Iyi aksamlar arkadaşlar.
1.sınıfa başlayan kızım var. Servisle gittiği icin şimdiye kadar ogretmenini 3-4 sefer filan gordum.Ders durumu iyi dinliyor,okuyup yaziyor onda sıkıntı yok. Ama kızımin derste konuştuğunu soylemisti, 3 kere yer değişmiş bu sebeple ki o konuda 'iyi yapmışsınız hocam,ben de konuşacağım,daha tam alışamadı kusura bakmayin' demistim. Bu konu halloldu sanıyordum cunku sonrasında bisey demedi hersey yolunda dedi ama bugun kızım ceza almış,oğretmen sınıf onunde tahtaya kaldırıp arkasını dondurmuş

Ben bir anne olarak cok uzgunum, konuşması da arkadaşı 'nasıl olmuş guzel yazmışım mi' cumlesine cevap vermesi. Ben bunun eğitimini almadim ama cezanın ne sebeple olursa olsun hafif veya şiddetli farketmez,cocuğu okuldan soguttugunu biliyorum.Ilkokulda kendim birebir de yaşadığım icin tek istegim ceza vermeyen sevgi dolu bir oğretmendi,okumayı yazmayı nasıl olsa oğrenecek. Ne bileyim,bireysel yazı yazdirdiginda başını okşayıp sessizce 'Aferim bu ders hep beni dinledin arkadaşınla konusmadin' gibi bir cumle duysaydi kızım, o onda bin kat daha etkili olurdu cunku hareketli yaramaz bir cocuk değil tam tersi kırılgan cevredeki olumlu olumsuz herşeye algıları aşırı acık ve etkilenen bir cocuk.
Uzattım kusura bakmayın.Burada saldırıya gecen cok oğretmene denk geldim onlara selam olsun,neler yazacaklarını az cok tahmin ediyorum ama duyarlı ve eleştirmek icin yazmadığımı anlayabilecek insanlar da olduğunu biliyorum. Ben bir anne olarak nasıl hareket etmeliyim sizce? Okula karsi hevesi gitgide azalıyor kızımın.