10 tane zenci kole ciftlikten kacarken sihirli bir lamba bulmuşlar ve
cini lambadan cıkarmışlar.

Cin 10 zenciye sormuş:
Dileyin benden ne dilerseniz. Birer dilek dileme hakkınız var.
1. zenci 'beyaz olmak istiyorum' demiş, olmuş.
10. zenci tebessum etmeye başlamış.
2. zenci de beyaz olmak istediğini soylemiş, olmuş.
10. zenci sırıtmaya devam etmiş.
3. zenci de beyaz olmuş dilediği dileğiyle...
10. zenci kıkırdamaya başlamış.
4. zencinin de isteği aynı... 10. zenci gulmeye devam...
5,6,7,8 derkeeen 9. zenci de beyaz olma yonunde isteğini kullanmış.
sıra 10. zenciye gelmiş ama adam yerlerde... Gulmekten geberiyor. Cin
isteğini sormuş... Adam nefes almaya fırsat bulduğu bi ara
isteğini garip bir boğurtu ile belirtmiş:

"HEPSİNİ ZENCİ YAP!".

MEKTUP

New York'un sokaklarinin karla kaplandigi gunlerde, ikisi de Amerika'nin degisik bolgelerinde, ayri ayri is gezilerinde olan bir kari koca, Florida'da bulusup yaz sicaklarinin yasandigi bu bolgede birkac gun gecirmeye karar verirler. Kocasi, esinden once gider Florida?ya ve ertesi gun icin esine de yer ayirttiktan sonra, ona bir e-posta gonderir.

Fakat mesaj, adreste bir harf yanlis yazdigi icin esi yerine bir gun once olen yasli bir papazin esine gider. Papazin en az kendi kadar yasli esi bilgisayar ekraninda mesaji okuyunca korkunc bir ciglik atar ve yere duser. Zaten cok uzgun olan kadinin bu cigligi uzerine ev halki odaya dolar ve hemen herkes, yerde yatan kadina yardim icin kosusturmaya baslar.

Kadincagiz bir sure sonra kendine gelir ve nicin ciglik attigini soranlara bilgisayar ekranini gosterir.

Ekrandaki mesaj ise aynen soyledir:

Sevgili Karicigim!
Bugun buraya ulasir ulasmaz, once yarin senin gelisinle ilgili tum islemleri tamamladim, sonra da bana ayrilan yerime yerlestim. Burasi gercektende dedikleri gibi cok cok sicak...

Seni ozlemle bekliyorum.

"Kocan"
KARADENİZLİ BİR BABANIN OĞLUNA YAZDIĞI MEKTUPTAN

Uy sevgili usagum, Allah'in selami tabiidur.

Mektubumu cok yavas yazayrum, Cunkim bilirum ki,okuman zayuftur, cabuk okuyamazsun.

Benden sana sual edersen, Allahuma pin sukur iyiyum, yeni pir is buldum. Emrimde 1500'e yakin adam var, hepside sessuz sedasuz, kendi hallerinde. Ne is puldugumu soraysan soyleyecegum patlama, mezarluk pekcisi oldum.

Gectigimiz hafta puraya iki tefa yagmur yagdu. Piri pazartesinden persembeye oburide persembeden pazara.

Bacin Emine bir usak doguracak, daha erkek midir kiz midir pelli degil, hacan o yuzden saga dayi mi oldin, teyzemi oldin soyleyemeyrum.

Saga kotu bir havadisim var. Emicen Idris havasuzluktan boguldi oldi. Pilirsin rahmetlinin 9 tane usagu vardi, daha fazla usak olmasin diye bir ilac bulmus, prezervatif midur, nedur, bakmis ki ustunde,sikica kafana gecur, diye yazulu, oyle etmis, havasizliktan getmis.

Kotu havadisler piter mu? Pahriyede askerlik yapan 10 usaguda kaybettuk. Pindikleri denizaltu pozulmus, motoru turmus, inmis asagu, denizaltuyu itekleyup, motorunu calistirmak istemuslar.

Temel emicende tukkan actu, o da 30 a alduguni 25 e verir, surumden kazaniyormus oyle dedu. Bizim koye findukcularun Temel'i muhtar sectuk, akullu usakta. Gecen gun hepimizu zelzeleye karsi asi etturdu. Temel hem akillidur, hem de durusttur. Gecenlerde bir taksinin soforu koye varmis, muhtari ariyor, meger yolda bir tavuk ezmis sahibini soraymus. Muhtar Temel tavuga pakmis, ha bu pizden deguldur pizum koyde yassu tavuk yoktir demis.

Senin kucugun Ergin cok akullu usak cikti. Gecen gun tepeye varmis, elinde bir ip sallayip duriy. Anan uy usagum ne edeysun orada demis. O da heva durumuna bakayrum demis. Cektum oni aksam karsuma, anlat bakayum su hava turumu isinu dedum.

Anlattu, meger ip sallaninca havanin ruzgarli olduguni; ip islanunca da yagmur yagduguni anlaymis. Cok akillu usak vesselam. Sen o yasta boyle akillu degildun.

Senin gonderdigun resmi alduk, pir yaninda bir Alman herif pir yaninda pir Alman karisi var, ortada da sen. Iyiki resmin arkasina ortadaki penum diye yazmissun yaksam tanimayacaktuk.

Yaa iste boyle usagim. Memlecetten saga pol pol havadis. Yeni havadis olursa yine yazarum. Baki hudaya emanet ol.

Baban

NOT: Mektupa para koyacaktim, ama gec akluma geldi, zarfi kapatmisum.