Bir kesis dunyanin en akilli adamini bulmak icin diyar diyar geziyormus sira nasreddin hocanin koyune gelmis ve koylulere sormus.
- sizin koyun en akilli adami kim?
demis. Koylulerde:
- nasreddin hoca demis.
bunun uzerine kesis koy meydaninda hoca ile gorusmeye baslamis ve eline bir comak almis yere bir daire cizmis nasreddin hoca da comakla daireyi ortadan ikiye bolmus kesis bir dogru daha cizerek daireyi dorde bolmus hocada dorde bolunmus dairenin uc dilimine carpi isareti koymus kesis elleriyle asagidan yukariya dogru hareket yapmis hocada yukaridan asagiya yapmis ve kesis
buyuk bir hayranlikla hocayi tebrik etmis.
Olup bitenden bir sey anlamayan halk kesise ne oldugunu sormus kesisde :
- Bu adam gercekten dunyanin en akilli adami yere dunya cizdim
o ortadan ekvator gecer dediben dunyayi dorde boldum o da dort de ucu sudur dedi ben yerden buharlasma sonucunda ne olur dedim o da yagmur yagar dedi.
Bu sefer hocaya neler oldugunu sorar halk hoca da:
- Bu adam oburun biri yere bir tepsi baklava cizdi ben de yarisi benim dedim daha sonra tepsiyi dorde boldu o zaman dort de ucu benim dedim o da tepsi altindan atesi hafif hafif almali dedi ben de ustune findik fistik ekelersek daha iyi olur dedim.
-------------------------------------------------------------------
Nasrettin hoca pazarda dalgın yuruyormuş.etrafındaki esnafları seyrediyor.bu sırada ensesine bir tokat geliyor. Hoca tokezlemiş bir kac adım sendelemiş neyse toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını donmuş.
Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş once,sonra:
- bana senmi vurdun? demiş adama.
Adam: - ben vurdum lan ne olacak demiş.
Hoca: - sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş
Adam: - ciddi vurdum napacan?!
Hoca: - Aman aman, oyle olsun... Cunku şakadan hic hoşlanmam da ...
-------------------------------------------------------------------------
Bir gun Temel balığa cıkar. İyi bir avdan sonra bir tekne balık tutar. Birden hava patlar ve cok buyuk bir fırtına cıkar.
Temel dua etmeye başlar.Tanrım beni bu fırtınadan kurtarırsan butun bu balıkları fakirlere dağıtacağım der icinden.
Hava bir zaman sonra duzelir.Temel evine donmeye başlar.Bir tarafdanda balıklara bakar ve icinden bu balıklar fazla yarısını dağıtsam olur der. Biraz daha sonra balıklara tekrar bakar ve bu balıkların yarısıda cok fazla, ben bunların ceyreğini dağıtsam olur der.
Biraz daha zaman gecer Temel tekrar balıklara bakar.Tam o sırada hava tekrar bozulur.Temel kafasını gokyuzune diker ve şoyle der:
-Hacen sende şakadan hec anlamiyesun...
--------------------------------------------------------------------
temel fransız ve ingiliz 6 yıl hapse girerler 6 yıl hapisi yer ve cıkarlar cıktıklarında nerede kalacaklarını aralarında tartışırken fransız atılır:
-benim 6 bin katlı binam var isterseniz oaraya gidelim
ingiliz:
-benimde 850 bin katlı binam var isterseniz oraya gidelim demiş
temel:
-hacen uşaklar kavga edeysuz ama benim bir binam var hapse girmeden once aşagı tukurdum hala yere duşmedi demiş
------------------------------------------------------------------------
Nezaket dersi veren oğretmen; "Cok luks bir restoranda mukemmel bir kız arkadaşla yemekteyken, cişinizin gelmesi durumunda ne dersiniz" diye erkek oğrencilere sormaya başlar. Erkek oğrencilerde sırayla cevap verirler.
İlk oğrenci direk durust bir şekilde "Cişim geldi, bi tuvalete gidiyorum" der. Ogretmen şaşırır, "Cok ayıp" der ve ikinci ogrenciye yonelir.
İkinci oğrenci bakar ne desem diye, sonra der ki; " Benim bi tuvalete gitmem lazim.". Oğretmen daha memnun olur ama yeterli gelmemiştir.
Sıra ucuncu oğrenciye geldiğinde oğrenci sırasından kalkar, gozlerini kısar, karizmatik bakışlarla "Bebeğim, benim eski bi arkadaşımla tokalaşmam gerekiyor, hemen donerim. Hem yemekten sonra seni de tanıştıracağım." der...
ALıntı
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Garanti kahkaha 5 super fıkra