1) LEYLEK NOBETİ
Ana ne var oğlum ben nasıl dunyaya geldim dereden tuttuk oğlum seni hangi dereden ozaman on yaşındayım ama merak ederya cocuklar soruyorumda anama soruyorum ana ne var oğlum hangi dere dedim kucuk dereden oğlum kucuk dere bir kac pınarın aktığı derecikti ona kucuk dere derdik peki ana ne ile tuttunuz beni sepetle oğlum sepetle ....Neyse anama gorunmeden aklımca kardeşim olmasını istediğimdenmidir bilinmez sepeti aldım kucuk dereye gittim attım sepeti dereye bekliyorum ha kardeş geldi ha gelecek yok yok yok . eve geldim Ana ne var oğlum ana be eminmisin yoksa koca deredenmi tuttunuz beni oğlum kucuk dereden dedimya yalancı heec analar yalan dermi bak ben o kucuk derede bekledim kardeş alacaktım sanki balık avlıyorum hala gulerim aklıma geldikce sepete gelen eden yoktu sen yalan diyon ana...Anaa heeeeeeeey dedi kızarak anam dereden tutmadığınıza gore nerden tutunuz beni Oğlum unutmuşum deel, eee nerden o zaman seni leylekler getirdi tamam dedim anama ikna olmuştum zaten bir kac gune kalmaz Leyleklerin gelme zamanıydı bir kac gun sonra leylekler gelmeye başlamıştı bir tanesi bizim bahcedeki ağaca yuva yapmıştı ağacta yuksek dallı idi bir gun ağaca cıktım aman bir baktım uc beş yavru hee dedim kardeş geldi bana anam doğru soylemiş bir tane yavru aldım daha tuğleri bitmemiş hayvanların ben kardeşim oldu diye seviniyorum ama aşağıya korkudan inemiyorum babam anam beni arıyor her yerde ben yokum telaş o bicim belki rahat 5 saat o ağacta kaldım anam buldu beni merdiven ile indim ama leyleğin yavrusunuda bırakmıyorum o arada babam geldi bak eşşeoğluna bak nerdesin dedi bak baba bu kardeşim leylek getirdi leyleğin yavrusunu hala kardeş sanıyorum anam ile babam gulmekten catlıyordu babam hadi bırak o kardeşini biraz buğusun sonra alırsın dedi aslında babamda gır gır adamdı ama belli etmezdi 16 yaşında oğrendim beni getiren leylekler Anam ile Babam olduğunu........
2) KUCUK EMRAH
Bizim gencliğimizde Kucuk Emrah hayranranıydı kızlar erkekler ama sanırım bende fazlaydı bu hayranlık cok filmlerinde ağlaşırdık koyde bir kac kişide siyah beyaz televizyon vardı bizim mahalleden en yakın Ayşe teyzelerde televizyon vardı oraya giderdik Ayşe teyze bıkardı bizden ama komşu hatrına bir şey demezdi kadın Kucuk Emrahın filmlerinden cok etkilenmiş olacağım ki onun gibi acıklı konuşuyorum komşu amcalar teyzeler yemek icin meyva verse mesela elma verse !!!! Ben kucuk Emrah sesiyle Teşekur ederim amca kac gundur elma yememiştim bizim hic elma ağacımız olmadı ki amcaaa !!!! Koylu amca şımarık cocouk olduğum icin gır gır geciyorum zanneder !!! Hadi len ordan hic elma ağcı yokmuş kos koca elma tarlanız var ya hakikattende elma bahcemiz vardı ama maksat kucuk Emrah takılmaktı belkide Hemen hemen her gun Kucuk Emrahın kasetlerinin serisi vardı ozaman teybimde her gun onu dinlerdim yeni cıkan kaset kapağındaki resimde ne giymişse Kucuk Emrah aynısını aldırıdım babama hele o zamanlar istediğim bir kız vardı onun icin azmı Ayrılamam şarkısını soylerdim koyunlarımı otlatırken sesimde az bucuk benzerdi o yıllar tek bakkal vardı bakkal Cemal amca azmı kovlamıştı beni dovmek icin ne zaman gitsem !!! Yine bende Kucuk Emrah ses tonu vardı Cemal amca cemal amca babam siğara istedi cemal amca babamın bu gune kadar hic siğarası olmadı verirmisin amaca !!! Ulen derdi eşşek herif seni amma kızardı bana ama o Kucuk emrah taklidi değilde dalga geciyorum sanardı peşimden siğarıyı verince kovalardı ,Bir gun koy cıkışında koyun otlatıyorum ben yine Kucuk Emrahtan Ayrılamamı soyluyorum aynı onun gibi koye misafir gelmiş kendi kendine Yahu demiş bu cocuk kim aynı Emrah gibi soyluyor demişler ya sorma butun koyluyu illallah ettirdi be şımarık bir genc işte demişler ...
Emrahın yeni kaset cıkmış ben durumuyum hemen kasabadan aldım cok guzeldi yeni şarkıları dinlerken mest Oluyordum Başlıyordum inceden şiirler yazmaya bir cok şiirime ilham kanağı olmuştu emrahın şarkıları.
Yeni kasetinde resminde giymiş olduğu sarı kazak lacivert pantolon parlak rugan ayakkabısı vardı cok yakışmıştı sanki Emraha bir kac gun sonra bayramdı ve ben Emrahın kapak resmide giyindiği giyecekleri aldırmalıydım babama babam ne iş soylerse ikletmez yapardım cunku babam başka turlu o giyecekleri almazdı neyse bir kac gun sonra kasabaya pazara gittik bana bayramlık alacaktık sarı kazak lacivert pantolanu aldık aksilik bu ya rugan ayakkabı cok pahalıydı babam başka ayakkabı alalım oğlum dediysede yok dedim Emrahın ayakkabısından olacak babam akşma kadar Emraha kızdı tanımıyordu Kucuk Emrahı babam kim ulen bu emrah hangi koyden bidaha onunla arkadaş olma gibi komik şeyler soyluyordu sonunda cok pahalıda olsa ısrarlarıma dayanmadı ve o parlak rugan ayakkabılardan almıştı ,almadan gitmezdim koye neyse koye geldik ababm kahvede genclere sorarmış kim demiş bu Emrah hayırdır amca ya bizim cocuk tutturdu kasabada illa emrahın ayakkabısından olacak diye millet kavede gulmekten yarılmış.
3 ) NASIL EKİLDİM
Koyumuze telefonun yeni geldiği yıllar o zaman bıyıklarımın yeni terlemeye başladığı yıllar idda ediyorum koyde en iyi giyenen genci bendim hatta koyun gencleri bayramda ne kıyafet giyinirsem omur bayram mutlaka tum koy gencleri benim giyindiğim renkten giyinirlerdi kendimce gurur duyduğum iftahar ettiğim ozeliklerimdendir zaten pekte gurur duyduğum duyacağım ozellik şiir yazmaktan başka bir hunerim yoktu zaten ,
Yine boyle bir gun şık giyinip kasaba pazara gondermişti babam neyse evin ihtiyaclarını bir saatte almıştım bir kac arkadaş kasabada manita tavlamaya cıktık ben bir kızı tavladım tavlamak bizim yorede arkadaş olmak neyse kız ile cay bahcesine oturduk sohbet sohbeti atı dediki kız bana > okuyormusun bende evet ast subay okulu son sınıftayım tatile geldim kız bana oyle ısınmaya başlamıştıki gormelisiniz oracıkta nerdeyse opecek beni aradan bir kac zaman oldu benim foyam ortaya cıkmış kız doğruyu oğrenmişti telefon actı bizim eve ,telefona babam cıkmış kız babamdan beni istemişti babamın surat sekizi ceyrek geciyordu bak len şu telefona telefonu aldım kız bastı kalayı bastı kalayı bana ben kabak ciceği gibi parladım iki sene berbere gitmeme gerek kalmamıştı telefonu kapattım babam aynen şoyle dedi ulen eşşe oğlu bu kıza ne yaptın kesin yine kızı işlettin dimi kime cekmiş bilmem Mustafa dayısna cekmiş zaten ona cok benziyor dayım lise muduruydu gencken huyu benim gibiymiş..Aradan cok zaman gecmemişti bir gun evde ne şımarıklık yapsam diye duşunuyordum evin tek erkeği ben olduğum icin cok şımarıktım ama yediğim sopa bursadan istanbula kopru olurdu o ara telefon calıyordu telefonu actım arıyan bayandı ve sesi de cok etkileyiciydi Hazar ilemi goruşuyorum dedi bende evet benim dedim ama sese aşık olmuştum sanki benimde bir yapım vardı guzel bayan gordummu aşk olurdum bağımlılık yapmıştı bu bende kız aban seni Hazar cok beğendim dayanamadım arkadaş olmak istiyorum cok hoşuma gitti dedi o zmanlar bir kız bir erkeğe arkadaşlık teklif ederse o erkek buyuk JON du ne bileyim bir Kadir İnanır gibi hava atardı bende havalar 180 olmuştu tabi dedim kızın teklifine neden olmasın o zmana dedi yarın kasbanın pazarı seni yıldız pastanesinde bekliyiecem ee dedim nasıl tanıyacaz bir birimizi ben dedi seni tanıyorum sen saat 9 da orada ol ben gelecem oturur konuşuruz anlaştım dedim sabah olmak bimiyor heycadan sesi dedim bu kadar guzelse kendi dunya guzelidir sabah saat 9 da kasabadaki pastenye girdim hatta tam 9 da değildi saat 10 dakika vardı 9 a heycan her yanımı basmıştı beklemeye başladım saat 9 oldu yok bu arada pastaneye tek başına kız geldiğinde he işte budur kesin diyorum ama yanıma kimse gelen eden yok saat 10 oldu derken 11 derken 12, 14, 15,16 , 17 , 18 , 19 ben hala bekliyorum nerdeyse yeşerdim dal atıyordum gelen eden yoktu koye donecek olsam koy arabaları gitti Allahtan kasabaya koyumuz 12 Kilometre uzaktı fakat cok yokuşlu yol neyse bekleyim biraz akşam saat 21 de pastane kapanmıştı gelen eden yoktu yaya olarak 12 kilometre yol yurudum derler ya kısmatsiz bedeviyi colde kutup ayısı yermiş kardeşim bir arac gecbe yok saat gece 01 olmuş ben koye gelmiştim gelesinede ayaklarımı kırmızı sular indi gizlice eve girdim yatağıma yattım sabah telefon zıııııırrrrrr hala yogundum telefonu actım karşımda o guzel sesli bayan ben sanıyorum bana mazaretim vardı gelemdim eeeee dedi Hazar efendi seni nasıl ektim ama guluyor kahkaha ile ne diyon sen dedim sen dedi dayımın kızına astsubay okulunda okuduğunu soyleyip kandırırmısın buda sana ders olsun......
4 ) BAĞA GİRDİM UZUME CIRPI BATTI GOZUME >>>
Mehmet len mehmet bu gun kimin bağına girem len Orhan Ali dayıların uzumle cok datlı len hadi Hazarıda cağralım bu gece ali dayıların bağına giremde midemiz bayram edivisin bakem ee cocuk alkı işte Zaten kabbersiz duğun olmazmış Hazarın adı cıkmış 9 a inmez 8 e nerde bela Hazar orada gitmese nasıl olsa Hazarda orada idi diyeceklerdi zaten gidemde desinler derdi Hazar o gece akşam vakti toplandılar Hazar ,mehmet ,orhan ,Ahmet bide Mustafa vardı Hazar dediki arkadaşlar madem canımız uzum cekti bizim bağa girelim olmaz dedi diğerleri oğlum o zaman datlı olmayaki calınca daha datlı oluyor aslında boyle şeyler Hazara tersti ama korktu derler diye o da arkadaşlarına uymak zorunda kalıyordu cunku Reis Hazardı kac kere komşu koyden orhanı dovmuşlerdide Hazar tek başına uc beş cocuğu dovduğu olurdu o sebeple Reis korkak olmazdı Hazarda o akşam Ali dayıların bağına girdiler Hazar kiloludu biraz diğerleri gibi hızlı koşamazdı bağda başladılar uzum yemeğe adam gibi yeseler amenna koparıp atıyordu diğerleri Hazar yediğini yiyor koparıp atmıyordu bir ara sesliklik oldu Mehmet kac len Ali dayı geldi Hazar uzumun dibinde kalmıştı diğerleri kacmıştı bir ara kulağında bir el hisetti bu el Ali dayının eliydi ve yaklanmıştı ama sopa yemeden Ali dayı bırakmıştı cunku dovse zararlı cıkacağını biliyordu Ali dayı Hazardan kucuk yaşına rağmen cekiyordu ....
5) HEDİYE
O zamanlar 19 yaşlarında hala şımarık ve şakacılığını bırakamıyordum icim kıpır kıpırdı bir gece kız arkadaşımla buluşmak icin bekledim ama kızın dayısı olduğu icin samanlıkta buluşmadık tam kaveye gelcektimki yolda bir yılan ama yılan yaralıdı yılanın kuyruğundan tutup salladım yılan son nefesini vermiş olmuştu koşa koşa evden gazete aldım yılanı guzelce sardım paket yaptım kaveye geldim nerden bilirdim Tahir dayının yılandan kucukluğunden beri korktuğunu Tahir dayı ne va len Hazar benide cok severdi sana dedim hediye aldım Tahir dayı yapla len duygulanmıştı ne alıvidin ve bakem len gazete kağıdı ile sarılı paketi al bakem Tahir dayı dedim adamcağız sevine sevine paketti actığınla birlikte gozleri buğudu ne bu len yılaaan diye bir bağırdıki kahve inledi sanki Tayir dayı bayılmıştı bir sure gecici felc olmuştu ama sonra iyileşti.
6) DERSİNİ ALMIŞ EDİYOR EZBER
Rasim amca her akşam evden cıkar kahveye giderdi huydanmı neden kahveye giden yolun ustunde evlerin seyrek olduğu bağ avlusuna illa cişini yapardı avlu dikenli calıdandı bu benim ilgimi cekmişti Rasim amcaya ders vermek gerekiyordu ama nasıl gecen sene kışın giyindiğim ici tuğlu Parkam aklıma geldi baktım Rasim amca evden cıkıyordu hava karanlık olmuştu sadece ayın ışşığı vardı sokak lambaları yanıyordu ama Rasim amcanın her akşam cişini yaptığı avlunun oraya sokak lambası arızalı olduğu icin ay ışığından başka aydınlık vurmuyordu Rasim amcadan once parkamın tersini cevirmiş koşa koşa Avlunun dibine pusmuştum parkamın dışı tuğlu idi Rasim amca karşıdan gorundu az sonrada olduğum avlunun yanına geldi tam cişini yapacaktıki Ben Ohoooo diye oksurur gibi ses cıkardım Rasim amca karanlık olmasına rağmen korktuğunu gormuştum beni O tuğlu parkam ile Şeytan sanmıştı başladı bismil bismil bismil diyordu ama gerisi gelmiyordu bir turlu Besmele cekemiyordu hızlıca Avlunun oradan kaveye gitti Bir dahamı değil o avlunun oraya cişini yapmak oradan gecerken dua ile geciyordu Rasim amca .........
7) SAYILAR
Yine yaz tatili amca oğlu Mehmet ile ben koyun otlatıyom oda kecilerini Mehmet Hazar len karnı ağırsa bana sorar ne va amco oğlu ne va ya Hazar sen benim gibi keci cobanı değilsin mektep mertepe goruyon bak otaokulu okuyon dedi duyanda beni prof olacak sanacak soyle bakam amca oğlu ne oldu yine; hani diyom dedi Mehmet bin ,on bin ,yuz bin ,milyon dedi eee dedim ne var milyondan sonra dedi ne geliyor ben işte başladım saymaya on milyon ,yuz milyon hemen araya Mehmet girdi Milyondan sonra on milyon ,yuz milyon dedim bekliyorum cok meraklı amcaoğlu Mehmet yuz milyondan sonra bende eee ama dedim sendedi Mehmet bilmesen kim bilir dedi bende trilyon gelir dedim ondan sonra ontrilyon yuz trilyon gelir dedim amcoğlu ee dedi Hazar ondan sonra katrilyon ,onkatrilyon yuz katrilyon bak dedim bundan sonrasını sormasa bari icimden beni cok bilgili sanıyor ama amcaoğlu beni aşan sorular sormaya başlamıştı eee ne eeesi amcaoğlu ne eee si katrilyondan sonra bişey gelmeyamı cok kızmıştım ama belli etmedim katrandan aklıma gelmişti sanırım bu arada ben soyluyorum amcaoğlu kağıda yazıyor sanki sınavı var benim gibi katrilyondan sonra dedi bende Bilmiyorum diyemdim Mozotrilyon dedim inamıştı sağ ol be amca oğlu yeter bu kadar dedi ...Hele hic unutmam Husmen dayı bayırda olan tarlasını yeğenim Hazar ben bu tarlayı yan mı sureyim dikmi demzmi ya dedim icimden ben ziraat Muhendisimiyim sen bilirsin dedi Husmen dayı okul okuyon yeğenim Husmen dayı dedim yan sur dik surersen yamur yağınca toprak aşağıya kaymasın afferin ulen yeğenim ben de diyom masul neden verimli değil Husmen dayı tarlasını benim dediğim gibi surmuş iyide verim almıştı o sene Neyse amca oğlunun
Nerden bilirdim koydeki genclerle sayılar hakkında cayına iddaya gireceğini Akşam kavede masaya toplanmışlar ben yoktum başlamışlar sayıları tartışmaya masada cok kalabalıkmış bizim amcaoğlu bilgelik taslyormuş trilyondan sonra kimse bilemiyor amca oğlu ben soylerim ama cay ısmalarsanız diye milletten cok cay icmiş beleş katrilyon gelir eee demişler Mehmet katrilyondan sonra soyleyin cayları masadakiler meraklı soylemişler cayları amca oğlu Mehmet bomurlene bomurlene Mozotrilyon leyn demiş ama masadakiler inamış o arada koyun imamı gelmiş araya girmiş yok devenin nalı benzitrilyon imam Mehmetin attığını soyleyince masadakiler bir guluşmuşlerki gormek isterdim o gunden sonra bu olay hala bizim koyde anlatılır.........
8) KIZ TAVLAMA
Kasabadayız amca oğlu Mehmet ile Mehmet saf kalpli iyi biriydi cebinde 5 lira olsa boluşurdu benim gibi onu cok severdim kasabanın en işlek caddesinde fiyaka atıyoruz kızları kesiyoruz her hangi bir kızdan biraz tebessum gordukmu peşine takılırız arkadaş olmak icin onumuzde biri gidiyordu sacı uzun birde sacında toka kot takım vardı ustunde kız sanmıştım arkadan aynı kız gibiydi ben cok guzelsin bayan Mehmet turtekliyordu ne oldu amca oğlu ben bir daha cok tatlısın be deyince onumuzde yoruyen uzun saclı bayan sandığım kişi erkekmiş hooop bilader ayıp oluyor dedi bende pardon seni bayan sandım arkadan dedim neyse kavga cıkmadan iş uzamadan uzun saclı erkek uzaklaştı bizden derken karşıdan bir afet geliyordu cok guzel sarışın bir bayandı ağzım acık kalmış bu guzellik karşısında saf saf bakıyorum ama bu arada yoruyorum birden daaan diye kafam bişeye carptı meğer trafik tabelasıymı kız nasıl guluyor gormelisiniz amca oğlu Mehmette ne oldu diyeceğine oda gulmekten kriz gelmişti sanki amca oğlu Mehmetin işi vardı benden ayrıldı zaten yanımda biri varken kız tavlayamıyordum yanlız kaldığım icin sevinmiştim nerdese.
Ben kasabanın işlek caddesinde dolaşırken guzel bir kız cıktı karşıam bir sure arkasından gittim kızda bana ara sıra tebessub ediyordu dedim tamam bu iş ben bu kızı tavlarım bakarmısın dedim kıza ne var dedi !!! Cok tatlısın guzelim baban şekercimi senin '''' Hayır dedi babam Manav benim senin gibi Hıyarları satıyor ağzım acık kalmıştı madara oldum yani o gunden sonra hıyar olmamak icin kızlara laf atmadım bu da bana ders olmuştu şimdi ne zaman laf atmaya kalsam Manavın kızı aklıma gelir......
ALINTIDIR...
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- ♠ Gelde GUlme GOsterİ Gİbİ Bunlar ♠