sinamekinin faydaları sinameki faydaları sinameki nasıl demlenir cayı nasıl demlenir cayı yapılır
Ben şahsen sinamekinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını hic bilmem.Ama hakkında araştırdım ve ne olduğunu neye yaradığını buldum.Belki benim gibi bilmeyenler vardır.Bende paylaşayım dedim.Buyrunuz sevgili melekler;
Sinameki Bitkisi: Sıcak bolgelerde yetişen sarıcicekli, bir metreye kadar boylanabilen, calı şeklinde bir bitkidir.
Sinamekinin Faydaları: Bağırsaklardan su emilimini engelleyerek sulu ve yumuşak dışkılamayı sağlayan, cok etkili bir mushil olan sinameki idrar sokturur ve kabızlığı giderir. Bağırsak kurtlarını duşurmeye yardımcı olur. Damarları acar. Sinirleri gevşetici ozelliği ile sakinleştirir ve ağrıları hafifletir.
Sinameki Nasıl Kullanılır? Yaprakları kaynatılıp cay gibi icilir. Sinameki cayı kabızlıkta kullanılır. Sirke ile kaynatılıp sac derisine surulurse dokulmesini onler. Bu karışım egzama ve yaralara karşı da faydalıdır.
Sinamekiyi uzun sure kullanmak bağımlılık ve bağırsaklarda tahriş yapabilir. Ayrıca, fazla miktarda kullanmak da zararlıdır. Bağırsakların calışmasını hızlandırdığı icin ilacların emilmesini azaltabilir, bu nedenle ilac kullananların sinameki kullanmamaları tavsiye edilir. Zayıflamak amacıyla da kesinlikle kullanılmamalıdır. Rahim kaslarının kasılmasına ve bu nedenle duşuğe sebep olabileceğinden hamilelikte sinameki kullanılmamalıdır.
Sinameki ve sinamekinin faydaları
Sağlık0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Sinameki ve sinamekinin faydaları