Herkese merhaba,

2 aylık evliyim.kayinvalidem ile yaşamaktan korktuğum sorunları eşim ile yaşıyorum.
34 yaşındayım eşim ise 45.
Onun ikinci evliligi oluyorum.
Eşim son derece iyi merhametli ve ilgili biri ama ev ile fazla ilgili.
Evin hanımı guya benim ama hep onun tercihleri onun duzenine gore hareket ediyoruz.ilk evliliğinden sonra 4 yıl bekar hayatı olmuş ve bu surede ev işlerini mecburen yapmış oğrenmiş her şeye cok hakim.
O kadar ki benim varligima rağmen ayni duzenini devam ettiriyor.
Benim yapmam gerekenlerı yapiyor..yemek haric.
Nevresim takımlarini değiştireceğim benden once o yapıyor, camaşır makinesini acacağım bi bakıyorum acmış camaşırı dahi asıyor.
Yani ben olmasamda olurmuş.
Kendimi yetersiz hissettiriyor.
Eşim duzen ve titizligi sever ben ona nazaran daha daginigim ama bu evimin işini yapmıyorum manasına gelmiyor.
İşten geldiğimde elimden geldiğince yemek ve ev duzeni ile ilgilenirim.
Yalnız elim ağır biraz.
Eşim evi saksı cicekleri ile doldurdu bana sormuyor sever misin diye, eski eşyalarını atmaya kıyamadığı gibi yerli yersiz eve hala bişeyler doldurma merakı var..
Ne gerek var dememe musaade etmiyor hemen alınıyor hatta kızıyor.
Mutfakta tabaklar Canaklar nerede duracak onu bile o tanzim ediyor..ben kendi duzen ve sistemimi kurmak istedikce bakıyorum ara ara eşyaların yeri değişiyor. Utusunu dahi kendi yapıyor..
1 ay sonra kayinvalidem ile yaşamaya başlayacağım ki 80 yaşında kadın hala ev işleri yemek yapma derdinde..yaşlılığı kabul etmiyor işe yaramak istiyor.
Yani birde onu duşunmeye başlayacağım.

Normalde baskın bi karakterim ama sanırım ufak tefek şeylerı buyutmeyelim derken evinde kendimin de tum kontrolu eşime bırakmış durumdayım.

Konuşup esprili yoluyla sıkıntımı belirttim ama dediğim gibi alınma ve akabinde konuyu farklı algılayıp kızmasi bir oldu ve tabi bildiğini okumaya..
Evin icinde sigara icilmeyecekti ki ben kullanmıyorum ona da onceleri uydu ama şimdi 2 nefes balkonda cekip kalanı tum odalarda..

İcime atarsam buyuyecek buyuk bir patlama olacak..
Konuşsam anlamıyor..
Arkadaş abla vs ile evimin icini ozelimi konuşmak istemiyorum..
Boyle icimi dokmuş olayım..
Seninkide dert mi diyen olur illaki daha ne istiyorsun ne guzel diyeni de cabası ama yeni evli ve evinin tadını cıkaramamak kendi evinde kendini misafir gibi hissetmek de cok hoş bir durum olmasa gerek..

Kocama acil ev dışında bir uğraş bulmalıyım