11 senelik Premier Lig kariyerinde 278 maca cıkan ve 51 gol, 64 asistlik performans gosteren Juan Mata, Galatasaray ’da cıktığı ilk macta herkesi etkiledi. Ustelik de fizik olarak tam anlamıyla hazır olmamasına rağmen... Manchester United ’la sozleşmesi bittikten sonra boşta olan 34 yaşındaki yıldız, transferin son gununde geldiği Cim Bom ’da 2 haftadır takımla idman yapıyor. Buna karşın beklenenden cok hızlı form tutan İspanyol 10 numara, onceki gun İstanbulspor ’la oynanan hazırlık macında performansıyla fark yarattı. Attığı kilit paslar ve atak organizasyonlarındaki uretkenliğiyle tam not alan Mata, 77 dakika oynadı. Tecrubeli futbolcu, Icardi başta olmak uzere hucum hattında forma giyen tum isimleri pozisyona soktu ve kusursuza yakın bir 10 numara goruntusu cizdi. Bu performansıyla hocası Okan Buruk ’u bile şaşırtan Mata ’nın, ligdeki kritik Adana Demirspor macında 11 ’de olma ihtimali hayli yukseldi. Fanatik'in haberine gore; Mata, macın ardından hocasıyla yaptığı goruşmede, “Kendimi iyi hissediyorum. Henuz gercek seviyemin yuzde 60-70 ’ine ulaştım. Oynayarak daha iyi form tutacağıma inanıyorum.” dedi. 8 Eylul ’de İstanbul ’a inen ve Manchester United ’la sozleşmesi bittikten sonra kamp donemi gecirmeyen Mata, 15 gunluk sureci muthiş değerlendirdi ve takımın en calışkan isimlerinden biri oldu.