Kavga sahnelerinde, eğer ortalıkta bir havuz gorunuyorsa, grup ne kadar kalabalık olursa olsun, kavga butun kotu adamlar havuza atılana kadar surer...
Havuzun gercekten de kotu adamlar uzerinde nihai bir etkisi vardır. Havuz yakınında kalabalık bir dovuş cereyan ettiğinde, kotu adamlar kahramanımız tarafından defalarca yere serilseler bile kalkıp yeniden saldırırlar. Ancak havuza atılan asla havuzdan cıkıp tekrar saldırmaz.
Tabancalı catışmalarda; kurtulmak icin fotr şapka giymek yeterlidir. Bu kesin bir tabudur: Fotr şapka takan birinin, şapkası vurulur...
Ormanda dovuş sahnelerinde, polis tam iyi adam kotu adamların hepsini alt eder etmez gelir. Kahramanımız son yumruğu atınca, birden bire orman yolunun ortasında arka arkaya dizili iki ya da uc trafik polisi arabası belirir.
Polis baskınlarında, kac polis arabası olursa olsun, hepsinin kapıları aynı anda acılır. Ondeki arabadan iki tane pardosulu ve fotr şapkalı sivil polisle iki tane uniformalı polis, arkadaki araba ya da arabalardan da dorder tane uniformalı polis cıkar...
Silahlı catışma sahnelerinde, en kotu yer tavandır. Tavanlarda kotu adamlar durur ve hepsi tek tek vurulup aşağıya duşer.
Tavandaki adamın yapabileceği en kotu şey, arkası donuk olan kahramanımıza nişan almaktır. Cunku tam o anda, kahramanımızın arkadaşı tarafından vurulur...
Eğer başta kotu adamın elinde bıcak varsa korkuya gerek yoktur. Cunku bu durumda, kahramanımız kotu adamın kolunu bukerek bıcağı elinden duşurur. Ancak elinde bıcak gorunmeyen adamlar tehlikelidir, cunku son anda cıkarıp esas kız ya da esas oğlanın karnına saplayabilir...
Kahramanımız eğer dayak yiyor ise yerde kum olamasa da ne yapar eder bir avuc kumu kotu adamın gozune atar ve o sahneden itibaren kotu adamı dovmeye başlar.
Kalabalık kavgalarda filmin kahramanını yenmenin en pratik yolu, kafasına bir cuval gecirip, cuvalın etrafını iple sarıp, dort bir yandan sopayla vurmaktır...
Kotu adamlar kahramanımızın uzerine kurşunları boşalttıkları halde, kurşunların hicbiri isabet etmez. Ama kahramanımız bir kurşun ile iki hatta uc kotu adamı oldurebilme yeteneğine sahiptir.
Kahramanımız intikam yeminleri edip baş kotu adamın bulunduğu binaya gittiğinde binanın ilk uc katı kotu adamlarla doludur fakat baş kotu adamın bulunduğu dorduncu katta tek bir kotu adamın izine rastlanmamaktadır.
Yine kahramanımız intikam yeminleri etmekte ve baş kotu adamımız korku icinde bulunması gerektiği binanın dorduncu katında beklemektedir. Madem baş kotu adamımız korku icinde hazin sonun kendisine doğru geldiğini hissedip butun adamlarını bina icinde toplamaktadır, neden başka bir binada kahramanımızın olumunu beklememektedir. Acaba o kadar zenginlik icinde başka binası mı yoktur?
Butun kavgaların sonunda polis gelir. Sanki butun filmi televizyondan izlemiş ve kimin haklı kimin haksız olduğuna karar vermiş gibi kotu adamları tutuklar ve kahramanımıza teşekkur ederek olay yerinden ayrılır. Yerde dayaktan pestili cıkmış adamların iyi adamlar olmadıklarını polis şip şak anlamaktadır.
---------------------------------------------------
Sıra Tepkileri
Kişinin kurduğu iletişimlerde, onun kişiliğinin ve iletişim bilgisinin etkisi kadar, hangi rolu oynadığının, hangi değerleri benimsediğinin de onemi vardır. Diyelim ki Ahmet Bey kuyrukta bekliyor ve kuyruğun on tarafına birisi kaynak yapıyor. Ahmet Bey bu munasebetsizi nasıl uyarır? Şuphesiz ki Ahmet Bey ait olduğu ekol ve dunya goruşune uygun bir dil kullanacaktır. Şimdi bu tipleri bir gorelim:
Klasik Tepki : Sıraya gec kardeşim!
Neoklasik Tepki : Şeker kardeşim sıraya geciver.
Realist Tepki : Sıra var!
Surrealist Tepki : Sallandıracaksın bunlardan ikisini Kızılay'da bak bir daha yapabiliyorlar mı!
Romantik Tepki : Beyefendi galiba sırayı gormediniz.
Naturalist Tepki : Sırana gec!
Modern Tepki : Efendim insanımız eğitimsiz. Halbuki Avrupa’da...
Post-Modern Tepki : Sırana gec lan ayı!
Uzlaştırıcı Tepki : Acelesi olmasa one gecmezdi; uzmeyin garibi...
Devrimci Tepki : Alt yapı sorunları cozulmeden halkımız sıraya gecmez. Devrim olunca herkes hizaya gelecek.
Kaderci Tepki : İki dakika fazla beklesek kıyamet mi kopar? Kısmetse hepimizin işi gorulur.
Septik – Kuşkucu Tepki : On ve arka kavramları gorecelidir. O tarafın on taraf olduğuna kim karar verdi? One gectiğini zanneden, aslında arkaya gecmiş olabilir.
Kant’cı Tepki : Efendim algılanmayan şeyler yok demektir. Bakmayın o tarafa,adam yok olur.
Kotumser Varoluşcu Tepki : Herkes bir gun olecek. Onurlu bir şekilde bekleyin. Bir gun o adamda olecek...
İyimser Varoluşcu Tepki : Sıkmayın canınızı, şu anın tadını cıkarmaya calışın. Bakın ne guzel hayattasınız ve birileri onunuze gecebiliyor.
Humanist Tepki : İnsanlık bir butundur. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz icin... Dolayısıyla birimiz one gecince, aslında hepimiz one gecmiş oluyoruz.
----------------------------------------------------
Dolmuş Yazıları
O gozlerin var ya! Benim olacaksın delikanlıca.
Gidişine kızlar, duruşuna yollar hasta...
Rampaların ustasıyım, gozlerinin hastasıyım
Onunu gormeden sollama, evine acı haber yollama...
Sollama beni, sollarım seni! Hadi, hayırlı yolculuklar abi...
Kuzu kurdun, yol Ford'un...
Gozlerin guzel ama bakmasını bilmiyorsun.
Aşıksan vur saza... Şoforsen bas gaza!
Sevene can feda, sevmeyene elveda!
Dunya dikenli bir hayat, sevenlerde mi kabahat?
Cilemse cekerim, kaderimse gulerim!
Alırsın Ford, olursun Lord!
İstedim vermediler; sen şoforsun dediler!
Rampanın atmacası!
Gaz, fren, şanzıman; halin duman!
Aşk cekenin, yol gidenin!
Yaklaşma toz olursun, gecme pişman olursun.
Uzaktan seveceğim, haberin olmayacak.
Sollama beni, mahcup ederim seni!
Tek rakibimiz, Turk (orijinalinde "Yeni Oblomovka" idi) Hava Yolları.
Dunya delikanlı olsaydı, yuvarlak olmazdı.
Bir sabah uykusuna doyamadım bir de sana...
Dun gece gormuşler seni, dağıtmışsın şanzımanı freni...
------------------------------------------------------
Cep Telefonu Geyikleri
Pire itte, cep telefonu yiğitte bulunur.
Yiğidin cep telefonu meydandadır.
Alışmadık cepte telefon durmaz.
Anadan gecilir, cep telefonundan gecilmez.
Ey cep telefonlu Turk Gencliği...
Arsızın yuzune tukurmuşler,"Kapsama alanı dışındayım"demiş.
İnsanı dert, cep telefonunu kart oldurur.
Bir cep telefonlu Turk dunyaya bedeldir.
At olur meydan kalır, yiğit olur cep telefonu kalır.
Boşboğazı cehenneme atmışlar,"cep telefonum nerede?"demiş.
Cingeneye beylik vermişler, once cep telefonu almış.
Cep telefonlu coban, yoksul beyden yeğdir. .
Denize duşen cep telefonuna sarılır.
Dilenciye cep telefonu vermişler, kartını beğenmemiş.
El elin eşeğini cep telefonuyla arar.
Erkeğin kalbine giden yol cep telefonundan gecer.
Haydan gelen cep telefonu faturasına gider. .
Ben sporcunun zeki, cevik, cep telefonlu ve ahlaklısını severim.
Ayranı yok icmeye, cep telefonu ile gider ceşmeye...
Gormemişin cep telefonu olmuş, tutmuş antenini koparmış.
Cep telefonuyla konuşana yılan bile dokunmaz.
Sakla kontorunu, gelir zamanı..
Zorla telefon edilmez.
Ye cep telefonum ye...
Ummadığın cep telefonu baş yarar.
Panasonic G 600 ‘le yatan Ericsson 688 ’le kalkar.
Sora sora cep telefoncu bulunur.
-------------------------------------------------------
Babasının Dursun'a Mektubu
Uy sevgili uşağum Dursun
Allah'ın selamı ustine olsin...
Mektubu cok yavaş yazayrum, cunkim bilirum, cabuk okuyamazsun ! Benden yana sual edersen, Allahuma pin şukur iyiyum, yeni pir iş puldum. Emrimde yuze yakın adam var, hepsi de sessuz sedasuz, kendi hallerinde. Ne iş pulduğumu soraysan soyleyeceğum patlama, mezarluk pekcisi oldum. Bacin Emine bir uşak doğuracak, daha erkek midur, kiz midur, pelli değul. Hacan o yuzden sağa dayi mi oldin, teyze mi oldin soyleyemeyrum. Temel emicen de tukan actı, o da otuza aldigini yirmipeşe verir, surumden kazaniyormuş oyle dedi. Bizim koye findukcularin Temel'i muhtar sectuk, akillu usak da! Gecen gun hepimizi zelzeleye karşi aşi etturdu. Temel akilludur, hem de durusttur.. Gecenlerde bir taksinin şoforu koye varmış, muhtari arayu, meğer yolda pir tavuk ezmuş sahibini soraymuş. Muhtar Temel tavuğa pakmış, ha pu bizden değildur, pizum koyde yassu tavuk yoktur, demiş. Senin kucuğun Memet cok akilli bir uşak cıktı. Gecen gun tepeye varmiş, elinde bir ip sallayup duriy. Anan, “Uy uşağum ne edeysun orada ?” demiş. O da hava turumuna bakayrum demiş. Cektum oni akşam karşuma, anlat pakayum şu hava turumu işinu dedim. Anlatti, meğer ip sallanunca havanin ruzgarli olduğuni, ip islaninca da yağmur yağdiğuni anlaymiş. Cok akilli uşak vesselam. Sen o yaşta boyle akilli degildun!
Yaa işte boyle usağum.. Memlecetten sağa pol pol havadis.. Yeni havadis olursa yine yazarum..
Baki Hudaya emanet ol.
Baban
Not: Mektupa para koyacaktum, ama gec aklima celdi, zarfi kapatmişum !
------------------------------------------------------------------
Not : başka bir siteden alıntıdır.amac biraz