rahim filmi istedi sonrasında ise aşılama yontemini deneyeceğiz dedi. Bazı testler icin eşimle birlikte endokrinolojiye gitmemizi, genetik test yaptırmamızı soyledi. Eşimden spermiogram testi istedi sorun olmadığını gordu. Yaş nedeniyle vakit olmadığını aşılama ise yaramaz ise tup bebek tedavisine başlamak gerektiğini soyledi. Daha duşuk olayını tam atlatamamışken benim icin epey zor geciyor surec bunları anlamaya araştırmaya calışıyorum. Mesela klomen diye bir ilac varmış hic bahsetmedi bile araştırırken gordum benim durumumda işe yarar mı bilmiyorum. Cok hızlı bir geciş oldu tup bebek tedavisine anlamadık bile ne olduğunu sorunca anlattı diyebilirim. Bir yandan doktor haklı diyorum yaşımız ilerledi riskler artıyor vs. ama devlet hastanesinde calışan bir doktor yakınımız var yaza kadar bekleyin hicbir tedaviye doktora ihtiyac yok tekrar deneyin dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum sizce ne yapmalı bu stres seviyesinin bilinmezliğin bizi guzel bir noktaya taşıması zor gibi...