Tilki ormanda nefes nefese koşuyormuş. Karşısına cıkan kaplumbaġa:
-'Tilki ne bu telaş,
-'Ormana maliyeciler gelmiş; demiş tilki. 'Şimdi bir bakarlar bende kurk, hanımda kurk, cocuklarda kurk, dunyanın vergisini yazarlar...'
Bunu duyan kaplumbaġa telaşla yurumeye başlamış. Onu telaşlı goren leylek:
-'Hayrola kaplumbaġa kardeş ne bu telaş' diye sormuş.
-'Maliyeciler ormanda' demiş kaplumbaġa. 'Bende ev, hanımda ev, cocuklarda ev, yakalanırsak dunya vergi alırlar.' Leylek de hemen ucuşa gecmiş. Ağacların uzerinden maymun seslenmiş.
-'Leylek kardeş Bu ne acele?'
-'Vergi memurları herkese ceza yazıyormuş. Bende yazlık, hanımda yazlık, cocuklarda yazlık, vergi borcundan batarız...'
Maymun bunu duyar duymaz bağırarak aġactan ağaca atlamaya başlamış. Biraz ilerledikten sonra durmuş Kendi kendine:
-'İyi de ben niye kacıyorum ki?' demiş. Benim kıcım acık, hanımın kıcı acık, cocukların kıcı acık, Ne Vergisi ya...'
Fanatik
Bir futbol fanatiği adam birgun arkadaşının yanına gider. Arkadaşı ise olum doşeğinde azraille boğuşuyor. Adam perişan arkadaşına der:
-Bana bir iyilik yap ve obur tarafa gittiğinde orda da futbol var mı yok mu diye haber ver. Arkadaşı tamam der. Adam oldukten iki hafta sonra fanatik arkadaşını odasında ziyaret eder. Adam arkadaşının hayaletini gorunce şaşkınlıkla kalkar. Olu arkadaşı :
-Sana bir iyi bir de kotu haberim var, ilk once hangisini soyleyim? der.
Arkadaşı :
-"İyi haberden başla".
-"İyi haber her Carsamba arkadaşlarla mac yapıyoruz. Kotu haber ise, bu Carsamba kalede sen varsın!..
))
Kayserilinin Olum İlanı
Kayserili'nin eşi olmuş. Gazeteye gitmiş.
En ucuzundan standart bir ilan vermek istemiş.
Onune konan kağıda istediği ilanı yazmış:
"Ayşe'yi kaybettim. Uzgunum"
İlan gorevlisi ilanı gorunce uyarmış.
"İsterseniz 6 kelimeye kadar uzatabilirsiniz.
Uc kelime daha hakkınız var"
Kayserili "Aynı paraya mı?" demiş.
Gorevli "Evet aynı paraya" deyince
Kayserili uc kelime daha eklemiş:
"Satılık Toyota var."
Caktırma
Genc adam, yaşlı karı-kocanın evlerine misafir olur.
75 yaşındaki amca karısından bir fincan daha cay isterken:
-'Ciceğim, bir bardak daha verir misin?' der.
Sonra da:
-'Peteğim, şekersiz lutfen' diye ekler.
65 yaşındaki tatlı karısının getirdiği tavşan kanı cayı alırken de:
-'Bebeğim, sana cok zahmet oldu' diye ekler.
Genc adam, yaşlı amcanın karısı icin kullanıldığı sevgi sozcuklerinden cok etkilenir: -'Amcacığım, kac yıllık evlisiniz?' diye sorar.
Yaşlı ama dinc adam:
-'40 seneyi gectik evladım' der.
Genc adam: 'Vallahi maaşallah, Allah muhabbetinizi arttırsın. Surekli ciceğim, peteğim, bebeğim gibi guzel sozlerle hitap ediyorsunuz galiba?'
Yanakları pembeleşen teyze:
-'Doğru, birkac yıldır hep bana boyle hitap ediyor' deyip mutfağa doğru yoneldiğinde yaşlı amca genc adamın kulağına doğru eğilerek:
-'Şiiişşşt, caktırma! 2 sene once adını unuttum, hÂl hatırlayamıyorum...
Padişah ile Kayserili
Vaktiyle padişahın biri, - Bana yalan soyleyebilene bir kup dolusu altın vereceğim! demiş. Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana; - Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına goturdu. - Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptımı goturur tabii!.." - Komşu ulkede bir eşeği kral yaptılar!.. - Ulkenin kralı, pencereden bakınırken tacını duşurmuş. Tac da pencerenin altındaki eşeğin başına gecmiş. Tac kimin kafasındaysa, kral odur tabii!.. - Padişahım, ben gokyuzune bir ok attım. Altı ay sonra geri dondu! - Senin ok bir ağacın ustune duşmuştur. Ağac, sonbaharda yapraklarını dokunce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir. Boylece padişah, her yalana gercek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş. Bir gun bir Kayserili cıkagelmiş; - Padişahım, sen benim babamdan borc olarak bir kup dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen odulumu ver. Yalan değil dersen borcunu ode!..
-'Tilki ne bu telaş,
-'Ormana maliyeciler gelmiş; demiş tilki. 'Şimdi bir bakarlar bende kurk, hanımda kurk, cocuklarda kurk, dunyanın vergisini yazarlar...'
Bunu duyan kaplumbaġa telaşla yurumeye başlamış. Onu telaşlı goren leylek:
-'Hayrola kaplumbaġa kardeş ne bu telaş' diye sormuş.
-'Maliyeciler ormanda' demiş kaplumbaġa. 'Bende ev, hanımda ev, cocuklarda ev, yakalanırsak dunya vergi alırlar.' Leylek de hemen ucuşa gecmiş. Ağacların uzerinden maymun seslenmiş.
-'Leylek kardeş Bu ne acele?'
-'Vergi memurları herkese ceza yazıyormuş. Bende yazlık, hanımda yazlık, cocuklarda yazlık, vergi borcundan batarız...'
Maymun bunu duyar duymaz bağırarak aġactan ağaca atlamaya başlamış. Biraz ilerledikten sonra durmuş Kendi kendine:
-'İyi de ben niye kacıyorum ki?' demiş. Benim kıcım acık, hanımın kıcı acık, cocukların kıcı acık, Ne Vergisi ya...'
Fanatik
Bir futbol fanatiği adam birgun arkadaşının yanına gider. Arkadaşı ise olum doşeğinde azraille boğuşuyor. Adam perişan arkadaşına der:
-Bana bir iyilik yap ve obur tarafa gittiğinde orda da futbol var mı yok mu diye haber ver. Arkadaşı tamam der. Adam oldukten iki hafta sonra fanatik arkadaşını odasında ziyaret eder. Adam arkadaşının hayaletini gorunce şaşkınlıkla kalkar. Olu arkadaşı :
-Sana bir iyi bir de kotu haberim var, ilk once hangisini soyleyim? der.
Arkadaşı :
-"İyi haberden başla".
-"İyi haber her Carsamba arkadaşlarla mac yapıyoruz. Kotu haber ise, bu Carsamba kalede sen varsın!..
))Kayserilinin Olum İlanı
Kayserili'nin eşi olmuş. Gazeteye gitmiş.
En ucuzundan standart bir ilan vermek istemiş.
Onune konan kağıda istediği ilanı yazmış:
"Ayşe'yi kaybettim. Uzgunum"
İlan gorevlisi ilanı gorunce uyarmış.
"İsterseniz 6 kelimeye kadar uzatabilirsiniz.
Uc kelime daha hakkınız var"
Kayserili "Aynı paraya mı?" demiş.
Gorevli "Evet aynı paraya" deyince
Kayserili uc kelime daha eklemiş:
"Satılık Toyota var."
Caktırma
Genc adam, yaşlı karı-kocanın evlerine misafir olur.
75 yaşındaki amca karısından bir fincan daha cay isterken:
-'Ciceğim, bir bardak daha verir misin?' der.
Sonra da:
-'Peteğim, şekersiz lutfen' diye ekler.
65 yaşındaki tatlı karısının getirdiği tavşan kanı cayı alırken de:
-'Bebeğim, sana cok zahmet oldu' diye ekler.
Genc adam, yaşlı amcanın karısı icin kullanıldığı sevgi sozcuklerinden cok etkilenir: -'Amcacığım, kac yıllık evlisiniz?' diye sorar.
Yaşlı ama dinc adam:
-'40 seneyi gectik evladım' der.
Genc adam: 'Vallahi maaşallah, Allah muhabbetinizi arttırsın. Surekli ciceğim, peteğim, bebeğim gibi guzel sozlerle hitap ediyorsunuz galiba?'
Yanakları pembeleşen teyze:
-'Doğru, birkac yıldır hep bana boyle hitap ediyor' deyip mutfağa doğru yoneldiğinde yaşlı amca genc adamın kulağına doğru eğilerek:
-'Şiiişşşt, caktırma! 2 sene once adını unuttum, hÂl hatırlayamıyorum...
Padişah ile Kayserili
Vaktiyle padişahın biri, - Bana yalan soyleyebilene bir kup dolusu altın vereceğim! demiş. Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana; - Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına goturdu. - Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptımı goturur tabii!.." - Komşu ulkede bir eşeği kral yaptılar!.. - Ulkenin kralı, pencereden bakınırken tacını duşurmuş. Tac da pencerenin altındaki eşeğin başına gecmiş. Tac kimin kafasındaysa, kral odur tabii!.. - Padişahım, ben gokyuzune bir ok attım. Altı ay sonra geri dondu! - Senin ok bir ağacın ustune duşmuştur. Ağac, sonbaharda yapraklarını dokunce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir. Boylece padişah, her yalana gercek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş. Bir gun bir Kayserili cıkagelmiş; - Padişahım, sen benim babamdan borc olarak bir kup dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen odulumu ver. Yalan değil dersen borcunu ode!..