Maalesef kurtaj
Gebeliğe Hazırlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebeliğe Hazırlık
- Maalesef kurtaj
-
26-09-2022, 09:20:17Daha once spirell korunurken hamile olduğumu yazmıştım, Allah var hic istemiyordum cunku iltihablı romatizma ve depresyon yuzunden cok ilac kullanmıştım,doktora gittim 6+6 haftalık gebelik dedi ve kalp atışları duyuldu,durumumdan bahsettim ve cocukta bu ilaclar yuzunden sorun olur mu diye sordum beni romatizma doktoruma yonlendirdi,gittim tahlilerimi verdim eve geldik bu arada ilcedeyim 2 saat yol geldim hic bir sorun yoktu.Ama kafamda aldirorsam gunah,aldirmazsam bebekte sıkıntı olur mu binlerce soru.Gece cocuklar yatınca abdest aldım istihare namazı kıldım,dua ettim Yarabbi eğer dogacaksa icime sevgisini ver dogmayacaksa beni bu sıkıntıdan kurtar diye baya dua ettim,yatağıma yattım 10 dakika sonra bende kanama başladı lavaboya gittim 2 parca bişey duştu cok korktum bağırıyorum bişey duştu diye,hastaneye gittik acilde ebe baktı duşuk başlamış dedi sonra kadın doğum uzmanı geldi cok aşağıda duşebilir dedi kanama dursun diye iğne yaptı serum falan sabahı ettik,sabah il merkeze hastaneye gittik orda da doktor spireli cekerim ama duşuk riski devam eder duşebilir dedi ,senin sağlığın oncelikli dedi ve kurtaj onerdi.zorda olsa kabul ettik ve kurtaj oldum.Suan psikoljim cok bozuk.Onca kanamaya rağmen cok tehlikeli bir yerde de dursa kalbi atıyordu,acaba kurtaj olmasa yaşama şansı olur muydu,kendimi suclu hissediyorum.Esim tekrar kanama başlasa seni il merkeze nasıl yetiştirecektik diyor burda biraz tıbbi imkanlar kısıtlı.Zaten istenmeyen bir gebelik belkide bunları duşunurek kendimizi rahtlatiyoruz,cok kafam karıştı ve uykularım kacıyor bu duyguyla nasıl yaşanır,ya bundan dolayı diğer cocuklarıma birşey olursa diye kendimi yiyorum.Annem kaynanam da zaten kanaman cok oldu duşerdi bebek cok aşağı inmiş diyorlar belki de uzulmeyeyim diye,Kafama takılan ogece oyle icten dua ettim ki.Allah bana kanamaya rağmen duşmedi mi dedi,yoksa aldırmana gerek kalmadan kendi duşecek mi dedi Cok uzgunum cok yoruldum duşunmekten cok