Selamlar 23+4 gunlukken detaylı ultrasonda sağ beyinde10.5 mm boşluk goruldu. Dokuz Eylul universitesi hastanesinde hemen genetik bolumune gonderildim. Soy ağacımı cıkarttılar sulalede herhangi bir genetik hastalığımızın olup olmadığını not ettiler.kimler duşuk yapmış kimler engelli doğmuş gibi. Sulalemde herhangi Bi engeli olan kimse yok dedim. Beni down sendromu ile ilgili bilgilendirdiler. Down sendromlularn Doğduktan sonra kalp ve sindirim sorunlarından dolayı ameliyat olma sıklıkları yuksek kan kanseri olma riskleri yuksek gibi Bi suru bilgi verdiler. Benim girdiğim şoku duşunun. İnsan biraz olumlu Bi şey soyler. biz sizi bilgilendirmek durumundayız dediler. İsterseniz Kordonunuzdan beş tup kan alıcaz ve bu kanlarla bazı kromozom hastalıkları ve down sendromu olup olmadığını anlıycaz dediler. 20 bin kromozomumuz var bunları tek tek incelemek mumkun değil biz belli başlı sık gorulen kromozom hastalıkları ile down sendromu inceleyebiliyoruz mumkun olanlar bunlar dediler. İkili taramada down sendromu normal cıktı dedim. İkili tarama down sendromunu tam anlamıyla belirlemez. Kordon parlaklığı kordon kanı vs vs gibi Bi cok şey saydı bunlarla belli olur asıl dediler. Beyindeki bu boşluk zeka geriliği yada enfeksiyonel bir durum değilse eğer gebelik sonlanabilir demişti ultrason ceken doktor. Yani ben burdan şunu cıkardım o an ya zeka geriliği ya enfeksiyon kaptı yada başka Bi sorun var ne olursa olsun Bi sorun var gibi duşundum, hastahanede ağlamamak icin kendimi sıkmaktan bayılıcaktım. Hamile Bi kadına bunlar pat pat pat soylenir mi. Bi tane olumlu ornek vermediler duzelebilir yada boşluk gerileyebilir demediler. O anda İnternete de girip araştıramıyorum tabi. Neyse fetal eko ya gonderdiler yani bebeğin kalbini inceleyen ozel Bi makineymiş. Kalpte Bi sorun yoktu. şukur. 10 gun sonra fetal emar cekilicem cok endişeliyim. Hayatım altust olmuş gibi ağlamadığım gun yok. Anck burda Bi kac olumlu hikaye okudum ve umutlandım. İnşallah 10 gun sonra kordosentez sonuclarımda cıkmış olucak hepsini sizle paylaşmak istiyorum.
Lutfen bu konuda sorun yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Belki bizde bir şeyler oğreniriz sizden.
Hamilelikte Beyinde boşluk (ventrikulomegali)
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Hamilelikte Beyinde boşluk (ventrikulomegali)