hamilelikte ayva yemek
1-Damar sertliğini onler.

2-Karaciğer tembelliğine iyi gelir.

3-Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser. Mideye ve bağırsaklara kuvvet verir.

4-Tansiyonu duşurur.

5-Safrayı tedavi eder.

6-Bronşite, oksuruğe ve vereme faydalıdır. Cekirdekleri kaynatılıp suyu icilirse goğsu yumuşatır.

7-Cekirdeklerinden yapılan merhem, dudak catlaklarında, egzamalarda kullanılır.

8-Ayvanın yaprağını yakıp kul olmadan sondurup iyice dovup goze cekilirse cok faydalıdır.

9-Ciceği baş ağrısını gecirir, kalbe, beyne iyi gelir.

10-Ayva suyu kabızlığı giderir.

11-Ciceği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sutu bollaşır.

12-Yemekten once yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar.