Arkadaşlar dert değil belki ama gercekten aylardır duşunmekten cozume kavuşturamadığım icin buradan soruyorum. İki oğlum var, yaşları 5-9. Dokuz -dort calışıyorum. Yoğun gunlerde akşam 7 veya 8 de eve geldiğim de oluyor. Eşim benden daha yoğun. (8-5) 07:30 evden cıkıp;17:30 eve donuş normalde mesai haric. Cocuklar da okula gidiyor. Ama ben bir evladımız daha olsun istiyorum. Cocuklarımın bir kardeşi daha olsun istiyorum. Aslında kuzenleri var ve ben hep kardeş gibi kuzenleri var falan derdim ama onceki konumda falan bildiğiniz uzere sadece kardeşlerimle birbirimize destek oluyoruz. Kuzenlerle hep bir şekilde kıskanclık-dargınlık vs.bu gibi sebeplerle bir cocuğum daha olsun istiyorum ama karar veremiyorum. Şu tek başıma halimle (aileler de yanımızda değil) iki cocukla bile yetişemiyorum. Evi yarım bırak işe git; işi yarım bırak eve gel. Cocuklarla oyunu etkinliği yarım bırak mutfağa gir. Bitmeyen camaşır dongusu vs.
2. Konum bu zaten. Yardımcım var ama yetmiyor. Hergun alamam; o kadar cok kazanmıyorum. Haftada bir falan geliyor. O da şuraları topla supurup sileyim yapıyor. Sizde de boyle mi bilmiyorum ama carşafları değiştiriyorum, kitapları yerleştir, kıyafetleri katla utule kaldır, oyuncakları duzenle, bulaşıkları yıka. Ben geri kalan supurme silmeyi hallederim diyor. Ben bilemem kıyafetin yeri neresi, kitabın yeri, tabağın kaşığın yeri neresi diyor. Kadın gelince bildiğin birlikte iş yapıyoruz saati dolana kadar.
Bu halde yetemezken, tekrar anne olmak isterken yine de yapabilir miyim sizce?
Yapabilenler, uc cocuklu full time calışan anneler nasıl destek alıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.