Hayattaki bazı şeylerden farklı olarak, bakış acımızı kendimiz secebiliriz. Bazen mutluluğun yalnızca sectiğimiz tavırların bir sonucu olduğunu hatırlamaya ihtiyacımız vardır.

Bugun erken kalktım. Saat gece yarısını vurmadan once yapmam gerekenlerin heyecanını duydum icimde. Yerine getirmem gereken sorumluluklarım var bugun. İşim bugun nasıl bir gun gecireceğime karar vermek.

Bugun hava yağmurlu diye şikayet edebilirim ya da cimler bedavaya sulanıyor diye muteşekkir olabilirim.

Bugun daha cok param yok diye uzulebilirim veya butcem alımlarımı daha akıllıca planlamama teşvik ettiği ve beni musriflikten uzak tuttuğu icin memnun olabilirim.

Bugun sağlığımdan yakınabilirim veya hala hayatta olduğum icin sevinebilirim.

Bugun buyurken ailemin bana vermediği butun o şeylerin yasını tutabilirim ya da benim doğmama izin verdikleri icin minnettar olabilirim.

Bugun gullerin dikeni var diye ağlayabilirim ya da dikenlerin gulleri var diye bayram edebilirim.

Bugun arkadaşlarım yok diye kederlenebilirim veya heyecanla yeni ilişkiler keşfetmek icin bir cabaya girebilirim.

Bugun işe gitmek gerektiği icin sızlanabilirim ya da bir işim olduğu icin mutluluktan haykırabilirim.

Bugun okula gitmem gerektiği icin ah vah edebilirim ya da şevkle zihnimi acıp icini zengin bilgilerle doldurabilirim.

Bugun ev işi yapmak zorunda olduğum icin keyfimi kacırıp soylenip durabilirim ya da Allah benim aklım, bedenim ve ruhuma barınak sağladığı icin şeref duyabilirim.

Bugun onumde bicimlendirilmeyi bekleyen pek cok şey var ve ben de ona bicim veren heykeltıraş gibiyim. Bugunun nasıl olacağı bana kalmış.

Nasıl bir gun gecireceğimi ben secerim!

Alıntı