şimdi şoyle oluyor bu borsada doviz hisse kur işleriyle uğraşan elemanlar var kapalı carşıda bilirsiniz hani şu elinde polis telsizi gibi telefonla istanbul borsasını onunde bekleyenler.. işte bunlar surekli musterilerle diyalog halindedir paraya bakanlar diyorlar surekli borsada kur hareketlerini takip ederler bazı elit kesimler işten gucten dolayı bu surekli dalagalanan kur hareketlerini takip edemezler borsadaki hisselerini takip etsinler diye ozel olarak bu adamlara hisseden pay verip paranın durumunu kur hareketlerini takip ettirilerki zarar etmeyeler. neyse efenim bunların aralarından bazıları serbest calışırlar yani kendi yatırdıkları hisseleri dovizleri muşterinin talebi doğrultusunda satabilmektedirler.Gunun birinde paraya sıkışan biri elindeki para etmeyen hisseleri cıkarmak icin bu vatandaşların yanına gelir ve sorar doviz kuru ne durumda hisseler ne durumda tam acıklayacağı sırada bi anda telefon gelir develuasyon oldu derler ve kurlar aniden yukeslir adam sat bana sat bana adamada bağırır ''-KUR ABİYE''- KUR ABİYE '' diye ve o gunden sonra tarih literaturune kurabiye diye gecer evet kurabiyenin tarihsel evrimi KUSMA HAPINIZI İCMİŞMİYDİNİZ!

İlk bulan benim