23 Nisan da cocuk ogretmenine sorar:
Ogretmenim 23 Nisan cocuklarin bayramidir degil mi? Ogretmen:
Evet diyerek soruyu cevaplar. Cocuk :
Ogretmenim siz soylemistiniz; bayramlarda insanlar dinlenir ve birbirlerini ziyaret ederler degil mi. Ogretmen :
Evet yavrum. Cocuk :
Anlamadigim bir sey var? "NIYE 23 NISAN DA EN COK YORULAN BIZ OLUYORUZ".
Ali ilk okul gununden geldikden sonra cantasını fırlatır. Bunun uzerine Annesi cocuga sorar neoldu diye. Cocuk da derki:
-Anne ben okula gitmek istemiyorum. Ogretmenim zaten hicbirsey bilmiyor.Herseyi bize Soruyor. Nasıl Ogretmen yaptilarsa onu..
Ders cografya dersi, Turkiye haritasi tahtada asili. Ogretmen herzamanki gibi cocuklara cografya kitabindan sayfa numaralarini vererek okumalarini ister ve butun siniflarda yaptigi gibi posetinden sislerini cikararak orgu ormeye baslar. Dersin ortalarina dogru mudur ve mufettis kapida belirince telaslanan ogretmen orgusunu firlatarak surat kipkirmizi ayaga kalkar.Kendi icin ordugu etek ise haritanin asili oldugu civiye takilmistir.
Mufettis dersin nasil gittigini sorup cocuklara birkac soru soracgini belirterek Ali'yi ayaga kaldirir.
-Turkiye'nin baskenti neresi oglum
Ali:
-Ankara hocam
mufettis tekrar Ali'ye:
-Harita bilgin nasil?Bana dogum yerini gosterebilirmisin?
Ali Sinop dogumludur ve ogretmeninin etegi Sinop'un ustunu kapatmaktadir. Biraz duraksadiksan sonra ogretmenine
-Eteginizi kaldirirmisiniz hocam dogum yerimi gostericem.
Alican fizik dersindeymiş... Hoca butun oğrencileri kaldırıp rutin sorular soruyormuş..." Otobustesin cok sıcak ne yaparsın? Oğrenci: camı acarım, Hoca: soyle giren havanın surtunme katsayısı, Oğrenci: bilmiyorum, Hoca: otur sıfır" bu boyle bir değil iki değil butun sınıfta surmuş herkes dokuluyor... Alican kalkmış... Hoca: oğlum otobustesin cok sıcak ne yaparsın? AliCan: Ceketimi cıkarırım. Ama oğlum cok sıcak... Gomleğimi cıkarırım... oğlum cok cok sıcak... Alican dayanamamış: Hocam anamı da becerseniz size o camı actırmam....!
Ogretmen kucuk Ahmet'e sordu:
-Iki yuzlu kime derler?
-Okula, guler yuzle gelen ogrenciye!
Bir gozlem:
Universitenin ilk gunu dekan bir sinifa girdi ve "Gunaydin!" dedi.
Sinif hep birden
"Gunaydin, hocam!" deyince,
"A! Siz birinci sinifsiniz," dedi.
Sonra acikladi:
"Bir hoca sinifa girip
"Gunaydin!" dediginde, hepsi, "Gunaydin, hocam!" derse, birinci siniftirlar; gazetelerini ortadan kaldirip kitaplarini acarlarsa ikinci siniftirlar; hocayi gormek icin gazetelerinin yukarisindan bakarlarsa ucuncu siniftirlar; ayaklarini siraya koyup gazetelerini okumaya devam ederlerse dorduncu siniftirlar.
Hoca iceri girip "Gunaydin!" dediginde, bunu not aliyorlarsa master ogrencisidirler."
Okula yeni gelen oğretmen ilk dersinde oğrencilere ilginc bir cağrıda bulunmuş:
-"Kendini geri zekalı hisseden varsa ayağa kalksın..."
Sınıfta cıt yok. Nihayet biri kalkmış:
-"Siz kendinizi geri zekalı mı hissediyorsun?"
-"Hayır", demiş cocuk,
-"Ama sizin tek başına ayakta kalmanıza gonlum razı olmadı da..."
Oğretmen, tarih dersinde Hasan`a sordu :
-Bana yuzyıl once olmayan birkac şey soyle bakalım.
Hasan duşundu :
-Orneğin ben yoktum, dedi.Oğretmen guldu :
-Biliyorum senin olmadığını, dedi ve başka ornekler vermesini istedi.
-Orneğin siz de yoktunuz!
Karnesini yeni alan Ahmete annesi sorar:
-Oğlum karnen nerde
-Anne arkadaşıma odunc verdim
-Niye oğlum
-Babasını korkutacakmışta
Yorumlarınız İcin Ty
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Talebe Espirileri :}