Merhaba Kizlar,
Ben Finlandiyada yasiyorum ve esim burali yani Avrupa vatandasi. Maalesef burada yasamaktan hic memnun degilim ve uzun suredir tasinmayi istiyordum. Kuzenim ve bazi akrabalarim Ingiltere`de yasiyor bu yuzden Ingiltere ilk onceligimdi. Ama bildiginiz uzere Brexit gerceklesecek. Eskiden Bulgar pasaportlu tanidiklarimiz bile elini kolunu sallayarak Ingiltereye yerlesiyordu. Suan yasadigimiz yerden (Finlandiyadan) ev almayi dusunmustuk ama burada birkac sene daha yasamaya artik tahammulum kalmadi. Eger esimi iki ay icinde tasinmaya ikna edemezsem burada 15 yilllik ev kredisi borcuna girecegiz, banka sozlesmesini imzalayacak. Esim evi almakta kararli ve gitmek konusunda gonulsuz ama reddetmiyor, ben ise onun daha kolay is bulabilecegini dusunuyorum, ne kadar kolay bilmiyorum sorum Avrupa vatandasi olup baska bir EU ulkesine yerlesenlere. Ingiltereye tasinmak suan icin ne kadar mantikli, biliyorsunuzki Brexit gerceklesecek? Eger esim is bulursa oturma izni rededilebilir mi? Ve Ingiltere`de Avrupali gocmenlere karsi irkcilik var mi?
Yardiminiz icin tesekkur ederim.