Merhaba hanımlar 6 senedir ic anadolu da yaşıyorum. Burda Ankara ve Eskişehir dışındaki şehirler biraz yavan. Hemen hemen Turkiye ’deki butun şehirleri gezdim İzmir,Uşak,Sinop,İstanbul,Mersin,Antalya vb. Ozellikle ege şehirleri cok hoş orda insanlar bile farklı nasıl desem bir rahatlık,dinginlik var. İc Anadolu ’da genel bir catık kaşlılık,fazla hassasiyet ve asla rahat olmama durumu hakim. Benim yaşadığım şehirde sosyallik cafeye gitmekten ibaret onlar da belirli yerler don dolaş başka mekan yok o yuzden genc kesim hep tanır birbirini. Kulturel aktivite hak getire konser dışında başka şey yok. Bundan once Aydın ’da yaşıyordum bu şehre geldikten sonra hic gormediğim şeyler gordum cok garip ve alışık olmadığım muhabbetler var resmen ayak uyduramıyorum. Mesela kadın-erkek arkadaş grubu olarak takılıyoruz sonra grup icinde kadınlarla erkekler arasında mutlaka gonul meseleleri oluyor ve grup dağılıyor ya da cinsellik yaşanıyor iki taraf da kaldıramıyor yine grup dağılıyor bu arada universite oğrencisiyiz. Bizim orda kadın erkek arkadaşlığı cok yaygındır yıllardır yan gozle bakmadan gecinir gideriz bu bizim icin cok doğal bir durum. Sonra bu şehirde en ozgur kadın bile fikirlerini soylemekten kacınıyor biraz. Nasıl desem hep bir maskeyle gezmek zorunda kalıyorum bana hic uymayan ama onların normal kabul ettiği o kadar cok şey var ki kabuğuma cekilmeye başladım. Gayet istediği gibi modern giyinen bir kız bile sırf işine gelmediği icin diğer hemcinsini giyimi uzerinden vuruyor. Her şehirde boyle insanlar var ama burda nerdeyse yuzde doksan boyle genc kesim bile. Her yer nargile cafe 20-25 yaşında erkekler 40 yaşında dayı gibi takılıyor falan ruhları olmuş sanki. Bar-club tarzı az yer var oralara da sanayiciler takılıyor. Benim de icim olmeye başladı ve benliğimden sıyrıldım nasıl idare edebilirim bu durumu bilemiyorum şehirden gitmem icin 3 sene var daha bu 3 seneyi nasıl gecirebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum..