atito yerken kendimi muazzam bir hayal havuzunda buluyorum nedense. bana guc veriyor ve kuruyan bogazımı nemlendirmek icin ictiğim le porta sayesinde de daha bir coşuyorum. ama işte filipin de dediği gibi hayat hic de istediğimiz gibi gitmiyor.
son patitoyu da attım ağzıma ve bim'e doğru yola cıktım. zaten iki adım otesi bim. annemin bana aldiği terlikleri(oğlum okuyup buyuk adma olacak ayaği uşumesin) giyip cıkayım lan dedim, kim iki saat şimdi bağcık bağlayacak. ama olgun bir erkek insanda eğreti duran şeylerin başında anne terliği geliyormuş canlar ben bunu anladım.
bim her zamanki gibi sakindi. klima calışıyor ama soğutmuyordu. nasıl bir klima lan bu diyerek incelemeye başladım. ama gorevli beni balici sandı, cunku ayaklarımda da acayip terlikler altımda camaşır suyu sıcrayıp da rengi atmış bir pijamayla pek de guzel bir gaspcı havası veriyordum.
"abi bu klima uflemiyor galiba" dedim. ama cevap vermedi, işine dondu. ben de doğruca patitoların olduğu yere gittim. aman allahım bu ne guzellik. bissuru patito yan yana. gel de alma. hemen iki paket aldım. zaten sudan ucuz. bir de le porta almak lazımdı. gittim onu da aldım.
tam arkamı donup gidecekken tanıdık bir ses duydum. pek bir tanıdık. sanki bir zamanlar kulağıma "aşkım" diye yankılanan bir ses şimdi "sut de alalım. dost sut olsun" diyordu. bir zamanlar kulağıma "seni seviyorum" diye yankılanan bir ses şimdi "yok muratbey kaşar alalım o daha ucuz" diyordu. yavaşca arkamı dondum. patitolar ve le porta elimden yere duştu. evet, eski sevgilimdi bu.
bir zamanlar sevdiğim kadındı. bir zamanlar elele tutuşarak mal gibi gezdiğimiz kadın. şimdi nyeni sevgilisiyle bim'e gelmiş alışveriş yapıyordu. bir zamanlar aşık olduğum kadındı bu. ve alışveriş arabasında le cola, blume, dost sut, dost peynir, muratbey kaşarları gibi birsuru urun vardı. evet bir zamanlar uğruna canımı verebileceğim kadındı bu.
ben şaşkınlıktan elimdekileri yere duşurunce bunlar birden irkildi ve hemen arkasını dondu. ben, beni gormesinler diye hızlıca aşağıya eğildim ama lanet olası bim'de raf diye bir şey yok ki. migros olsa arkadaki adam seni goremez ama raf yerine kolilerde urun sergileyen bim sayesinde saklanamadım.
peki size sorarım. siz arkanızı donduğunuzde, devekuşu gibi saklandığını sanan ama ayağında ufak numara anne terlikleriyle sıcar gibi comelmiş ve k*c catalı gozuken bir adam gorseniz ne yaparsanız? işte onlar da oyle yaptılar. bastılar kahkahayı. yavaş ve gurur yıkılmışca ayağa kalktım. le portam mahzunca yerden bana bakıyordu. ben gibi yıkılmış, oylece yatıyordu.
gozlerine baktım. le portanın değil lan, eski sevgilimin. bana baktı, mahzun bir bakış gormek isterdim ama alay ediyordu resmen. ayaklarıma bakıyordu. anne terliği giymiş, parmakları ucundan cıkmış bir ayak. buydum işte. sen bu adamla bir zamanlar cıkmıştın. şimdiki sevgilin cok iyi giyinmiş ama bir bak bakayım ona. bim'de bu şıklık? sence de biraz samimiyetsiz değil mi? ben en azından yakışıyorum buraya. icimden geldiği gibiyim.
boyle duşundum ama sonra has*****r dedim. adam kapmış kızı, ben de lavuk gibi pijamayla terlikle geziyorum. kim naapsın lan beni. "nasılsın goruşmeyeli?" dedim. "iyiyim" dedi. "ne guzel" dedim. "hıhı" dedi. gittikce gerginleşiyordu ortam. yeni sevgilisi kıllandı mı acaba diye baktım ama "nasıl olsa bu lavuktan bir zarar gelmez" duşuncesi hasıl olduğundan zerre bippp değildim herifin. adam en ucuz kangal sucuğu secmekle meşguldu.
"niye boyle olduk biz?" der gibi baktım. "ne diyorsun?" der gibi baktı bana. "niye boyle olduk diyorum?" der gibi tekrar baktım. "ne diyorsun anlamıyorum" der gibi tekrar baktı bana. "neyse biiipp et" der gibi baktım. bippp etti alışverişe devam etti. bir gule gule demeden.
gozyaşlarımı saklayarak iki poşet patitoyu ve le portamı yerden aldım ve kasaya gittim. bir de blume pecete aldım yuzluk paket, gozyaşlarımı silmek icin. kasadaki gorevli yine baliciymişim gibi baktı bana, "paran var mı" der gibi baktı bana, bana bakmasın artık kimse. al lan paranı der gibi uzattım, para ustu beklemeden cıktım ama sonra hemen geri donup şahsiyetsizce aldım paranın ustunu. tam cıkacakken fiş almayı unuttuğum aklıma geldi. donup onu da aldım. , bir romantizm de yaşayamadık be.
eve giderken erkan geldi yavaşca yanıma. tek dostum, yoldaşım, uzgun olduğumu anlayabilen tek insan.
"abi bir şey diycem. pijamanın kı**nda delik var, k*c*n gozukuyor, baya bir buyuk"
o gunden beri evdeyim. bim'ede erkani yolluyorum..
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- BİM'de eski sevgiliy igormek:)