Kafayı yiyeceğim lutfen bakın… Toksoplazma illeti
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Kafayı yiyeceğim lutfen bakın… Toksoplazma illeti
-
27-09-2022, 04:17:50Kızlar gebeliğimi oğrendiğimde yapılan tokso testimde bağışıklığım olmadığı ve şuanda da enfeksiyonu gecirmediğim cıkmıştı. Sağlıklı bir şeyler yemiş olayım diye iş yerinde oğlenleri sezar salata yemeye başlamıştım. Hem iyi hissettiriyordu. 3-4 kere yedim. Dun biri hamile olduğumu oğrendi ay kesin toksoplazma kaptın falan dedi. Ben bunun bu şekilde bulaşabileceğini bilmiyordum. Aynı salatadan gebelikten once de birkac kere yedim, aynı yerde. E lahmacuna koyulan yeşillikler, hamburgerdeki marullar derken bu hastalıkla daha once hic karşılaşmamışım o yuzden ihtimal vermiyordum. Yok ya yıkıyorlardır bir şey olmaz herhalde dedim soyleyen kişiye. Aaa kesinlikle hayır olmaz falan dedi. Dunden beri ağlamaktan gozlerim şişti. İşe geldim ama zombi gibiyim. Eşim ve kayınvalidem fazla stres yaptığımı soylediler. Beslenme duzenin pek değişmedi olsa şimdiye kadar olurdu dediler. Ben yine de yarın doktoruma bir hafta sonra testi tekrarlayabilir miyiz diye soracağım… Kağan Kocatepe ’yi dinledim cok az bu tip vakalar diyor hatta yeşillikten pek bahsetmiyor bile. Umarım kapmamışımdır. Herkes (ailem haric) yeşillik yediğim anda paraziti kesin kaptım gibi konuşuyor. Kafayı yiyeceğim gercekten.