

BALIN FAYDALARI VE HAYATIMIZDAKİ YERİ
Bal, mikrop oldurucu ozelliğe sahiptir. Bu ozelliğinden dolayı bal, goz ağrılarını gidermek icin kullanılır.
Bal, karın ağrılarını keser, mideye ferahlık verir. Mide ve bağırsaktaki yaraları tedavi eder. Ulserli hastalardan 4 kilo bal, yiyen ( 1 haftada ) ve buna 1 ay devam eden 100 hastadan 97 sinde ulserden kesin eser kalmadığı saptanmıştır.
Bal, bel ağrıları icin havanda dovulen kuyruk yağı ile karıştırılıp surulurse 3 gun icinde ağrı gittikce azalır, ve sonunda yok olur.
Bal, soğuk su ile karıştırılıp icilirse ishali durdurur, sıcak su ile veya ılık su ile icilirse kuvvetli mushil olur.
Bal, boğaz ağrılarında ılık nemli bezle boğaza surulup sarılırsa ağrı kısa zamanda gecer yok olur.
Bal, bir miktar tuzla karıştırılıp, devamlı icilirse balgam sokturur.
Bal, sırt ağrılarında ağrıyan yere surulur, uzerine dovulmuş karabiber ekilirse ağrı kesilir.
Bal, beynin calışmasını kolaylaştırır. Duşunceye mukemmellik kazandırır.
Bal, kan yapar. Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Kan dolaşımını hem duzenler, hem kolaylaştırır ve damar sertliğinde olumlu etki yapar.
Bal, yağın hazmını kolaylaştırır, anne ve inek sutunun demir eksikliğini tamamlar, iştah acar ve bağırsaklara ozgu hareketleri artırarak rahatlık sağlar.
Bal, kalp carpıntısından ve yuksek tansiyondan şikayetci olanlar icin son derece yararlı bir besindir.
Bal, yiyerek, sinir bozukluğundan yakınan uykusuz kişiler rahatlayabilirler.
Bal, altını ıslatan cocuklara 1-2 ay devamlı yedirilirse bu huylarından vazgectikleri saptanmıştır. Cunku balın sinirler uzerinde olumlu etkisi vardır.
Bal,beslenmeden doğan bazı eksiklikler cocuklara ve hatta buyuklerde bile kemikle ilgili hastalıkların tedavisinde cok faydalıdır.
Bal, hem sabah hem akşam devamlı yedirilirse sarılığın cok kısa zamanda tedavi edilmesinde yardımcı olur.
Bal, kusma, oksuruk, bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile icirilirse hastalık tedavi edilir.
Bal, bademciklerin doğal ilacıdır. Kaynatılmış ada cayına biraz sirke biraz bal karıştırılıp once gargara yapılıp sonra yudum yudum icilirse boğaz icindeki ağrılar gecer, bademcik iltihaplarında iyileşme gorulur.
Balın cabuk enerjiye donuşen hazır gıda maddesi olması ozelliği ile sporla meşgul olan kimselere enerji vermek icin ve yorgunluklarını gidermek icin sade veya portakal suyuna karıştırılarak kullanılmaktadır.
Bal, kozmetik sanayisinde ceşitli guzellik malzemelerinin yapımında da kullanılmaktadır. Bal, limon suyu ve bir bardak sıcak su ile icildiğinde boğaz ağrısını ve oksuruğunu giderir, gribe yakalanmış kişileri rahatlatır.
:raila::raila: