Arama Sonucu :
http://www.forumtrportal.com/search.php?searchid=3530874
Bunun Dışında Gozumden Kactı İse Affola

BOLUM 1

Yaşanmış gercek olaylar...

Antalya itfaiyesi cinsel taciz altında
"Alo itfaiye" santraline gelen her yuz ihbar telefonundan 97'sinin asılsız cıktığını belirten gorevliler, "Kor eteş gibi yanıyorum. Haydiii... cabuk gel sondur" , "Sizin ateş sondurucu hortumun uzunluğu ve kalınlığı ne kadar?" ve "Yangın sondurucu hortumun, ateşin icinde ne kadar kalabiliyor?" diyen kadınların cinsel saldırısına uğradıklarını soyluyorlar.

ANTALYA (STAR) - Antalya Buyukşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı "110 Alo İtfaiye" santrali, asılsız ihbarların yanısıra geceleri de cinsel tacize uğruyor!.. Ozellikle saat 24.00'dan sonra itfaiye 110'u arayan bayanların, "Kor ateş gibi yanıyorum. Haydiii... cabuk gel sondur" şeklindeki erotik 900'lu hatları aratmayan konuşmaları, itfaiye erleri uzerinde "iz" bırakıyor. Gun boyu yoğun bir telefon trafiğinin yaşandığı santrale gelen ihbar telefonlarının yuzde 97'sinin asılsız olduğunu belirten itfaiye cavuşu Şaban Kibar, "Santralimiz aranan numarayı gosteriyor. Ancak yine de asılsız ihbarın onune gecemiyoruz. Sorunlarını aktarmak ve dertleşmek icin arayanlar da var. Sert tepki gosterdiğimiz cok oluyor. 'Şu an konuşacakkimsem yok, bu nedenle aradık' diyorlar. Asılsız ihbarcılar ve telesapık diyebileceğimiz bayanların yuzunden coğu kez santralimiz kilitleniyor" dedi. Erkeklerin genelde "dertleşmek" icin aradığını, kadınların ise cinsel tacizde bulunduğunun altını cizen Antalya İtfaiye Cavuşu Şaban Kibar,
"Arayan her yuz kadından 90'ı pembe dizileri aratmayan konuşmalar yapıyor. Arkadaşlarımız yuzlerine kapatıyor telefonu ama yine arıyorlar. Coğu kez aranan numaralarını goremiyoruz" diye konuştu.

İŞTE TACİZ TELEFONUNDAN SECMELER
Antalya Buyukşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı "110 Alo İtfaiye" santral gorevlisi Ercan Orhan, gelen taciz telefonlarından bazılarını şoyle sıraladı:

"Kor ateş gibi yanıyorum. Haydiii...cabuk gel sondur"
"Ayy yanıyorum, acil sondurur musunuz?"
"Benim icimdeki ateşi de o tazyikli hortumunla sondurur musun?"
"Kocam beni aldatıyor. Ben ne yapayım, bana bir şey soyleyin. Haydi
ama...yardımcı olsana ne yapmalıyım canımcım"
"Sizin ateş sondurucu hortumun uzunluğu ne kadar?"
"Yangın sondurucu hortumun, ateşin icinde ne kadar kalabiliyor?"
"Senin icindeki yangını kim sonduruyor kuzum?"

Kadir kaymakcı - STAR Gazetesi'nden 5 Aralık 2003

''REALİST KOY COCUĞU''...
Adana'da Koy ozlemi nedeniyle marketinin adını "realist koy cocuğu baki" olarak değiştiren esnaf, doğal urunlerni de "realist bal", "realist pekmez" adı ile satıyor.

ADANA (A.A) - 27.10.2003 - Adana'da koy ozlemini aradan gecen uzun yıllara rağmen unutamayan kucuk market işletmecisi, marketinin adını ''realist koy cocuğu Baki'' olarak değiştirdikten sonra, doğal urunlerini ''realist bal'', ''realist pekmez'' gibi adlarla satmaya
başladı. İşletme sahibi Baki Ak AA muhabirine, Valiyolu uzerinde bulunan dukkanında isim değişikliği yapmasındaki en onemli nedenin, şehir hayatının yapaylığı ve kent yaşamına alışamamak olduğunu soyledi. Yıllar once koylerinden Adana'ya goc ettiklerini, 13 yıldan beri market işlettiğini anlatan Ak, şunları soyledi: ''Cocukluğumdan beri koy hasreti cekiyorum. Ancak, cocuklarımın istikbali icin şehirde yaşamaya mecbur kalıyorum. Şehirden kopamayınca, yaşadığım hasreti dukkanıma taşımak istedim. İki yıl once koyden tamamen doğal urunler getirmeye başladım. Bu urunler cok beğenilince de marketin adı 'Realist Koy Cocuğu Baki' oldu.'' Ak, amacının muşterilerine tamamen doğal lezzetler sunmak olduğunu kaydederek, ''Bu urunlerin farkını ortaya koymak icin başlarına realist sozcuğunu getirdim. Realist bal, realist peynir, realist pekmez gibi urunlerim goruntusuyle bile farkını hissettiriyor'' dedi.
27 Ekim 2003

YILDIRIM CARPTI TANRIYA DAVA ACTI
ABD'hnin Wyoming Eyaleti'nin Sheridan kentindeJonas Wilding isimli bir ciftci, 8 yıl icinde uzerine 3 kez yıldırım duşunce Tanrı'yı mahkemeye verdi. Cifti "ben aslında tanrının iyi bir kuluyum, kurallara uyarım, kiliseye giderim. 8 yılda 3 kez yıldırım saldırısına uğramayı hakedecek hic bir şey yapmadım. bu nedenle tanrıya karşı tazminat davası acıyorum" dedi. Wilding avukatıyla goruştukten sonra Tanrı'ya 100 milyon dolarlık tazminat davası actı.

PANTOLONUNDA 8 YILAN KACIRDI
Avustralya'ya Tayland'dan gelen bir İsvecli'nin pantolonunun icinden, dordu oldurucu derecede zehirli olmak uzere 8 yılan cıktı. Adı acıklanmayan 28 yaşındaki İsvecli, yılanları ulkeye kacak sokmaya calışırken Sidney havaalanında Avustralya gumruk yetkilileri tarafından yakalandı. Zumrut yeşili Boa yılanı ve oldurucu zehirli 6 metre boyunda 4 adet Kral Kobra dahil 8 yılan, İsvecli'nin baldırlarına bağlanmış paketler icinde bulundu. İsvecli'nin, cevre koruma yasasına muhalefetten 10 yıl hapisle cezalandırılabileceği belirtildi.

FIKRA GİBİ SOYGUNLAR
GURSEL KOKSAL FrankfurtAdları Ludwig, Markus, Friedrich ya da Jurgen, ama oykuleri bizim Karadeniz fıkralarındaki "Temel ve İdris"leri cağrıştırıyor. Laz fıkralardan biri şoyle:
Temel banka soymuş. Sonra da cuvala doldurduğu paraları kasiyere vermiş ve "Bunları benim hesabıma yatırın!" demiş.
Frankfurt yakınlarındaki Offenbach kentinde de oyle sabıka dosyaları var ki, fıkralardan daha komik...
Son iki yılda gercekleştirilen 8 banka soygununun yarısından fazlasını "cozen" Offenbach polisini fazla yormayan ve boylece tarihe de "En aptal banka soyguncuları" olarak gecen kahramanlarımızın oykuleri şoyle:
* Jurgen K. (21), gercekleştirdiği soygundan kısa bir sure sonra yakalanmış. Soygunda yuzunu saklamaya gerek gormeyen Jurgen'i, kasasını boşalttığı bankada calışanlar tanıyordu. Cunku o bankada bir hesabı vardı ve bankanın bulunduğu apartmanda bir dairede oturuyordu.
* Ludwig Z. (35) ise gercekleştirdiği soygudan hemen sonra yakalanınca, "maskesine rağmen nasıl bu kadar cabuk tanındığına" cok şaşırmış Soyduğu bankanın yıllardır muşterisi olan 2 metre ve 125 kiloluk "dev" soyguncunun tanınmamak icin taktığı maske ise bir basketbol kepiyle, guneş gozluğunden oluşuyormuş.
* Markus L. (28) da kendi hesabı olan, yani tanındığı bir bankayı soymuş. Ancak gerekli tedbirleri aldığı icin kimse onu tanımamış. Bankaya girmiş, otomattan kendi hesabıyla ilgili cıkışları almış. Daha sonra da bankayı soymuş. Ancak alarm calması uzerinde olay yerinden kacarken aleyhine delil olabilecek herşeyi de bir tarafa atmış. Attıkları arasında kendi adının yer aldığı bilgisayar cıkışları da varmış.
* Friedrich M. (21) ise şanslıymış, ancak kibarlığı yuzunden yakayı ele vermiş. Silahını doğrulttuğu kasiyer kendisine oldukca yardımcı davranmış ve uzattığı naylon torbayı hemen istenenlerle doldurmuş, ancak "kucucuk" bir istekte bulunmuş. Genc soyguncu da onu kırmamış ve parayı teslim aldığına dair bir tutanağı imzalayıp, hem de adı ve soyadından bir harfi bile atlamadan yazarak atmış imzasını.

TRENİ KACIRINCA BOMBA İHBARI YAPTI
Eskişehir'e gitmek uzere bilet aldığı treni dakika farkıyla kacıran ve bir sure taksiyle sonraki istasyonlarda yakalamaya calışan genc, başaramayacağını anlayınca bomba ihbarında bulundu.
Gece yarısı Sakarya 155'i arayan bir kişi, Haydarpaşa-Ankara seferini yapan 11210 sayılı Ankara Ekspresi icin bomba ihbarında bulundu. Bunun uzerine tren Arifiye Garı'na geldiğinde durduruldu.
Yataklı vagonların yer aldığı trendeki, coğunluğu yabancı turist olan yolcuların paniğe kapılmasını istemeyen polis, şupheli bir kişi aradıklarını belirterek, arama yaptılar.
Trende bomba bulamayan polis, gar gorevlilerinin, ''kendilerini arayan bir kişinin treni kacırdığını belirterek, bekletilmesi icin ricada bulunduğunu'' soylemesi uzerine, taksiyle gelen ve nefes nefese trene binmeye calışan Selim Oktay'ı (27) gozaltına aldı.
Bomba ihbarını kendisinin yaptığını itiraf eden Oktay, sevgilisiyle buluşmak uzere Eskişehir'e gitmek icin bilet aldığını, ancak trafik yoğunluğu nedeniyle yetişemediğini belirtti.
Taksiye binerek Bostancı İstasyonu'na kadar treni takip etmesine karşın yakalayamadığını ifade eden Oktay, ''Sonraki istasyonlarda da başaramadım. Bu İzmit'e kadar boyle devam etti. Trene yetişemeyeceğimi anlayınca, izlediğim bir filmdeki gibi bomba ihbarında bulundum'' dedi.

ßolum 2

KOPEK ISEDI, DIREK DEVRILDI.
Belcika'nin Ostende kentinde bir aydinlatma direginin bir aracin
uzerine devrilmesi ve surucusunun rastlanti eseri kurtulmasi uzerine
sorusturma baslatildi. inceleme yapan uzmanlar, kazanin, kopeklerin
surekli olarak diregin dibine cis yapmalari sonucu curuyen diregin
devrilmesi ile meydana geldigini tespit ettiler.

BELA DOMUZUN SON LANETI.
Bulgaristan'in baskenti Sofya yakinlarindaki Dupnitsa kasabasinda
yasayan bir koylu, bahcesine verdigi zararlar nedeniyle domuzundan
nefret ediyordu, sonunda domuzu dinamitle oldurmeye karar verdi.
Arkadaslariyla iddiaya giren koylu komsularinin saskin bakislarinin arasinda
dinamit lokumunu hayvanin agzina sokarak fitili atesledi. Bahce
duvarinin arkasina saklanip patlamanin sonucunu bekleyen "hain" sahip ve
arkadaslari, ummadiklari bir olayla karsilastilar. Domuzun, agzindaki dinamit
lokumuyla aniden evin acik unutulan kapisindan iceriye girmesiyle dinamitin
patlamasi bir oldu. Harabeye donen evine bakip bakip dertlenen koylu, "Bu domuz,
basima surekli dert oluyordu. Ancak, olumu en buyuk belayi basimiza acti"
dedi.

TAZI AVCIYI VURDU.
ABD'nin Kentucky eyaletinde Inez kentinde avlanmaya cikan bir avci
yeni aldigi tazinin acemiligine kurban gitti. John Philip adli avci,
vurdugu kusu tazinin agzindan almak icin tufegini yere koydu. Ancak acemi tazi,
kusu birakmak istemeyince avci ile kopegi arasinda bir cekisme yasandi.
Kopek bu sirada yanlislikla yerdeki tufegin tetigine basti ve silahin
ates almasi sonucunda Philip, bacaklarindan yaralandi.

AYNI ANDA YARALANDILAR.
Londra'nin guneyinde minibusune bir otomobil carpmasinin ardindan
Terry Connell'in bir kolu ve bacagi kirildi. Talihsiz kazazede
ertisi gun The Sun Gazetesinde bir baska Terry Connell'in fotografini gordu.
ikinci Terry, Londra'nin kuzeyinde buzda kayarak dusmus ve onun da bir kolu
ile bacagi kirilmisti. Her iki Terry'de 52 yasindaydi, ikisi de kasapti
ve ikisi de Noel'i yatakta geciriyordu. Aralarindaki tek fark birinin sag,
digerinin ise sol kolunun kirilmasiydi.

FOSFORLU PATLAYAN FARE.
Ingiltere'de Roger ve Sylvia Blindell cifti, evlerine musallat olan
farelerle savasmak icin belirli koselere cok guclu bir zehir yerlestirdi.
Fare, zehiri yedikten sonra beklenmedik birsey oldu. Zehirin icinde bulunan
fosfor, hayvanin vucut hucrelerinden disariya sizdi ve havayla temas ederek
reaksiyona gecti. Patlama sonucunda cikan yanginda ev tamamen
tahrip oldu.

SOFOR AYNI KAZAZEDE AYNI.
Viyana'da Anna Hascher'a 1983 yilinda Milance Zivojinovic'in
kullandigi bir minubus carpti. Tam 10 yil sonra 21 Mayis 1993'te
Bayan Hascher'a bu kez de bir kamyon carpti. Kaza yeri 10 yil oncekinin
500 metre uzagindaydi. Kamyonun surucusu yine ayni kisiydi: Milance
Zivojinovic.

BABAYLA KIZIN OLUMU.
Italya'nin kuzeyinde Reggio Emilia'da Vittorio Veroni adli bir adam,
hemzemin gecitte bir trenin otomobile carpmasi sonucunda hayata
veda etti. Veroni'nin kizi Cristina da olaydan 4 yil once ayni gecitte ayni
makinistin kullandigi ayni trenin carpmasi sonucunda olmustu.

23 YIL ARAYLA AYNI KAZA.
Brezilya'nin Salvador kentinde 1966 yilinda kamyonunun
denetimini kaybeden bir surucu, Cristina Costa'nin evine girdi. Bu
olaydan 23 yil sonra ayni surucu, yine kamyonla Cristina Costa'nin evine
carparak hane sakinlerini sok etti.

ANNE KIZ KAZADA BULUSTU.
Hollanda'da yillardir birbirleriyle gorusmeyen 63
yasindaki anne ile 44 yasindaki kizi birbirlerine carptilar. Anne,
otomobiliyle bir kavsakta sola donus yapmak isterken, motosikletiyle oradan gecen
kizina vurdu. Hastaneye kaldirilan dargin ana kiz tedavi altina alindi.

LAZ FIKRASIMI? KAZA MI?
Rize'nin Cayeli ilcesinin Yanikdag koyunde eski model
cakmakli dolma av tufegini temizlemek isteyen 15 yasindaki Mustafa
Safi, tufeğinin namlusuna su doldurarak sobaya soktu. Isinan namludaki
barutun ates almasi sonucu tufek birdenbire infilak etti ve sacmalar Mustafa'yi
kasigindan yaraladi. Cayeli Devlet Hastanesine kaldirilan Mustafa Safi "Atesle
barutun yanyana gelmeyecegiini boylece anlamis oldum" dedi.