Gebeliğe Hazırlık Gebe kalmadan once yaptırılması gereken testler
Gebeliğe Hazırlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebeliğe Hazırlık
- Gebeliğe Hazırlık Gebe kalmadan once yaptırılması gereken testler
-
26-09-2022, 09:58:50Herkese merhaba.. 1 yıldır evliyiz uc aydır ovulasyon takip ediyorum bebek duşunuyoruz. Daha once gittiğim bir doktor gebe kalmadan once ceşitli tahliller istemişti, tahliller 1000tlyi gectiği icin yaptıramadım. Tahliller olmadan denemek istedik ancak aklımda bir şeyleri eksik veya yanlış yapıyor olduğumdan dolayı kaygılar var. Yani evet eskiden ve hala gunumuzde coğu kişi gebe kaldığını anladıktan sonra doktora gidiyor ama coğu doktor gebe kalmadan once bir hazırlık yapılması gerektiğini oneriyor ve ben de boyle duşunuyorum. Sizce bu tahliller gercekten gerekli mi? Yani gebe kaldıktan sonra tahlil sonucları kotu bile cıksa artık iş işten gecmiş ve cocuğa veya anneye zararlı olabilecek bir yola mi girilmiş olur? Sizlerden gebelik oncesi yaptırdığınız testleri ve bunların onem duzeyini belirtmenizi istiyorum. İcim bu şekilde rahat değil. Bu arada tahlilleri tam hatırlamıyorum ama icinde TSH fh lh şeker kolestrol amh ve kızamık bağışıklık vb tahliller vardı hatırladığım kadarıyla.. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır..