Apple, yaşanan pandemi krizinin ardından uretim noktalarını ceşitlendirerek Cin’e olan bağlılığını da azaltma niyetinde. Bu hedef doğrultusunda ilerleyen şirket, gectiğimiz haftalarda tanıttığı iPhone 14 modelini yeni bir ulkede daha uretime sokuyor.
[h=2]iPhone 14 ve iPhone 14 Plus Hindistan’da uretime girdi[/h] Apple, 2017 yılından bu yana Hindistan’da yerel olarak akıllı telefon uretiyor. Ancak bu yıla kadar iPhone ureticisi, eski nesil telefonların uretimi icin Hindistan’daki tesisleri kullanmıştı. Şirket bu yıldan itibaren ise yeni nesil modellerini de Hindistan’da uretmeye başladı. Yapılan acıklamaya gore iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modelleri ulkede uretilmeye başladı.
[h=4]iPhone 14 Pro Max ’in icini actık![/h] Şirketin kuresel ortağı Foxconn, cihazı Chennai yakınlarındaki Sriperumbudur tesisinde uretiyor. Yerel olarak uretilen iPhone modelleri bu yıl icerisinde ulkede satışa sunulacak. Apple ilerleyen donemde Hindistan’daki uretimi de artırmayı planlıyor.
Hindistan’ın ilerleyen donemde kuresel bir iPhone uretim merkezi haline gelmesi bekleniyor. Bu yıl icerisinde toplam iPhone uretiminin yuzde 5’inin bu ulkede yapılması planlanırken, 2025 yılına gelindiğinde ise bu oranın yuzde 25’e cıkması bekleniyor.
Hindistan, son doenmde yaptığı atılımlarla birlikte Apple’ın uretim ortakları Foxconn ve Wistron şirketlerinin ulkeye yatırım yapmasını sağladı. Ulke, sahip olduğu bol miktarda işgucu kaynağı ve rekabetci işgucu maliyeti ile ureticiler icin oldukca kÂrlı bir bolge hÂline geldi.
Guney Asya ulkesi, son donemde yaptığı yatırımlar ile birlikte Apple dışında Samsung, Xiaomi, Oppo, OnePlus ve Vivo gibi markaları da uretim yapmak icin kendisine cekmiş durumda. Samsung bu bolgede sahip olduğu en buyuk tesislerden birini kurarken, Google’ın da Pixel akıllı telefon uretimi icin Hindistan’da bir fabrika kuracağı gelen haberler arasında.
Gorunen o ki, ilerleyen donemde Hindistan teknoloji uretiminde Cin’in en buyuk rakibi olacak. Peki siz iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ın Hindistan’da uretimi hakkında ne duşunuyorsunuz? Goruşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.