İyi gunler kızlar.
Ben 2015te evlendim ilk gunden beri cocuk istiyorduk cunku bende pko var zor olur diyordu doktorlar ve bu yuzden hic korunmadık.
Olmadı denedik denedik kac dr tuple bile cok zor demişti. Oluşan tek yumurtaya aşılama denedik oda tutmadı.
...
Aşılamadan kalma femara vardı onu kullandım ve 2018 nisanda hamile olduğumu oğrendim. Ne yazık ki 4 mayısta dış gebelik olduğu kesinleşti ve alındı.Cok şukur tuplerim benimle. Temmuzda hsg cektirdim hic bir sorun yoktu ve ağustosta yine femarayı kullandım. Cok şukur ki yine hamile kaldım.Sıkıntılı gecen 3 aydan sonra tam rahatladım dedim 21 haftalıkken suyum geldi ve erken doğum yaptım malesef hasretle beklediğim Fatih im melek oldu.
...
Dr 3 yada 6 ay bekle sonra denersiniz dedi. 2.aydan sonra denemeye başladık ama once olmadığı gibi yine olmadı.Mart Nisan ve Mayısta femara kullandım. İşe yaramadı.
...
Burda cok iyi bir dr bulduk gittik her şeyi konuştuk. Benim rahimağzı yetmezliğim kesinleşti. Kan falan alındı ve hsg cekelim dedi.Cektirdik cektirdiğimiz hastanedeki dr bir sorun yok dedi ama varmış. Rahimde yapışıklık varmış birde oncesinde biliyorduk zaten perde vardı. Yeni gittiğim dr hic bir şeyi atlamayalım histeroskopi ile temizleyelim dedi perdeyi. Histeroskopi sırasında yapışıklık olduğunu gormuş onuda actım dedi.
...
2 adet gorup gel bu sırada da deneyin kendiniz dedi. Bende ilk adeti gordukten sonra femara kullandım sonucta hamile kalmazsamda adet olurum diyerek. Kendimce yumurtlamayı da takip ettim. Son adetim 23 temmuzdu. Psikolojik olmadığına emin olduğum belirtilerim vardı adete 5 kala kan verdim 0.100 cıktı. Bugun 2 gun gecikmeyle kan verdim yine 0.100 cıktı.
...
Adet olunca dra gidip aşılama deneyecektik ama kafam cok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. Normal birlikteliğin bir adım ilerisi ve daha oncede denediğimiz icin kesin cozum değil.
...
Ne yapalım şimdi ?? Aklından cıkar diyenler var nasıl olacak o? Gercekten başaran varsa hikayesini yazabilir cok ihtiyacım var. Oğlumu kaybettiğimden
beri daha cok istiyorum bir bebeğimin olmasını. Bulunduğum şehir guzel ama iş imkanı daha doğrusu benim yapabileceğim bir iş yok. 7/24 evdeyim ve oğlumun suyu evde geldiği icin surekli aklımda.
Biliyorum insanlar daha buyuk acılar yaşıyor ve ayaktalar. İnşaallah birgun bende ayağa kalkarım.
...
Durumlar boyle size soruyorum ablalar kardeşler aklımdan cıkarmak icin ne yapayım.?
Yada aklımdan cıkarmayıp para biriktirim tup bebek mi deneyeyim?
Devlet hastanesinin belli şartları varmış bunun hakkında bilgisi olan varsa da yardımlarınızı bekliyorum.
Buraya kadar okuduysanız Allah razı olsun.Konu hakkında bilgisi olan destek olmak isteyen herkesi bekliyorum. Şu derdime dalga gecmeden care bulmanızı istiyorum.