Azmin zaferi buna derler!
Dişlerinin arasına sıkıştırdığı kalemle 20 yıldır yazı yazan spastik engelli Oğuz Mucurluoğlu, buyuk bir azim orneği gostererek cıkarttığı ilk kitabını okurların beğenisine sundu.
20 Ağustos 2006 10:30
Daha 40 gunluk bebek iken sarılık gecirerek sakat kalan Oğuz Mucurluoğlu, dişlerinin arasına sıkıştırarak yazdığı denemelerini "Dinle Kardeşim" adlı kitapta topladı. Bu surecte en cok desteği annesi Meral İpek ve yazar Cezmi Ersoz'den goren Oğuz, kendisi gibi olan diğer engelli insanlara da ornek oldu.
Hayata 1972 yılında Ankara'da gozlerini acan Oğuz Mucurluoğlu, daha 40 gunluk bebekken gecirdiği sarılık sebebiyle el ve ayaklarını kullanamaz hale geldi. Hayata annesinin verdiği destekle bağlanan Oğuz, annesinin hayatta cok farklı bir yerinin olduğunu soyledi.
Babasının okutmak istemediği Oğuz'u annesi 9 yaşında Halide Edip Adıvar İlkokulu'na yalvararak kaydettirdiğini soyluyor. Eğitim gorduğu yıllarda ozel başarı belgesiyle odullendirilen Oğuz, Gazi Universitesi Cevre Bolumu ve Anadolu Universitesi Halkla İlişkiler bolumunu bitirdi. Halen Anadolu Universitesi İşletme Bolumu oğrencisi olan Oğuz, azmin elinden hic birşeyin kurtulmayacağını ifade etti.
Kitap yazma merakının, katıldığı bir kampta ortaya cıktığını dile getiren Oğuz, "Bana herkes (sen duşuncelerini kitaplaştılmasın) diyordu. Ben de dişlerimin arasında tuttuğum kalemle birşeyler karalamaya başladım" dedi.
Halinden hic şikayetci olmadığını anlatan Oğuz, katıldığı bir kampla ilgili duşunceleri sorulduğunda "İyi ki ozurluyum" diye cevap vermiş.
"Ben butun omrumu Oğuz'a adadım" diyen anne Meral İpek ise, "Eminim ki ben oldukten sonra Oğuz kendi ayakları uzerinde durabilecek durumda olacak, gozum arkada kalmayacak. Artık icim rahat" diye konuştu.
Bircok dergide denemeleri yayınlanan Oğuz Mucurluoğlu, ikinci kitabının calışmalarına başladığını, kısa zaman sonra piyasaya cıkacağı bilgisini verdi.
azmin zaferiiii
Psikoloji, Ruh Sağlığı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloji, Ruh Sağlığı
- azmin zaferiiii