Bir Turk, Japon arkadasinin daveti uzerine Japonya'ya gidiyor.Bir kac gun gezdikten sonra arkadasi onu calistigi fabrikaya goturuyor

Teknoloji muazzam.

-"Bak" diyor Japon :

-"Burada robot yapiyoruz. Su robotlar ogle yemegini hazirlar ve getirir. Sunlar bebek bakar. Sunlar araba bile kullanir."

Bizim Turk vatandasi hayretler icinde kalir.

Dolastikca gozleri faltasi gibi acilir.

Japonya'dan ayrilirken arkadasi Turkiye'ye mutlaka gelmek ve teknolojisini gormek istedigini soyler.Ve o gun gelir. Fakat bizim Turk nereyi gezdirecegini bir turlu bilemez.

Dusunur ne gostermeli de altinda kalmamali Japonya'da gorduklerinin. Aklina hamam gelir. Japon ne anlar Turk hamamindan. Alir gotur.

Japon'a ilginc gelir.

-"Ne oluyor burada?"

-"Biz burada insan yapiyoruz"

-"Sahi mi ?" der Japon.

Bir odanin kapisini acarlar. Iceride bir tellak adamin kolunu ovmaktadir.

-"Bak," der bizimki, "burada kollar monte ediliyor."

Bir baska odada bacak ovulmaktadir.

-"Burada da bacaklar takiliyor".

Japon bu sefer hayrette. Diger odanin kapisini acarlar.Iceride bir kadinin ustunde bir erkek, is ustunde. Japon sorar:

-"Peki burada ne oluyor?"

-"Burada montaj bitmis, delikler aciliyor."

3 bit birgun bir kadının gobeğinde toplanmışlar. bitlerden birisi demişki. biriniz yukarıya biriniz arka tarafa, ben ise aşağıya doğru gideceğim. yarım saat sonra aynı yerde buluşalım ne gorduğumuzu birbirimize anlatırız demiş.

yarım saat sonra buluşmuşlar,

yukarıya cıkan bit; yukarıda 2 tane dağ vardı kocamandı cıka cıka bitiremedim, yoruldum geri dondum,

ikinci bit ben ise kos kocaman 2 dağ arasında sıkıştım kaldım, birde zort diye bir sesten sonra bir koku geldiki sormayın demiş,

ucuncu bite sıra gelince eee sen niye boyle sırıl sıklamsın demişler başlamış anlatmaya.

Aşağıya inince bir ormanın icinde kayboldum,derken karşıma kocaman bir yılan cıktı, neyseki bir mağara buldum ve icine saklandım, gitti geldi yakalayamadı, gitti geldi yakalayamadı derken bir sure boyle..

baktı olacak gibi değil tukurup kactı pezevenk!

Minik oglan bahcede oynarken, babasinin arabasiyla sokaktan gecip, ormana dogru gittigini gormus. Merak bu ya. O da arabayi izleyerek ormana gitmis.

Bir de ne gorsun. Babasi ile teyzesi arabanin yaninda durmus opusuyorlar. Cocuk bu ya, gordugunden etkilenmis durumda kosarak eve donmus, nefes nefese heyecanli bir sekilde annesine, "Anne, anne. Biraz once babami ormanda" derken annesi sozunu kesmis ve "Dur biraz. Nefes al. Sakinles. Oyle anlat" demis.

Oglan sakinlestikten sonra devam etmis, "Bahcede oynarken babamin arabasiyla ormana dogru gittigini gordum. Ben de ormana gittim. Orada babami teyzemle opusurlerken gordum. Bir sure sonra babam ceketini, teyzemde gomlegini cikardi. Sonra arabanin arka koltuguna gectiler".

Anne cocuga donmus, "Dur bakalim, ne kadar ilginc bir oyku bu. Devamini anlatma, sakla. Aksam yemeginde babanla beraberken bitirirsin. Sen bu oykuyu bitirirken babanin suratini gormek istiyorum".

Aksam olmus, yemege oturmuslar. Anne cocuga donmus; "Bu gun neler yaptigini bize anlatsana" demis.

Oglan baslamis;

-"Bahcede oynarken babamin arabasiyla ormana dogru gittigini gordum. Ben de ormana gittim. Orada babami teyzemle opusurlerken gordum. Bir sure sonra babam ceketini, teyzemde gomlegini cikardi. Sonra arabanin arka koltuguna gectiler. Ardindan gecen sene babam seyahatteykenn senin Amcamla yaptigin seyden yaptilar".

New York`tan Los Angeles`e giden ucakta cingoz bir avukat ile sarisin aptal gorunuslu bir hanim yanyana oturuyorlar. Avukat hem hanimla yakinlasmak hem de hosca vakit gecirmek icin bir oyun teklif ediyor. Kabul gorunce oyunu anlatiyor:

-Size bir soru soracagim, cevabi bilemezseniz bana 5 dolar vereceksiniz, sonra siz soracaksiniz bilemezsem ben size 50 dolar verecegim.

Ve ilk soruyu soruyor:

-Ay ile dunya arasindaki uzaklik ne kadardir?

Kadin tek soz soylemeden cantasindan 5 dolar cikarip adama uzatmis.

Soru sorma sirasi sarisina gelmis:

-Tepeye 3 ayakla tirmanip 4 ayakla asagi inen sey nedir?

Adam dakikalarca dusunmus... Yaniti bulamamis... Cuzdanindan 50 dolar cikarip kadina uzatmis. Kadin parayi kibarca alip cantasina koyarken avukat merakla sormus:

-Cevap ne?

Kadin tek kelime etmeden cantasini acmis ve 5 dolar cikarip adama uzatmis...