Padişah devrinin birinde, hapishaneden yeni cıkan ESRARengiz bi adam torbacıya gider ve ''harmanım dayı bana biraz goruntu yap'' der. Neyse malı alır oldurur. Ama mal fos cıkmıştır. Ertesi gun aynı adama gider ve ''Bak dayı ben keyifci adamım, parası neyse vereyim ama bana verdiğin sigara b.k cıkmasın'' der. Neyse sigarayı alır ve kendi kendine ''Ulan bi hamama gideyimde orda bi keyif yapayım'' der. Hamama gider sigarayı uzun uzun ceker kafası iyiden iyiye kırılmıştır. Derken iceriye padişahla beraber 20-30 adamı girer. Padişah gobek taşına yatmak icin oraya doğru ilerlerken sabuna basar ayağı kayar ve başını gobek taşına vurarak orada olur. Veziri inceden inceye almıştır bi telaş. Oyle ya ! Padişahın halkı duyarsa isyan, yolsuzluk, her turlu pislik baş gosterecek ! Vezir sağa sola bakınırken bizim ESRARengize gozu takılır ve başlar derin derin suzmeye. Bizimki Padişaha tıpatıp benzemektedir. Tutar bunu kolundan ve gel seni padişah yapalım der. Bizimkiside ''Olur tabi'' der. Aradan zaman gecer ve vezir yediği onunde yemediği arkasında olan padişaha sarayı gezdirmektedir. Derken eski padişahın haremine gelirler. İcerde her ırktan bi hatun. Ceşit ceşit. Sec beğen z.k ! Neyse bizimkisi vezire haber salar ''O esmer var ya, onu bi yanıma gonder bakiim ! Esmere ayarı verir. Hemen ardından vezire; Sarı saclı yeşil gozlu vardı ya, ona soole yanıma teşrif etsin. Onuda yer bitirir. Derken zevkini alan padişahımızın kakası gelmiştir. Ama aksilik bu ya koca sarayda tuvaletin yerini haala oğrenememiştir. Altına kacıracak nerdeyse ! Sonra bi an duşunur ''Ulan saray komple benim istediğim yere s.carım, kim ne diyebilir ki koskoca padişaha'' Derken ulluorta bi yere koyuverir. Tam tuvalet keyfi biterken ensesine ŞAAAK ! diye bi tokat iner. Şaşkınlıkla arkasını doner bakar ve karşısında ayağında takunya, belinde peştemal ile pos bıyıklı hamamcıyı gorur. Hamamcı; ''Ulan eşşoleşşek, iki posta 31 cektin bişe demedik. Şimdide gelmiş gobek taşının ustune zıcıyosun, Sittirgit P.zevenk''
5 DAKKA DAHA
Mart ayı gelmiştir ve kediler capkınlığa cıkacaktır. 3-5 tane hovarda suslenirken yanlarına komşu kedinin yavrusu gelir ve ''ağbi siz her gece suslenip nereye gidiyosunuz''? diye sorar. Kedilerden birisi yavru kediyi makaraya sarar ve ''Sen anlamazsın oolum pompaya gidiyoz'' der. Yavru kedi nası yani diye sorunca ''oolum z.kişcez biz bee ne laf anlamaz cocuksun'' diye azarlar. Ama yavru kedinin merakı baskın cıkmıştır ve ''ağbi benide gotursenize noolur'' diye ısrar edince iclerinden biri ''lan senin ne işin var senin yaşın kac daha'' diye kızar. Ama cocuk bu laftan anlarmı! Derken bi tanesi insafa gelir ve ''Olum bırakın cocuğu gelsinde belki bi iki bişey oğrenir'' der ve yola koyulurlar. Bi evin damına pusuya yatan 3 capkın la bizim yavru beklemektedir. Bu arada soğuk havada etkisini inceden inceye belli etmektedir. Aradan gecer yarım saat, ne gelen var ne giden. Aradan gecer 1 saat kimseler yok piyasada. Bizim yavrunun ici titremeye başlamıştır şimdiden. İki saat sonra yavru kedinin soğuktan eli ayağı hissetmez olmuştur. kendisini capkınlığa goturen abilerinin yanına gider ve ''Abi kusura bakmayın ama ben 5 dakka daha z.kişirim ondan sonrada giderim''
KEKEME

Trafik kazasında iki kolunuda kaybeden kekemenin en samimi arkadaşı hastaneye ziyarete gelir. Kekeme canı ayran icmek istediği icin bu isteğini arkadaşına soyler ve arkadaşı kantinden bi şişe ayran alır buyuk bi bardağa doker. Hasta arkadaşına sorar; ''Kanka biraz daha tuz dokeyimmi?''
Kekeme; ''ddd.doo.dddoook, ddd dooook, ddd doooook, ddddddooooook, dddookkkk, dddddok''
arkadaşı ayrana haala tuz dokmektedir....
Kekeme; ''ddd.doo.dddoook, ddd dooook, DDDOKMEEE A.Q
Kekeme ayranı tuzsuz icmek istemiştir ama
Meryem Ana
Temel Nato da havaci olarak askerligini yapiyormus. Komutan askerlere
parasutle nasil atlanacagini ogretmis.
"Ucaktan atlayinca birinci ipi cekeceksiniz. Parasut acilmaz ise ikinci ipi
cekeceksiniz. Yine acilmadi, o zaman Meryem Ana ya dua edeceksiniz."
Temel ucaktan atlar. Birinci ipi ceker parasut acilmaz, ikinci ipi
ceker yine acilmaz. O sırada yere yavas yavas suzulen komutaninin
yanindan gecerken sorar:
"Komutanim, komutanim.. O karinin adi neydi ?"
Sen İşine Bak
Sofor, tarlalar arasinda duruverdi. Erkek sordu :
''Neden durduk? Lastik felan mi patladi?''
ŞOFOR, ''Hayir. Hanimefendi "Fazla ileri gitme" dedi de''...
''O sana degildi''!..
vazo

Adam ve karisi sabah sabah cok kotu kavga etmisler... Adam kapiyi carptigiz
gibi gitmis, kadin da hic orali olmamis. Derken kadin evde is yaparken birden
kapi calmis. Kadin kapiyi bir acmis, karsisinda cicekci dukkanindan gelen bir
cocuk vekucaginda da 12 duzine kirmizi gul. Kadin sevinicegi yerde "OFFF
SIMDI YANDIM!.." demis. Cicekci cocuk sormus :
- Ne oldu bayan? Gulleri sevmez misiniz?
Kadin :
- Cok severim, demis. Ama siz bu kadar cicek ne anlama geliyor bilmiyosunuz!
Cocuk :
- Hayir bilmiyorum ne demek?
Kadin :
- Bu demektir ki onumuzdeki iki haftayi sirtustu yatmis bacaklarim havaya
dikilmis vaziyette geciricegim.
Cocuk sasirmis :
- Niye ki? Evde vazo yok mu?
İlk ucu ozenle yazılmıştır. Piyasadan olan fıkralardır. Haberiğiz ola