Hepsi birbrinden guzel.Okyuun bnce...
mantar
Cok sevdiğim halde evde asla mantar pişirip yiyemememin nedeni, babamın her gorduğunde "Bizim orada bunu eşekler yiyor." şeklindeki yorumudur. Off baba!
Yanlışlık olmasın
Gecen gece apartmanın icinde başlayan kufurleşme ve devamında komşuların da mudahalesi ve sarhoş kafanın da etkisiyle kavgaya donuşen, bıcakla yaralanmaya dahi neden olan olayda polisi aramamın nedeni kesinlikle mahalledeki huzurun korunmasıyla alakalı değildir. Tek derdim kaskosu biten arabama zarar gelebileceği endişesiydi...
3. sayfa haberi
Gazetelerin 3. sayfasında "Yatak toplarken koruma amaclı yatağının başucunda sakladığı biber gazını, bazanın kapağına sıkıştırarak odayı biber gazı ile doldurduğu icin evin ortasında yuzu gozu şiş bulunan kadın" haberi okursanız bilin ki o guzide insan benim. Hırsızlara niyet, bana kısmet artık, ne yapalım...
Alışkanlık
Otobuslerde hergun ayakta tıklım tıklım gitmeye o kadar alıştım ki, gecen gun boş bir otobuste oturarak gidince midem bulandı.
Gobeğe bak
Cocukken, bir arkadaşımla yan yan gelince boya bakardım, uzun mu kısa mı diye. Şimdi gobeğe bakıyorum.
Benim yaptıramadığımı araba yaptırdı
Sevgilimin arabasının sağ kapısının bozulmasına cok sevindim. Boylece her binişimde bana kapıyı acıp bindikten sonra da kapatmak zorunda kalıyor. Mecburiyetten de olsa hoşuma gidiyor. Umarım tamir edilemez!
Hamaratlık diz boyu
Bir turlu işe başlayamadım. Bu sure zarfında kendimi ev hanımlığında o kadar geliştirdim ki; kendimi vasıfsız eleman, vasıflı ev hanımı ilan ettim. Diplomama kılıf işleyip duvara asmam yakındır herhalde.
Tuvalet
İlkokulda iken Pamuk Prenses ve Yedi Cuceler piyesini oynayacaktık. Oğretmenimiz "Kimlerde tuvalet var?" deyince, butun kızlar ve bir tek ben parmak kaldırdım. O zaman icin parmak kaldırmayan erkek arkadaşlarıma bakıp "Bunlar nereye işiyorlar ki?" diye merak etmiştim. Daha sonra prensesin uzerinde gorunce anladım tuvaletin ne olduğunu...
Dunya kucuk
Bir okul yemeğindeyiz, masada oturduğumuz diğer iki aile pek şen şakrak ama en cok kocaların karılarına davranışı ilgimizi cekiyor, gece boyunca acayip ilgili ve guleryuzlu iki koca, ve ağzı acık ayran budalası gibi seyreden biz... Gecenin sonunda oldum olası sakin yaradılışlı olan ablamın yorumu; "Dunya yuzunde iki okuz varmış, biri sana biri bana denk gelmiş".
Sarışın
3 ayrı zengin sevgiliye aynı mağazadan, aynı pırlanta bilezik aldırılır. İkisi satılır ve catır catır harcanır. Ucuncusu takılır ve butun sevgililer mutludur. Kim demiş sarışınlar aptal diye?
Annem
Camaşır ve bulaşık makinelerine işleri bittikten sonra "Cok teşşekkur ederim gelin kızım." diyen bir annem var. Aldım ben mesajı anneciğim, merak etme sen...
Pusu
Cocukluğumda en cok duduklu tencere ve sesinden korkardım. Ne alakaysa, hemen oyuncak tabancamı alır koltuğun arkasına gecip yemek pişene kadar pusuda beklerdim.
Ailece
Kocam yapıyor, ben yapıyorum, kızım yapıyor... Yok, yine de olmuyor. Oğretmenin verdiği odevleri bitiremiyoruz bir turlu.
Kapa ceneni
Kardeşimin bilmesi, ama kimseye soylememesi gereken sırrımızı, herkese anlatmasından sonra, uyurken dudaklarına surduğum yapıştırıcı sayesinde bir daha kimseye, birilerinin sırrını anlatmamayı oğrenmiştir sanırım.
Cokbilmiş
4,5 yaşında cok konuşan bir oğlum var. Oğlumla gezerken, tanımadığı kızlarla bazen bir başlıyor konuşmaya, benim canım sıkılıyor. ''Hadi gidelim.'' dediğimde, kızlara donup ''Sonra bizim eve gelsenize. Bizim evde yemek de var. Evimizde konuşuruz.'' diyor. Bu yaşta boyleyse, buyuduğunde ne yapacağız diye kara kara duşunmeye başladım.
Okulun ilk gunu
Artık taze bir oğretmen olmanın heyecanıyla; okulların ilk gunu, birinci sınıflara derse giren ve oğretmen gelince ayağa kalkılması gerektiğini anlatan, bu sırada tum cabalarına rağmen ayağa kaldıramadığı(!) oğrencisinin, "Oğretmenim ben ayaktayım zaten!" nidasıyla dumura uğrayan, cocukcağızın boyunun ayaktayken bile oturuyormuş gibi gorunecek kadar kısa olduğunu anlayan birini tanıyorum.
Hakettim
Yok ben hakettim. Adamcağız yemek hazırlamış, bulaşık bırakmamış, cayı da demleyip sana bir fincan getirmiş. "Of ama sen de cok demli koymuşsun!" demek de neyin nesi? Kızar tabi, haklı.
Eğitmen
Altı yaşındaki yeğenime; "Ustune bir şeyler giy, uşuteceksin." dedim; "Ben uşumem teyze, kıllarım beni sıcak tutuyor." dedi. O an eğitici olsun diye zorla izlettiğim belgesellerden vazgectim, eğitememişler canım...
Tehdit
Kocam beni her kızdırdığında onu, "Az daha kızdırırsan yarın kredi kartının ırzına gecerim." diye tehdit ediyorum. Hemen gonlumu alıyor ve bin ceşit iltifat ediyor nedense!
Komik
Hadi attığın mesajlarda, daha neye benzediğimi bile bilmeden iltifatlar yağdırdın, onu anladım da, istediğin yonde yanıt alamayınca "Aslında o kadar da guzel değilsin." demek de ne oluyor? Siz beni kovmadınız, ben istifa ettim...
Sakar
Arkadaşınızın doğum gununde elinizde birkac tabak pasta varken, tam kapıdan cıkarken dikkatsizliğiniz nedeniyle takım elbiseli ve gereksiz ciddi bir adamla carpışıp ustunu başını mahvettiğinizde alt dudağına bulaşmış pastayı işaret parmağınızla alıp tadına baktıktan sonra "Biliyorum ozur dilemeliyim ama pasta cok guzel, yazık oldu." derseniz hic kızmıyor, hemen gulumsuyor...
Kurtlar Vadisi aşkı
Kurtlar vadisinde Polat Alemdar'a, evlenmesi icin annesinin gosterdiği kıza aşık oldum. İskender Buyuk'un tarafına geciyorum artık. Ayağını denk al Polat!
Bir ağacla evliyim
Milletin kocası aldattığı zaman, sucunu bastırmak icin cicek getirir. Benimki ise bir poşet dolusu brokoli, bruksel lahanası ve ıspanak getirmişti. Olsun, sonucta onlar da bitki.
Kus
Karımla 3 gundur konuşmuyoruz, karşılıklı bir kapris bir trip.. .Ama vallahi de billahi de neden kus olduğumuzu bilmiyorum.
Hemen donecek
Ayrıldığım kız arkadaşım msn listemde hala bulunmakta, kişisel iletisine yazdığı ''hemen donecek'' seceneğini gorduğumde umutlanmıyorum desem yalan olur...
Gec kaldım
"Nasıl oldu da gec geldin, başka şeyler mi duşundun?" dedi. Bağırarak, "Hayır, bu sefer seni duşundum" demek istedim ama demedim, diyemedim.
Pabucumun karikaturisti
Avrupa Yakası'nın son bolumunde karikaturist rolundeki arkadaş, Burhan'ın kemiksiz ve yuvarlak hatlı suratıyla dalga gectiğinden beri butun ozguvenim yerlerde...
Of ya
Kızımın bayram icin yorumu; "Yine bayram geliyor, milletin poposunu yıkadığı ellerini optureceksiniz bana!" Tamam kızım, mesaj alındı.
Kriz
Ekonomik kriz sebebiyle sevgili sayısını uc ile sınırlayan bir ortağa sahibim.
Ozur dilerim baba
Geceleri babamın horlamasına dayanamıyorum ama sevgilimin horultusu ninni gibi geliyor. Sen o kadar besle, buyut; kızın elin adamının horultusunu sevsin!
Hak ettin
"Filminin arasına mı cıktınız?" dedin,"Evet." dedim. "Tavsiye eder misiniz?" dedin. "Ben beğendim ama sizin zevkinizi bilmiyorum, yardımcı olamayacağım." dedim. Boyle bir konuşmanın devamında durup dururken evinin yerini tarif edersen "O zaman buraya kadar niye zahmet ettiniz, oturun evinizde film izleyin!" dediğimde yuzunun şeklini değiştirmeyecektin. Hak ettin!
Tuzlu su
Mide bulantısı gecer umuduyla geminin yan tarafından akıp giden denize bakmak icin eğilen, dengesini kaybedip denize duşen, duştukten nice sonra fark edilip kurtarılan, kurtulur kurtulmaz "Gecti!" diye nara atan, mide bulantısından pek bir muzdarip olan sevimli stajerimizdir.
Tutumlu
Dun sevgilime gece ruyamda onu gorduğumu ve gezip, tozup eğlendiğimizi anlattım. İlk sorusu "Cok para harcadık mı ?" oldu. Bu kız beni adam edecek sanırım.
Damsız
Kuvvetli bir alkış da, birahanesinin girişine "Gamsız girilmez" yazan işletmeci abime gelsin.
Annem annem
Ben de lise yıllarında kendimce gunlukler tutardım. Sağolsun annem de her gun acar okurmuş bunu hic anlamadım. Bir gun gunluğume "Annem gunluklerimi okuyor galiba..." yazdım. Bir gun sonra bu yazımın altında annemden bir not buldum. "Ben anneyim, okurum!"
Okul servisi
Sabahları komşu cocuklarını okula bırakıyorum. Cocukların apartmanda beni gorduklerin de “Arabayla gidiyoruz, arabayla gidiyoruz” diye aralarındaki fısıldaşmaları ve sevincleri beni o kadar mutlu ediyor ki, bu sebeple şirkete cok erken geliyor olsam da buna değiyor.
Allah rahatlık versin
10 Yaşındaki yeğenime ''Uykum geldi, ben yatıyorum.'' dedim; arkamdan seslendi ''Tamam teyze, hadi Allah rahmet eylesin.''
Korsan
Canım ulkemin pek değerli(!) korsan film yapımcıları, "Mustafa filminin korsanını yapmayacağız." diye acıklama yapmışlar. Valla ne diyeyim bu kadar duyarlı korsanlara sahip olduğumuz icin cok gururlandım. Bir alkış da onlara rica ediyorum.
YORUMLARI EKSİK ETMEYİN...
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Gercekleri Soyleyebilecek Kadar Cesaretlimisiniz?(Ben oyleyim Gir pişman Olmucaksın)