ALERJİ
Kayısı: İcindeki betakarotene adlı madde hucrelere saldıran molekulleri kontrol altına alarak,kanseri onler.Bir kayısı ne kadar parlaksa,icindeki betakarotene oranı o kadar yuksektir.İcerdiği kalsiyum ve magnezyum,gırtlak yanmalarını engeller.Kuru kayısıya eklenen sulfur dioksit,astım gibi alerjilere iyi gelir.
ARAC TUTMASI
Zencefil: Sindirime yardımcı olur.Mide bulantısını giderir. Enerjinizi artırır.Otomobilde uzun sure gitmenin yol actığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır.
ARTİRİT
Enginar: Enginarın en buyuk ozelliği toksinleri temizleme yeteneğidir.Artirit ve romatizması olan hastalara ozellikle tavsiye ediliyor. Cynarine adlı madde,karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor.
ASTIM
Soğan : Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mucadele eder. Kukurt bileşimleri atardamarların zarar gormesini onler. Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor.
ADET SANCISI
Muz : İcerdiği yuksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet donemi sancılarını buyuk oranda azaltır.Doğal bir ağrı kesici gibidir.
Tarcın: Koli basilinin uremesini onler.Limon cayına balla birlikte eklenerek icildiğinde hem boğaz ağrılarına hem de adet donemi sancılarına iyi gelir.
BAĞIRSAK
Elma : Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırır.Bağırsak sorunları ceken kişiler icin dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler.
BAŞ AĞRISI
Nane : Nane cayı baş ağrılarını dindirmek icin birebirdir. İcerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir.
Biberiye :Kimyasal icerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici gorevi gorur.
Cikolata: Doğal antidepresan ozelliği vardır. Cikolata magnezyum ve demir icerir. Sinirleri gevşetici ozelliği sayesinde baş ağrısını dindirir.
CİLT SORUNLARI
Papatya: Bitkisel yağ ve kimyasallar icerir.Cay olarak icildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir.Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya cayı torbaları, egzamanın neden olduğu kaşıntı ve yanmaları alır.
Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini icerir. Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının neden olduğu ağrıları dindirmek icin yapılan kremlerde kullanılır.
Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu gunluk C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar.İcindeki potasyum vucudun su dengesini korur;cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesi onler.
Portakal yağı: Susam yağıyla karıştırılarak da iyi bir cilt yağı elde edilir. Seluloitli bolgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir.

COLYAK HASTALIĞI
Kestane: Onemli bir enerji kaynağıdır.Kolayca sindirilebilir. Colyak hastaları icin buğday icermeyen un kaynağı olabilir.E ve B6 vitaminleri icerir.
DEPRESYON
Avokadoindirimi cok rahat olan bu meyveyi ozellikle yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ederiz.İcerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yuksek potasyum da dinc tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı uzerinden atar. Vucudun kolesterol oranını ayarlar.Teninizin surekli hucre yenilemesine neden olur.
(Zayıflamak isteyenler Yağ oranı yuksek olan avokadoyu yememenizi oneririz.)
Cikolatautlu cikolataları tercih edin.Cunku icerdiği kakao yağı,magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur.Migreni olanlar cikolatadan uzak durmalıdır.
İstiridye :İcindeki demir,sperm sayısını ve insanın seks gucunu artırır. A, B12 ve C vitaminleri icerir.Beyin icin en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir.
(Dikkat: Kolesterol oranı bircok balığın iki katıdır.)
Patates: Bir patates,bir kişinin bir gun icinde alması gereken C vitaminini icerir. Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.
DİŞ
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde icindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır. Ekmek,dişleri korur.Gun boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin.
Meyve: (Her ceşit) Gunde 2 ila 4 oğun meyve tuketin.
Sebze: (Her ceşit) Gunde 3 ila 5 oğun tuketin.
Yoğurt veya beyaz peynir:Eğer yemek arası atıştırırken diş sağlığınızı duşunuyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin.
Muz : Yuksek miktarda karbonhidrat icerir.Zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu mineral,kalbin duzenli calışmasını ve tansiyonun duzenli olmasını sağlar.
DİYABET
Kuru fasulye: Lif acısından zengin bir besindir.Bu da diyabet riskini buyuk oranda azaltır.İcerdiği karbonhidratları vucudun şekere donuşturmesi uzun surer.
Mercimek :B vitamini,demir,kalsiyum,potasyum,fosfor ve magnezyum icerir. Cozunebilir lif icermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını duşurur. Diyabet ve kalp hastaları icin iyi bir besindir.