Sorumsuzluk Hastalığı
Sorumluluk sahibi olmak kişinin davranışı hakkında cevap vermesi anlamına gelen geleneksel bir değerdir. Eğer soru sormak gerekirse yada bir şeyler ters giderse, sorumluluk sahibi kişinin ustlenmesi beklenir. "henuz bitmedi" ve "henuz bitiremedim" ifadeleri arasında onemli bir fark var. Yaptıklarınız ve yapamadıkarınız icin sorumluluğu ustlenmeniz karakterli olmanın en onemli işaretidir.

Sorumsuz insanlar bahaneler arasında dolanır, başkalarını ve icinde bulundukları şartları suclarlar, cok az iş uretir, işlerin yurumesini engeller, anlamamış gorunur ve yardıma muhtac insanı oynarlar. Kapılarının, bilgisayarlarının, dosyaların, argonun ve başka insanların arkasına saklanarak bilmiyormuş gibi davranırlar. "Bilmiyordum, "Orda değildim," "Zamanım yok," "Benim işim değil ," Napalım ben boyle bir insanım," "Kimse bana soylemedi," "Kimseye zararım yok," ve "Ben sadece emirleri yerine getiriyorum." gibi laflar sarfederler. Sorumsuz insanlar hareket etmekte cok yavaş ama şikayet etmekte cok hızlıdırlar. Firmalarda sorumsuzluk oldukca bulaşıcı bir hastalıktır.