Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 2 hafta once 24. haftamda plasenta yetmezliği kaynaklı bebeğimin suyu bitti ve onu kaybettim... Cok zor sureclerden geciyorum. Bebekten ve plasentadan ornekler alınarak genetik araştırılmaya gonderildi. Ben kendim de trombofili paneli (kan pıhtılaşması) calışılması icin kan verdim. Henuz sonuclarım cıkmadı.

12. haftada bebeğin ikili testinde ve 20. haftada detaylı ultrasonunda (Ankara'da Ali İpek'e gitmiştim) hicbir sıkıntı cıkmadı, her şey cok guzel gidiyordu. 23. haftada en son kontrole gittiğimde bebeğin AC (karın cevresi olcusu) 2 hafta geriye duşmuştu. Detaylı ultrasona tekrar gittim ve rahime giden damarlarda direnc oluştuğu; bebeğin beslenemediği ve hayatta kalabilmek icin tum kanı beynine gonderdiğini, bu sebeple de karın cevresinin haftasına gore geri kaldığını oğrendik. Cok fazla uzulduk ve bundan sonra her şey cok hızlı gelişti. Beslenememesi kaynaklı 3 gun icerisinde suyu bitti ve kalbi durdu. Sonrasında normal doğum yoluyla aldılar bebişimi.

Bu son 2 hafta o kadar zor gecti ki, Allah herkesin herkesin evladını bağışlasın, isteyenlerin kucaklarını bebişlerle doldursun. Benim ilk hamileliğimdi. İlk keseyi gormek icin gittiğimde gittiğim doktor rahmin kalp şeklinde olabilir ama sıkıntı olmaz demişti. Acaba bu sebeple mi oldu diyorum cunku kalp şeklinde rahimlerde ortada bir perde oluyormuş ve o perdede kanlanma olmadığı icin plasentanın yeterli kanlanamadığı durumlar olabiliyormuş... Fakat doğum sonrası 2 farklı unlu kadın doğumcuya gittim, vajinal ultrasonla baktılar ve rahmin kalp şeklinde olmadığını, normal olduğunu soylediler. İlk adetimi gordukten sonra bu nedenle histereskopi yaptırıp konuyu netleştirmek iciyorum.

Aranızda bu sebeplerle bebeğini kaybeden var mı? Varsa bir sonraki hamilelikte ya da yeniden hamile kalmadan hangi protokolleri, tedavileri uyguladınız? Ne kadar sure sonra hamile kaldınız? Bir sonraki hamileliğinizde de bu şekilde plasental yetmezlik yaşadınız mı? Tecrubelerinizi paylaşabilirseniz cok sevinirim...

Sevgiler,