MATEMATİKCİNİN AŞKI
Turev tanem bir tanem, bir sigma işareti kadar kıvrak bir Pi kadar sonsuzsun sevgilim.Sana olan sevgim limitlerin sonsuzluğuna ulaşıyor.Bir bakışın kalbimde matris kadar derin etkiler yapıyor.Kalem gibi kaşların,trigonometri gibi karışık sacların,tebeşir kokusu gibi burnumda tutuyor.Carpanlara ayrılmayan denklemler gibi nazlanma.Senden mektup almak inan integral almaktan daha zor.Bilinmeyenlerimiz farklı olsa bile polinomlar gibiyiz.Eğer boyle devam ederse seni keşfedilmemiş dizi kuralları ile izleyeceğim.
Seninle bir daire olalım.Merkezde ben,etrafımda eşit uzaklıklarda sen.Nereye bakarsam seni goreyim.Uzuntulerimiz teğet,sevinclerimiz kiriş olsun.Birbirimize o kadar yakın olalım ki,yarıcaplarımızın limiti sıfıra yaklaşsın.
Şu anda y=ax+bx+c parabolunun iki ayrı kolu isekde birgun tepe noktasında buluşacağız.Sana bir sinx eğrisi gibi surekli "k" sabiti kadar bağlıyım.Hicbir parantez bizi ayıramaz.
SIR TUTMA OYUNU
Bir gun İngiliz Fransız ve Turkler aralarında sır tutma oyunu oynuyorlarmış ilk once Fransıza sırrı vermişler ve başlamışlar işkenceye Fransız 1gun 2 gun 3 gun en sonunda dayanamayıp sırrı soylemiş sıra gelmiş İngilize vermişler sırrı başlamışlar işkenceye 5 gun sonunda dayanamayıp soylemiş şimdi sıra bizim temelde vermişler sırrı başlamışlar işkenceye ama o ne temel 1 hafta 2 hafta o kadar işkenceye rağmen sırrı soylemiyor adamlar cok şaşırmışlar o kadar işkence ettik soylemedi biz bunun odasına kamera yerleştirelim bakalım iceride ne yapıyor deyip kamerayı yerleştirmişler bide ne gorsunler temel kafasını duvara vurarak HATIRLA HATIRLA HATIRLA diye bağırıyor.
OJE
Irza gecme davasinda yargic, davaci Sarışın kadina sorar:
- Sanik uzerinize atildi, elbiselerinizi yirtti ve siddetle size saldirdi.
Peki, kendinizi hic savunmayi denemediniz mi?
Kadin:
- Onu yapamadim sayin yargic, tirnaklarimin ojesi henuz kurumamisti.
YA DA
Kadınla kocasının arasında uzun suredir bir faaliyet yokmuş. Koca ne yaparsa yapsın karısının ilgisini cekmeyi başaramıyormuş. En sonunda careyi karısını bir psikoloğa goturmekte bulmuş. Psikolog genc ve guzel kadını problemini cozmek icin :
"Anlatın bakalım bir gununuz nasıl geciyor "demiş.
Kadıncağız baslamış anlatmaya ...
"Sabahlari işe gec kalmamak icin taksiyle gidiyorum. Fakat yanımda para bulunmadığından sofor " Bayan ya parayı odersiniz ya da .." diyor. Mecbur kaldığım icin ' ya da ' yı seciyorum.
Durum boyle olunca işe gec kalıyorum tabii Patronu kapıda kaşlarını catmış beni beklerken buluyorum. Patron," ise boyle gec gelmeye devam edersen seni işten atarım ya da .." diyor. Yine 'ya da' yı tercih etmek zorunda kalıyorum.
Akşam eve yorgun argın geldiğimde ev sahibi kapıya dayanıp kirayı yine bir hafta geciktirdiğimizi belirterek " ya kirayı hemen odersiniz ya da ." diyor. Eee, haliyle 'yada' yı tercih ediyorum.
Kocam eve geldiğinde de o işi yapacak halim kalmıyor tahmin edersiniz "
Psikolog kadına bakıyor :
"Hanımefendi tum bu anlattıklarınızı kocanıza anlatabilirim ya da..."
SARIŞIN DEDEKTİFLER
Uc sarisin detektif olmak uzere polis teskilatina muracaat etmisler.
Yapilmasi icap eden bir suru imtihandan birini idare etmek de Komiser KÂzim'a dusmus. Komiser KÂzim birinci kiza bes saniye muddetle bir dosyadan cikarttigi bir resmi gostermis ve "Soyle kizim" demis "Bu bir suclunun resmi, bu adamin bariz ne ozelligi var? Bunu ileride nasil tanirsin?"
Kiz soyle bir durmus ve "Cok kolay" demis "Adam tek gozlu" Komiser KÂzim resime bakmis ve "Kizim bu resim profilden, yani yandan cekilmis. Tabi tek goz goreceksin..." demis ve ayni resimi ikinci kiza gosterip ayni suali sormus ve "Bana bak" diye ilave etmis "Dogru durust
bir cevap ver"
Ikinci kiz "Bu adami tanimak cok kolay" demis "Cunku adamin tek kulagi var" Komiser KÂzim "Kizim" diye bagirmis "Bu resim profilden dedik yaa!...Adamin suratinin obur yanini goremiyoruz. Onun icin kac gozu, kac kulagi oldugunu bilemeyiz..."
KÂzim ucuncu kiza "Kizim lutfen akilli bir cevap vermeye calis. Beni cildirtma. Bu adamin bariz ozelligi nedir, bu adami ileride nasil tanirsin?" diye sormus Kiz "Bu adam lens takiyor" diye cevap vermis.
Komiser KÂzim saskin, saskin resime bakmis ama adamin lens takip takmadigini bir turlu anlayamamis. Merak etmis adamin dosyasini acip okumus, dosyadaki bilgiye gore hakikaten adam lens takiyormus.
Komiser KÂzim ucuncu kiza hayranlik icinde "Aferin be kizim" demis "Dogru bilmisin. Simdi soyle bakalim bu adamin lens taktigini resimden nasil anlayabildin?" Kiz "Cok kolay" diye cevap vermis:
"Tek gozlu, tekkulakli bir adamin gozluk takacak hali yok ya !!"
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- ... Fikralar ...