Kayısı: İcindeki betakarotene adlı madde hucrelere saldıran molekulleri kontrol altına alarak,kanseri onler.Bir kayısı ne kadar parlaksa,icindeki betakarotene oranı o kadar yuksektir.İcerdiği kalsiyum ve magnezyum,gırtlak yanmalarını engeller.Kuru kayısıya eklenen sulfur dioksit,astım gibi alerjilere iyi gelir.
ARAC TUTMASI
Zencefil: Sindirime yardımcı olur.Mide bulantısını giderir. Enerjinizi artırır.Otomobilde uzun sure gitmenin yol actığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır.
ARTİRİT
Enginar: Enginarın en buyuk ozelliği toksinleri temizleme yeteneğidir.Artirit ve romatizması olan hastalara ozellikle tavsiye ediliyor. Cynarine adlı madde,karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor.
ASTIM
Soğan : Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mucadele eder. Kukurt bileşimleri atardamarların zarar gormesini onler. Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor.
ADET SANCISI
Muz : İcerdiği yuksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet donemi sancılarını buyuk oranda azaltır.Doğal bir ağrı kesici gibidir.
Tarcın: Koli basilinin uremesini onler.Limon cayına balla birlikte eklenerek icildiğinde hem boğaz ağrılarına hem de adet donemi sancılarına iyi gelir.
BAĞIRSAK
Elma : Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırır.Bağırsak sorunları ceken kişiler icin dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler.
BAŞ AĞRISI
Nane : Nane cayı baş ağrılarını dindirmek icin birebirdir. İcerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir.
Biberiye :Kimyasal icerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici gorevi gorur.
Cikolata: Doğal antidepresan ozelliği vardır. Cikolata magnezyum ve demir icerir. Sinirleri gevşetici ozelliği sayesinde baş ağrısını dindirir.
CİLT SORUNLARI
Papatya: Bitkisel yağ ve kimyasallar icerir.Cay olarak icildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir.Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya cayı torbaları, egzamanın neden olduğu kaşıntı ve yanmaları alır.
Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini icerir. Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının neden olduğu ağrıları dindirmek icin yapılan kremlerde kullanılır.
Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu gunluk C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar.İcindeki potasyum vucudun su dengesini korur;cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesi onler.
Portakal yağı: Susam yağıyla karıştırılarak da iyi bir cilt yağı elde edilir. Seluloitli bolgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir.
COLYAK HASTALIĞI
Kestane: Onemli bir enerji kaynağıdır.Kolayca sindirilebilir. Colyak hastaları icin buğday icermeyen un kaynağı olabilir.E ve B6 vitaminleri icerir.
DEPRESYON
Avokado

(Zayıflamak isteyenler Yağ oranı yuksek olan avokadoyu yememenizi oneririz.)
Cikolata

İstiridye :İcindeki demir,sperm sayısını ve insanın seks gucunu artırır. A, B12 ve C vitaminleri icerir.Beyin icin en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir.
(Dikkat: Kolesterol oranı bircok balığın iki katıdır.)
Patates: Bir patates,bir kişinin bir gun icinde alması gereken C vitaminini icerir. Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.
DİŞ
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde icindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır. Ekmek,dişleri korur.Gun boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin.
Meyve: (Her ceşit) Gunde 2 ila 4 oğun meyve tuketin.
Sebze: (Her ceşit) Gunde 3 ila 5 oğun tuketin.
Yoğurt veya beyaz peynir:Eğer yemek arası atıştırırken diş sağlığınızı duşunuyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin.
Muz : Yuksek miktarda karbonhidrat icerir.Zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu mineral,kalbin duzenli calışmasını ve tansiyonun duzenli olmasını sağlar.
DİYABET
Kuru fasulye: Lif acısından zengin bir besindir.Bu da diyabet riskini buyuk oranda azaltır.İcerdiği karbonhidratları vucudun şekere donuşturmesi uzun surer.
Mercimek :B vitamini,demir,kalsiyum,potasyum,fosfor ve magnezyum icerir. Cozunebilir lif icermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını duşurur. Diyabet ve kalp hastaları icin iyi bir besindir.