Banyonun lambası yanmayınca elektrikler kesik zannedip yarım saat gelmesini bekleyen. Beklerken de canı sıkılmasın diye televizyon seyreden kişiye,
...
Ailecek televizyon izlerken ust komşu kucuk oğlunu gondermiş. Cocuk, anneme ”X teyze, annem dedi ki, bari haberleri acsınlar da, biz de dinleyelim”. Biz de kırmadık, actık. Ailecek cok iyi niyetli olduğumuzdan, televizyonları bozuk sandık. Yuksek sesten dolayı bize laf soktuklarını anlamamız cocuğun ikinci gelişinden sonra oldu. Bu olayı yaşayan aileye,
Lisedeki Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi oğretmenimiz AIDS’in acılımını yapıyor: (A)llaha [İ]syan eden (D)eyyusların (S)onu… diyen hocaya,birer alkış istiyorum
Ayrıca aşağıdakiler de birer tebrik hakediyor:
Acı Kaybımız:
3 ay once ailemize katılan, "Necmi" ismini verdigimiz kaplumbağamız dun vefat etmiş. Aile arasında sade bir torenle evin arka bahcesine gomduk. Hayvancağız durduk yerde can verdiği icin gidip, Necmi’yi aldığımız dukkanın sahibine sebebinin ne olabileceğini sorduğumuzda ”Abi onlar kış uykusuna yatar” cevabını almış bulunmaktayız. Hepimizin başı sağolsun. Bu vicdan azabıyla ben de cok yaşamam herhalde.
Alfabe:
Ben de bu yıl okula başlayan torunum icin kuvvetli bir moral alkışı istiyorum. Daha ikinci gun: ‘orrrtmenim, taa evden buraya tel cizmeye mi geldik, hep yumarlak mı yapcaz, harf felan oretmicen mi?’ deme cesaretini gosterdiği icin,
Annem:
"Bu taraf bitti" diye CD’yi arkasına ceviren ve sonra da "CD calar calışmıyor!" diye feryat eden anneme alkış az geliyor!
Duz Mantık:
Eğer bir sokakta yuruyorsanız ve camında ”Bu ev kiralıktır” yazılı bir evin yanından gecip birkac adım sonra onune geldiğiniz bir başka evin camında ”Bu da” yazısını gorurseniz, bilin ki Trabzon’dasınız.
İngilizce Yazılısı:
Bir alkış da İngilizce sınavında "Nice …….." şeklindeki boşluğu
"Nice mutlu yıllara!" biciminde dolduran, dahi mi yoksa aptal mı olduğunu henuz anlayamadığımız oğrencime istiyorum.
Hugo’lar Beşledi:
Bir alkış da lisede edebiyat kitabından bir metni tum sınıfa sesli olarak okurken V. Hugo’ya "Beşinci Hugo" diyen arkadaşımıza gelsin.
Havale:
Bankada gişenin onunde işlemimin yapılmasını bekliyorum. Yanımdaki gişede işlem yaptıran yaşlı teyzeye, işlemini yapan kadın soruyor: "Parayı kim alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?" Teyzem cevap veriyor: "Bu paranın hayrını gorme inşallah yazalim" evladım.
))) ALıntıdır..