Hehe ^.^
Kanser Teşhisi Konduktan 3 Gun Sonra Hayatını Kaybeden Eski Tiyatrocuya Basının Tepkisi Cığ Gibi Buyuyor
Kanser Teşhisi Konduktan 3 Gun Sonra Hayatını Kaybeden Eski Tiyatrocuya Basının Tepkisi Cığ Gibi Buyuyor
"İzleyiciye karşı mahcup olduk"
Duragun'un dun oğlen saatlerinde gelen beklenmedik olum haberi basın dunyasında soğuk duş etkisi yaparken, merhum sanatcıya en sert tepki HTV yonetiminden geldi. Daha hastalığını oğrendikleri gun Refik Duragun'u akşam haberlerine canlı yayın konuğu olarak aldıklarını ve 15 dakika boyunca kansere karşı vereceği mucadele konusunda kendisiyle sohbet ettiklerini belirten HTV Genel Yayın Yonetmeni Omer Kutlu Bakırcı "Arka planda calan Yedi Karanfil'iyle olsun, ağır cekimde kameraya gulumseyip eliyle zafer işareti yaparkenki goruntuleriyle olsun dort dortluk bir haber hazırlamıştık. Yani tabii Allah rahmet eylesin, eminiz kendisi icin de pek hoş bir gelişme olmadı bu ama kanalımız Sayın Duragun'un bu surecte sergilemiş olduğu tutumu en hafif tabirle 'sorumsuzca' ve 'kabul edilemez' olarak nitelendirmektedir" sozleriyle, kurum olarak rahmetliye oldukca kırgın olduklarını ifade etti.
Tum kanser hastalarına umut ve ilham verecek bir haber yapmak niyetiyle beraber yola cıkılan bazı kişilerin, iş ciddiye binince ne kadar cabuk pes ettiğini gorduklerini soyleyen Bakırcı, "Verilen sozlerin, vaatlerin, o 'Her şeye rağmen hayata tutunmak', 'O guclu ama ben daha gucluyum, onu hep beraber yeneceğiz, desteklerinizle' vesaire vesaire gibi buyuk lafların, sıkıya gelince nasıl bir kalemde unutulabileceğini bana bundan 1 ay once anlatsanız inanmazdım. Maalesef olabiliyormuş..." şeklinde konuştu.
Kanalın telefonları kilitlendi
Sabahın erken saatlerinden itibaren izleyicilerin kanalı telefon ve mail bombardımanına tuttuklarını belirten Bakırcı, izleyiciler karşısında duştukleri zor durumu şu sozlerle aktardı: "Aileler, izleyiciler durumu gorunce gayet anlaşılır olarak endişelenmişler. 'Cocuğum 'kanserden olen insan mı var baba?' diye sorular soruyor, ona ne cevap vereceğimi şaşırdım', 'Evde hastamız var, ilham alsın hayata tutunsun diye televizyon izletiyoruz orada da bunlar cıkıyor karşısına', 'Yarın bir gun coluğumuz cocuğumuz bunları ornek alıp kanserden olse sorumlusu kim olacak?" şeklinde, bir suru telefon ve e-mail alıyoruz. Boyle her ekrana cıkardığımız kanserli unlu 3 gun icinde olurse biz nasıl azim ve hayata tutunma haberi yapacağız? Ben elimden geldiğince arayanlarla konuşmaya calışıyorum, mumkun olsa da hepsinden tek tek ozur dileyebilsem keşke..."
Planlar cope gitti
Oldukca uzgun ve sinirli olduğu gozlenen Bakırcı, gunu kurtarma peşinde olmadıklarını, aksine Refik Duragun'le ilgili uzun vadeli bir proje geliştirdiklerini soylerek "Refik Bey ile ilgili planlarımız en az 2 yıllıktı. Ortalama 3 ayda bir kendisini haber yapıp hastalığa karşı verdiği mucadeleyi aynı muzikler ve goruntulerle ekrana getirecek, vefatının ardından ise gorkemli birkac bolum ile de kendisini yad edecektik. Ama şimdi şu ortamda biz Refik Bey'i nasıl analım?" sozleriyle merhum tiyatrocuya sitemini ifade etti. "İnsanlık halidir, olebilir. Biz bunu saygıyla karşılıyoruz ama en azından canlı yayına cıkmadan once bizimle acık acık konuşsaydı, 'Yaa cocuklar zahmet etmişsiniz sağolun ama benim pek mucadele etmeye niyetim yok, bugun yarın giderim" deseydi biz de ona gore tavrımızı takınır, o kadar masrafa girmezdik" diyen Bakırcı, rahmetlinin en azından o yayının hatırına 1-2 ay dayanması gerektiğini ifade etti.
Konu yargıya taşınacak
Refik Duragun'un sorumsuz ve vurdumduymaz tutumu nedeniyle kanal olarak maddi manevi buyuk zarara uğradıklarını ifade eden Bakırcı, son olarak "bundan sonraki aşamada konuyu yargıya taşıyarak zararımızın en azından bir kısmını tazmin etme yoluna gideceğiz. Umarız dava sureci bundan boyle haber bultenlerimize konuk olacak hasta, mağdur, ozurlu herkese ibret olacak şekilde sonuclanacaktır. Yuce Turk adaletine guvenimiz sonsuz" diyerek toplantıya son verdi.
--------------------------------------------------------------------------------------
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Mudurluğu: "Bu ne? Ne bu yağan? Ne yağıyor?!"
Dun başlayan kar yağışının bugun de şiddetini artırarak devam etmesiyle bu seferki tahminlerinde isabet kaydettiklerinden iyice emin olan Meteoroloji camiası, bu yıl karın tadını en cok cıkaran kesim oldu. Kasım ayından beri yaptıkları "Bu hafta geliyor, yarın kesin başlıyor" şeklindeki tahminlerin bir turlu gercekleşmemesi nedeniyle kamuoyunda guvenilirliği sorgulanmaya başlayan Devlet Meteoroloji İşleri calışanları, bu sabah kurumun Ankara Kecioren'deki binası onunde doyasıya eğlenerek itibarlarını tekrar kazanmanın sevincini yaşadılar.
"Kar yağacak dedik mi, demedik mi?"
Kurumun bahcesinde bir sure calışanlarla birlikte kartopu oynayan Meteoroloji İşleri Genel Muduru Rıfat Gelence, daha sonra kısa bir acıklama yapmak icin basın mensuplarının karşısına gecti. Acıklamalarına yerden aldığı bir avuc karı basın mensuplarına uzatarak başlayan Gelence, "Bu ne? Ne bu? size soruyorum arkadaşım ne yağıyor şimdi??" sorularına elindeki karı sinirli bir şekilde gazetecilere fırlattıktan sonra yine kendisi yanıt verdi: "Boyle susturular adamı işte... Demek ki neymiş, bundan sonra oyle 2-3 ay yanıldı diye hemen bir kurumla dalga gecilmeyecekmiş... Bu da herkese ders olsun..."
"Biz bugun burada gorevimizi yapmanın mutluluğu ile karşınıza cıkıyoruz" diyerek konuşmasına devam eden Gelence'nin "Kac zamandır biz 'Kar yağacak, kar yağacak' diye bas bas bağırmadık mı? O zamanlar bize kulak asmayanlar, havalar biraz guzel gitti diye kurumumuza laf edenler, espri konusu yapanlar bugun neredeler? Hani? Hicbirini goremiyorum. Soğuk diye dışarı cıkamadılar heralde" şeklindeki sozleri ise Meteoroloji calışanları tarafından alkışlarla karşılandı.
"Gun bizim gunumuz"
Kurumun bahcesinde kartopu oynayan yetkilerin mutluluğuna da dikkat ceken Gelence, "Bu coşkuyu kimse yadırgamasın. 3 aydır ne cektiğimizi bir biz biliriz bir de Allah... Evde eşlerimizin, cocuklarımızın yuzune bakamaz olmuştuk. Bugun onların gunu, bizim gunumuz" dediği sırada yuzune gelen bir kartopu nedeniyle konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. "Kim attı onu? Durun lan geliyorum..." diyerek basın toplantısına son veren Gelence, daha sonra koşarak calışanlarının arasına karıştı.
Kar topu savaşının ardından, birlikte inşa ettikleri 2.5 metrelik kardan adamın onunde basın mensuplarına poz veren Meteoroloji calışanları, soğuktan ellerinin uyuşmaya başlamasıyla birlikte hep bir ağızdan "Meteoroloji Marşı"nı soyleyerek kurumdaki işlerinin başına donduler.
Kesinlike Ama Kesinlike [C]ALINTIDIR.