maydonozun faydaları maydonozun faydası maydanozun faydaları goze faydası goze
Yemeklere lezzet veren maydonuz,goze iyi gelen maydanoz ben maydanoz hakkında birtek bunları biliyordum.Ama artık daha cok biliyorum.Buyrun arkadaşlar bakınız maydanozun, o kucuk bitkinin nelere faydası varmış...
MAYDANOZ: A, C, E ve K vitaminleri ile demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kukurt ve fosfor mineralleri acısından zengin bir besindir.
Maydanozun Faydaları: Bağırsakları calıştırır ve sindirimi kolaylaştırır. İdrar sokturucu ve terletici ozelliği ile vucudu ve kanı temizler. Kabızlığı onler. Mide ve bağırsak gazlarını soker. Bobrek taşlarını ve bağırsak kurtlarını duşurmeye yardımcı olur. İştah acar. Ateşi duşurur. Cinsel isteği arttırır. Vucuda ve goze kuvvet verir. Diş etlerini guclendirir. Kansızlık cekenlere faydalıdır. Halsizliği giderir. Yuksek tansiyonu duşurur. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Karaciğer hastalıkları ile Romatizma, selulit ve egzamaya iyi gelir. Aybaşı halinin duzenli olmasına katkı sağlar. Cilde canlılık verir ve Cilt lekelerini azaltır. Ayrıca, maydanoz sacları da canlandırır.
Maydanoz Nasıl Kullanılır? Yaprakları, koku ve meyveleri kullanılır. Maydanoz taze olarak salatalarda yenirse besin değerleri kaybolmamış olacağından daha yararlıdır. Maydanoz lapa haline getirilip iltihapların ve yaraların uzerine konursa iyileşmesini hızlandırır.
Maydanoz ve maydanozun faydaları
Sağlık0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Maydanoz ve maydanozun faydaları