MATADOR VE BOĞA

Turistin biri ispanya ya geziye gider,heryeri gezmeye baslar gezmedik yer bırakmaz daha sonra yorgunluk bi yandan aclık bi yandan bir restoran a girmeye karar verir ve ilk gorduğu restorana girer
ve ispanyaya ozgu bir yemek yemek ister gelen listeden rastgele bir yemek secer ve hemen getirirler adam yemegı yer hosunada gıder
daha sonra garsonu cagırır ve "garson bey bu yedıgım yemek nedir" diye sorar
garsonda "o yediğiniz yemek bugun arenada oldurulen boğanın hayalarından biriydi" der. adam once afallar ama tadı iyi oldugu icin birşey demez. diğer gun yine aynı restorana gelir ve garsondan aynı yemegi getirmesini ister garson getirir ve adam bi guzel yer daha sonra adam yine garsonu cagırarak "garson bey bu daha guzeldi ama bu sefer neden kucuktu" der. garsonda "eee hep boğa kaybedecek değil dimi" der...

TEMEL OTOBUSTE

Temel otobusle trabzondan istanbula gider otobuste cok sıkısır ama uyle boyle değil ishal olmuş zor tutuyor hemen muavini cagırır ve otobusu hemen durdurmasını soyler muavinde biraz dayanmasını 10 dk ya kadar mola vereceklerini soyler temel zorda olsa dayanır ve otobus mola verir kostura kostura mola yerındeki tuvalete gider yalnız tek bir tane tuvalet vardır o da dolu temel kapıya vura vura "ula usagum cabuk cık ıshal oldum hadı cabuk ol"
icerden bi ses gelir "sssssssseeeeeennnnniiiiiii şşşşşaaaaaannnnnssssssLLLLLLLLıııııııı hhhhhhheeeeeerrrrriiiiiiffffff" megersen icerdeki adamda kabız olmustur..

DİNDAR AYI

Ataist bir adam bir gun ormanda geziyor ve etrafındaki guzelliklere bakıyormuş 'Evrim ne guzellikler yaratıyor!diye duşunup mest oluyormuş birden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve onu kovalamaya başlamış Adam butun gucuyle kacıyormuş ama her arkasına bakışında ayının daha olduğunu farkediyormuş. Dakikalarca suren bir kacışın sonunda adamın ayağı yerdeki bir dala takılmış, ayı adamın uzerine atlamış, pencesini kaldırmış, Tam vurmaya hazırlanırken adam "ALLAHIM! diye bağırmış. bir anda zaman durmuş ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş bir anda orman karramış ve gokyuzunden bir ışık huzmesi adamın uzerine parlamış. Cok derinden gelen ilahi bir ses adama;

"Yıllarca bana inanmadın,yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymalıyım?"demiş.

Adam untanc icinde: Biliyorum bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık, ama belki AYIYI DİNDAR yapabilirmisin." demiş

SES: peki " diye karşılık vermiş ve ışık kaybolmuş.Nehir tekrakmaya baslamış herşey eski haline donmuş. Ayı pencesini indirmiş, iki pencesinide goge doğru cevirmiş, ve konuşmaya başlamış;

"ALLAHIM,senin rızkınla orucumu acıyorum, Hamdolsun bana verdiğin nimetlere...

TAVAYA YAPIŞTIM

Bir gun bir bilim adami yilbasi nedeniyle hastaneleri gezip akillanan delileri salmaya karar vermis. Bir suru hastaneyi gezmis fakat hic akillandigina kanaat getirilen deliye rastlamamis.

En sonunda bir hastaneye gitmis birde bakmis ki butun deliler zipliyor hemen onlarla ilgilenen doktorlara sormus:
-"Bunlar neden boyle zipliyorlar?"
-"Bunlar kendilerini misir patlagi zannediyorlar." demis

Birde bakmislar ki bir tanesi ziplamadan yatagin uzerinde sabit bir sekilde duruyormus. Hemen ona yaklasarak sormus.
-"Sen neden ziplamiyorsun?"
-"Ben tavaya yapistim..."

TEHLİKE

Temel savasta buyuk catismanin hemen ardindan gecenin sessizliginde bir sigara yakar.

Arkadasi bagirir,

-Ne yapiyorsun bu cok tehlikeli!..

Temel sakin,

-Merak etme icime cekmeyrum