Sadık EŞ
_______
Akşamdan kalma adam, buyuk bir başağrısı ile sabah uyanmış.
Zorlukla gozlerini acıp, yerinden doğrularak, şoyle bir etrafına bakınmış:
Komodinin ustunde bir bardak su ve iki aspirin duruyor. Yatağın
ayak ucundaki sandalyede elbiseleri temiz ve utulenmiş.
Aspirinleri icerken, komodindeki not dikkatini cekmiş;
"Sevgilim, gunaydın. Kahvaltın mutfakta. Ben alışverişe cıkıyorum, erken donerim. Seni seviyorum".
Kalkıp, giyinmiş ve kahvaltı icin mutfağa gitmiş. Bakmış oğlu oturmuş, kahvaltı ediyor. Masada da kendi servisi ve gazeteleri duruyor. Oturmuş, kahvaltısına başlamış ve oğluna sormuş;
- Evlat, dun gece ne oldu, biliyor musun?
- Evet, dun gece saat 3'u geciyordu, sarhoş olarak eve geldiğinde. Once koridordaki sandalyeyi devirdin, ardından kustun, daha sonra da odanın
kapısına kafanı carptın, bir gozun morardı.
Adam, şaşırmış vaziyette:
- Anlayamadım. O zaman niye herşey temiz, kahvaltı hazır ve gazetem
alınmış?
- Onu mu soruyorsun. Annem seni surukleyerek yatak odasına goturup, pantalonunu cıkarmaya calıştığında, "Bayan, beni yalnız bırakın, ben evli bir adamım" dedin.
_______
Kurusun
_______
Jim ile Mary akil hastanesinde iki hastadir. Birgun hastanenin yuzme havuzunun etrafinda dolasirken Jim aniden suya atlayip en dibe batar. Bunu goren Mary hemen ardindan atlar ve dibe kadar yuzup Jim'i kurtarir. Tabii Mary'nin bu kahramanca davranisi hastanede olay olur. Bunu duyan bashekim de Mary'nin artik iyilestigini dusunup, hastaneden derhal taburcu edilmesi emrini verir. Islemler yapilir, belgeler cikartilir, Bashekim ayni gun Mary'nin yanina gider:
-Mary, sana bir iyi bir de kotu haberim var. Iyi haberim, yaptigin kahramanca davranistan oturu anladik ki akli dengen tamamen yerinde ve boylece hastanemizden taburcu oluyorsun. Kotu habere gelince, kurtardigin hasta, Jim, intihar etmis. Az once odasinin banyosunda kendisini asmis bulundu.
Mary gayet sakin yanit verir:
-O intihar falan etmedi ki. Ben onu astim kurusun diye.
________
Deli Mektubu
________
Akıl hastanesinde koğuşları gezen
başhekim,bir delinin oturmuş,birşeyler yazdığını gordu:
-Kolay gelsin ne yazıyorsun?
-Mektup yazıyorum efendim.
-Yaaa..Kime yazıyorsun?
-Kendime..
-Peki ne yazılı mektupta??
-İlahi doktor bey,deli misiniz siz
Mektubu daha almadım ki icinde ne
yazdığını bileyim.
________
Tokat
________
Bir albay, bir er, bir yaşlı kadın ve bir de genc kız trende aynı kompartmanda yolculuk etmektedirler. Tren bir tunele girip kompartman karardığı zaman,"MUCCK" bir opucuk sesi ve ardından da "ŞIRRRRAAAAKKKKK" diye bir tokat sesi duyulur.
Tunelden cıktıktan sonra yaşlı kadın:
-Aferin genc kıza,nasıl yapıştırdı tokadı,diye duşunmekte ve kafasını sallamaktadır.
Genc kız da:
-Zevksiz herif bu morukta ne buldu ki, bi de opmeye kalktı ama kadın da iyi yapıştırdı, diye duşunmektedir.
Albay ise:
-Ulan bizim eşşoğlusu er, kızı optu.Tokadı biz yedik, diye yanarken er de icinden şoyle duşunmektedir:
-Hehehe.Aferin lan bana.Elimi opup nasıl yapıştırdım tokadı albaya...
________
EKMEK Varmı ?
_________
Ordek bara girer ve barmen'e:
- ekmek var mi
- yok
- ekmek var mi
- yok
- ekmek var mi
- yok
- ekmek var mi
- yok dedik ya