Sizlere bugunumu anlatayayım.Bakın bakalım eşşek birgunde ne yapıyormuş.Sabah herkesten once kalktım. Midemde birboşluk hissettim. Bizim sahip biraz saman koymuş onu yedikten sonra kendime geldim biraz. Sonra geleneği bozmayıp icimden geldiği gibi anırdım.Anırdıktan sonra yere yatıp şoyle bir guzel anandımki offffff…Sahip geldi semerimi taktı. Yola cıktık.Bugun ilk once odun getirmeye gidiyorduk. Karşı yoldan da hilmi dayının eşşeği geliyordu. Ayıptır soylemesi oda yengeniz olur. Onu gorunce anırmaya başladım, kulakları diktim.Sahip –********e bak azdı yine . diye bana kızıyordu. Tabi kendi azgınlığını bildiğimi bilmiyordu. Bazı sabahlar gelir kendi kendine konuşurdu:
-Offf ulan yorulmuşum her tarafım ağrıyor bu gece fazla zorladım kendimi galiba. Birdahaki sefere 8 kereyi denersem aha bu eşşek gibi olayım 3 kere neyime yetmiyosa…sahip sen beni de gectin guc obende bile yok. Biz de 2 diyince diller dışarı cıkmaya başlıyor…
Ah ulan hilmi dayının eşeği ahhh. Yakıyosun ulan beni. Şimdiye kadar 71 tane eşşekle beraber oldum hicbiri senin gibi değildi…O gozlerin o dik dik kulakların ve o tombul goğuslerin yokmu beni bitiyor ulann…
Odun getirmeye doğru giderken ******** sahip sırtıma bindiği yetmiyormuş gibi bir de deynekle kıcıma kıcıma vururdu. Ormana vardığımızda o ağac kesmeye başlar benide bir ağaca bağlar orda yayılırdım. Otların icinden karıncayı gordum. Karıncaya selam verdim. Oda selamımı aldıktan sonra başladık konuşmaya.
Karınca: Noruyon?
Eşşek: Norek. Sen noruyon?
Karınca: Bizde norelim işte.
Derken sahip odunu kesip sırtıma yukledi.Karıncayla konuşmamızda yarım kaldı. Sırtımda odunlarla yola koyulduk.Sahip onden ben arkdan gidiyoruz. Eve vardık. Sırtımdaki odunları indirdi. Haa bu arada bizim sahibin kişi tahlilini yapmadığımı eleştirecek insanlar olacaktır muhakkak. Hemen onun kişi tahlilini cıkartayım tek kelimeyle. ******** bir tip işte.Siz anladınız onu…Aman bu gunluk eşşeklere gore değil ********im ,ben hilmi dayının eşşeğinin yanına gidiyorum… Bizim sahibin rekorunu kıramam ama bizimde kendimize gore bir karizmamız ve rekorumuz var elbet..Hadi hoşcakalın...D

EMEĞE SAYGI...teşekkurler okuduğunuz icin yorumlarinizi bekliyorum.iyi forumlar..!